Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
7 Ocak 2011 Cuma - 09:53

"Pişmiş aşa su katıyor!" çok kızdıracak

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, EXPO için en uygun şehrin Ankara olduğunu söylerken, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, “Ankara’nın bu konuda ne birikimi vardır, ne tecrübesi, ne de projesi” dedi.

 Pişmiş aşa su katıyor!  çok kızdıracak

İZMİR Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir’in EXPO adaylığıyla ilgili geçmişte başlatılan sürece ve Ankara’nın aday olma talebine dikkati çekerek, “Şu anda pişmiş bir aş var. Bu pişmiş aşa Ankara’nın yaptığı, su katmaktan başka bir şey değildir” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise EXPO için en uygun şehrinAnkara olduğunu söylerken, her iki şehrin de valiliğini yapmış olan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel iki şehrin arasında başlayan bu durumun yanlış olduğunu söyledi. Ankara’nın aday olma talebine anlam veremediklerini kaydeden Demirtaş, şunları kaydetti:

Tema Antalya’nın tekrarı

“Ankara’nın bu konuda ne birikimi vardır, ne tecrübesi, ne de projesi. Gelişen Türkiye’nin, küresel güç olacak Türkiye’nin çocuk temalı bir EXPO yapmaya soyunması her şeyden önce konusu itibarıyla iddiasız. Ankara, turistik potansiyeli olan bölgenin merkezinde bir şehir değil. ‘Hızlı trenle Konya’ya Eskişehir’e gidilir’ diye bu yola girmek çok mantıklı değil.”

Türkiye’nin ortasındayız

Başkan Gökçek ise EXPO’nun Ankara’ya gelmesi için görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Ankara niçin önemlidir? Çünkü Ankara Türkiye’nin ortasındadır. 2020 yılında olacağı için de hızlı trenlerle yarım saatle iki saat arasında buraya ulaşacak hale geleceksiniz. Türkiye’nin ortasında olması özellikle İç turizm açısından da son derece önemlidir. Şanghay’da 73 milyon katılım oldu. Ama yurt dışından gelen turist sayısı 6 milyondur, geriye kalan Çinlidir. Netice itibariyle EXPO yapıldığı zaman da bizim Türkiye’deki bu EXPO’ya katılacak olanların ancak onda bir oranı yurtdışından gelecek olan turisttir. Geriye kalanı tamamen Türkiye’den gelecektir. Türkiye’nin en orta noktasında Ankaraolduğu için EXPO’nun Ankara’da olması en mantıklı yoldur.

İkincisi ise gerçekten Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası deneyimi, Türkiye’de hiçbir kentte yoktur. Bizim uluslararası almış olduğumuz ödüller hiçbir belediyede de yoktur.”

2020 yılında kendisinin Belediye Başkanı olmayacağını, ancak bu hedefini Ankara ve Türkiye için istediğini kaydeden Başkan Gökçek, “Bu bakımdan aynı fedakarlığı İzmir’in de göstermesi lazım” dedi.

Böyle rekabet yanlış

İZMİR Valiliği de yapmış bir yönetici olarak bu konuda duruşunda ve beyanlarında zorluklar yaşadığını ifade eden Vali Yüksel, “İzmir Valiliği yapmış bir kişi olarak ifade ederim ki İzmir halkının iddiası, potansiyeli, organize kabiliyeti ve yarışmalardaki gücü asla tartışılamaz. İzmir emsalsiz insan ve kentsel kapasite ve kalitesi ile dünyanın bütün başarılarını hak eden güzide bir şehrimizdir” dedi.İzmir’in EXPO dahil bütün uluslararası organizasyonlarda Türkiye’yi layıkıyla temsil etmiş şehirlerden biri olduğunu da ifade eden Vali Yüksel, şöyle konuştu: 

“Bana göre İzmir ile Ankara arasında ortaya çıkarılan bu durum yanlıştır. EXPO 2020 için yeni bir yarış başladı. Amerika’dan, Tayland’dan, Danimarka’dan ve Brezilya’dan aynı ülkeden birden ziyade şehirler yarışa katılıyor. Şimdi burada herkesin ortaya çıkan yeni durumlara göre strateji değişiklikleri yapması elbette gerekiyor. Bu büyük yarışta, dünyanın yeni açılan penceresi olan EXPO’da aynı ülke şehirlerinin birbirleriyle yarış etmesi yerine EXPO’da bize rakip olabilecek diğer ülkelerin şehirleriyle yarış edilmesinin daha doğru olacağını değerlendiriyorum.”

 
Temelli ekonomisinde canlılık
 
Besiciler çözümü valilikte aradılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muhtar üç il dışında kazanamıyor iddiası
Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ramazan Özünal, “İstanbul, Ankara ...
Huzur için polisle dertleştiler
Mamak’ta düzenlenen “Huzur Toplantısı”na ilçedeki yöneticiler katılırken, ...
Öğrencilere sert müdahele
Başkent Ankara'da AK Parti binasına yürüyen üniversite öğrencilerine polis ...
 
Şok saldırı
Genelkurmay'dan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, bakanlıklardan cep telefonu ...
İzmir’den ham iddiası geldi
İzmir’in EXPO 2015’e adaylığı süresince organizasyonun Genel Sekreterliği’ni ...
Gül ODTÜ'ye rakip
Abdullah Gül Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı, ...
 
2011 hoş gelmedi
Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkan Yardımcısı Ali Çetin, 2010 ...
Kursiyerler sertifikalarına kavuştu
İşkur İl Müdürlüğü ve Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı’nın ...
Yaşam için UMUT istiyor
Kalp ve böbrek nakli için sıra bekleyen E.A, yaşama daha sıkı tutunabilmek ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri