Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
17 Haziran 2013 Pazartesi - 09:22

3. Uluslararası Çankaya Ahşap Heykel Sempozyumu Başladı

ANKARA GAZETESİ / Çankaya Belediyesi'nce kent merkezini yeniden canlandırmak ve yurttaşların sanata erişebilmesini sağlamak için düzenlediği '3.

3. Uluslararası Çankaya Ahşap Heykel Sempozyumu Başladı

ANKARA / Çankaya Belediyesi'nce kent merkezini yeniden canlandırmak ve yurttaşların sanata erişebilmesini sağlamak için düzenlediği '3. Uluslararası Çankaya Heykel Sempozyumu' Sakarya Caddesi'nde başladı.


 

Bangladeş Büyükelçiliği Müsteşarı Shah Asif Rahman ve Meksika Konsolosu Jose de Jesus Cisneros'un da katıldığı açılış töreninde sanatçılarla bir araya gelen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, sanatçıların İtalya'dan, Yeni Zelanda'dan, Meksika'dan ve Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelerek sanatın evrensel kardeşliğinin dilini, halkların kardeşliği duygusunu Başkente taşıyan sanatçılara katacakları güzellik için teşekkür ederek şunları söyledi:


 

"Ahşap Heykel Sempozyumu, Çankaya Yazı etkinlikleri arasında önemli bir yer tutuyor. Birkaç gün önce yine Çankaya Yazı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Resim Çalıştayımız sona erdi. Çalıştaya katılan 31 sanatçı çok özel ürünleriyle bugünlerde Türkiye'de ve Ankara'da yaşanmakta olan, Türkiye'nin çocuklarının duyarlılığının eseri olan özgürleşme mücadelesinin de içinde yeraldığı eserler ürettiler. Onları açacağımız galeride uzun soluklu bir sergi olarak sizlere takdim etmekten mutluluk duyacağız. Ayrıca heykeltraşlarımızın yaptığı ürünleri de özel noktalara yerleştirerek bu bölge içerisinde bir sanat atmosferinin yeşermesi için elimizden geleni yapacağız. Sempozyum boyunca kentimizin bu parçasını başta Bin Çocuk Korosu Orkestrası ve müzisyen dostlarımızın varlığıyla insanların gelip vakit geçermek isteyecekleri bir yer haline getireceğiz."


 

DEĞİRMENDERELİLER'DEN TEŞEKKÜR


 

Başkan Tanık'ın konuşmasının ardından söz alan Çankaya Ahşap Heykel Sempozyumu'nun esin kaynağı olan ve bir süre Çankaya'da gerçekleştirilmesine destek sunan Değirmendere eski Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın, Değirmendere Belediyesi kapatıldıktan sonra Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu'nun da sona erdirildiğini ancak Çankaya Belediyesi'nce iki yıl üst üste sahiplenilmesi üzerine Gölcük Belediyesi'nin yeniden başlatma kararı aldığını aktardı. Akalın, Çankaya'ya önemli bir sanatsal etkinlik kazandırdığı ve Değirmendereliler için önemli bir proje olan Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu'nun 20. Yılına ulaşmasında katkı verdiği için Başkan Tanık'a teşekkür etti.


 

ÇANKAYA'NIN ALTI HEYKELİ DAHA OLACAK…


 

Her yıl olduğu gibi üç Türk ve üç yabancı sanatçının yer aldığı sempozyumda bu yıl Türkiye'den Ürün Ünal, Varol Topaç, Yücel Kale'nin, Meksika'dan David M. Bucio, İtalya'dan Alex Von Pentz, Yeni Zelanda'dan Stephen Woodward Ankaralılarla buluşacak.


 

Vatandaşların sanatçıları çalışırken görebileceği, bir heykelin oluşumuna tanıklık edebileceği sempozyumda ilk haftayı atölye ortamında hazırlık yaparak geçirecek olan sanatçılar 24 - 29 Haziran 2013 tarihleri arasında bir yanda Başkentlilerle sohbet ederken diğer yandan eserlerini oluşturacaklar.


 

SEMPOZYUM BU YIL HEYKELTRAŞ KUZGUN ACAR ANISINA…


 

Önceki yıllarda İlk Türk kadın ressam ve heykeltıraş Sabiha Bengütaş ve Ankara'daki Hitit Güneşi heykelini yapan Nusret Suman adına düzenlenen sempozyum, bu yıl Türkiye'de çağdaş heykel sanatının öncülerinden kabul edilen heykeltıraş Kuzgun Acar anısına düzenleniyor. Acar'ın yaşam öyküsü ve eserlerinin fotoğraflarından oluşan bir sergi ise Sempozyum boyunca alanda sergilenecek. ANKARA /

 

 

 
Gölbaşı Belediye Başkanı Odabaşı'ndan Karpuz İkramı
 
CHP'li Tanrıkulu, Başbakan'a Miting Otobüslerini Sordu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hayır için ‘Uzat elini’
ANKARA GAZETESİ / SOS Vakfı gönüllüleri, elde edilen geliri hayır işlerinde ...
Ankara Shopping Fest DiDonato ile başlıyor
ANKARA GAZETESİ / Ankara Alışveriş festivali, Amerikalı top model Emily ...
Liselilerden Anadolu motifleri defilesi
ANKARA GAZETESİ /Anadolu motifleriyle hazırladıkları 35 kıyafeti izleyicilere ...
 
Tiyatro ödüllerinin sahipleri belli oldu
ANKARA GAZETESİ / Sanat Kurumu 2012-2013 sezonu tiyatro ödüllerinin sahipleri belli oldu.
Kaftanlar görücüye çıktı
ANKARA GAZETESİ / Lana Taş’ın kaftan tasarımları Arjantin Caddesi’nde ...
Sincan'da Türkçe Olimpiyatları Çoşkusu Yaşandı
ANKARA GAZETESİ / olimpiyat çoçukları sincanda
 
Behzat Ç.'den Ziyaret
ANKARA GAZETESİ / Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Behzat Ç" karakteriyle ...
Pastalara heykeltıraş imzası
ANKARA GAZETESİ / Ankara’nın yeni markası Pastannecim’in ürünleri, heykeltıraş ...
Türk Ocakları, Türkçe Çocuklarını Ağırladı
ANKARA GAZETESİ / Türkçe Olimpiyatları için gelen bir grup öğrenci, Türk Ocakları'nı ziyaret etti.
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri