Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
17 Eylül 2011 Cumartesi - 09:38

ATEM öğrencileri düşünüyor

ATEM Başkan Yardımcısı Yetkin, üyeleri olan emlakçılara öğrencilere komisyon konusunda yardımcı olmaları çağrısında bulundu. Yetkin, evsahiplerinin de öğrencilere evleri bakımlı biçimde vermelerini istedi.

ATEM öğrencileri düşünüyor

ANKARA Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkan Yardımcısı Ahmet Rıfat Yetkin, “Üyemiz olan emlakçılara öğrencilere yardımcı olmaları konusunda çağrıda bulunduk” dedi. Üniversitelerde yeni akademik yılın başlamasına kısa süre kala, emlak veikinci el eşya piyasasında hareketlilik yaşanıyor. Kayıt heyecanını geride bırakan üniversiteliler, şimdi de kalacak ev bulma telaşına düştü. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkan Yardımcısı Ahmet Rıfat Yetkin, üniversiteye yeni kayıt yaptıran ya da tatili sona eren öğrencilerin kiralık ev bulmak için emlakçıların kapılarını çalmaya başladıklarını söyledi.

Kiralarda indirim yapın

Yaz döneminde yaşanan kısmi durgunluğun öğrencilerin gelmesiyle tekrar hareketlendiğini belirten Yetkin, “Emlak piyasasın özellikle kiralık evlerde öğrencilerle birlikte hareketlilik yaşamaya başladı. Üniversiteye yeni kayıt yaptıran ya da tatili sona eren öğrenciler, kiralık ev bulmak için kapımızı çalmaya başladı” dedi.
Öğrencilere de mağdur olmamaları için odaya kayıtlı emlakçılara başvurmaları tavsiyesinde bulunan Yetkin, bu emlakçıların öğrencilere komisyonlarda kolaylık sağlayacaklarını belirterek, “Üyemiz olan emlakçılara öğrencilere yardımcı olmaları konusunda çağrıda bulunduk. Emlakçılarımız hem buraya bilmeyen öğrencilerimiz okullarına yakın ev bulmakta hem de ev sahipleri ile konuşarak kiralarda indirim konusunda yardımcı oluyor” diye konuştu.

Öğrenciye bakımlı ev

Geçen seneye göre kira fiyatlarında çok fazla bir artış olmadığını belirten Yetkin, “Geçen sene olduğu gibi bu sene de kiralarda afaki bir artış yok. Arz talepten dolayı nispi bir artış var” dedi. Ankara’nın artık bazı önyargıları aştığını, daha önce öğrenciye kiralık ev verilmezken, artık sadece öğrenciye kiraya vermek için yatırım yapanlar olduğunu anlatan Yetkin, şöyle konuştu: “Evsahipleri, evlerinize bakım yapın. Bunlar bizim çocuklarımız. Onlara daha iyi ortamlar yaratmak lazım. Benim de kiralık evim var. Öğrenci geldiğinde 600 liraysa, 500 liraya veririm. Genellikle ev sahipleri ‘nasılsa öğrenci oturacak’ diye bakım yapmıyorlar. Bu doğru, etik bir davranış değil. Ev sahipleri, öğrenciye para makinesi gözüyle bakmamalı. Öğrenciler de evleri temiz tutacak.”

Bit pazarı da hareketlendi

BAŞKENT’te ikinci el eşya ve spot eşyaların satıldığı Ulus’taki İtfaiye Meydanında da öğrencilerle birlikte hareketlilik yaşanmaya başlandı. ikinci el ürünler satan İsmail Ünsal, üniversitelerin açılmaya başlamasıyla işlerinin hareketlenmeye başladığını, bu hareketliliğin bir ay kadar sürmesini beklediklerini söyledi. Her keseye uygun ürün bulunduğunu ifade eden Ünsal, öğrencilerin özellikle yatak, dolap ve beyaz eşya ihtiyaçlarını karşıladıklarını anlattı.

 
Teşvik sistemine yerli malı ürünler dahil edilsin
 
10 hektar orman yandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balık ölümlerine klişe açıklamalar
Göl-Der Başkanı Ömercan, Mogan ile Eymir Gölü’nü bağlayan kanalda meydana ...
Galerilere ilk neşter
Uzun süredir şehir içinden taşınması gündemde olan ikinci el oto galerilerinin ...
Türk-Fransız ortak yapımı Polatlı Koyunu
Polatlı’da Türk Ak Karaman ile Fransız koyununun birleştirilmesiyle yeni ...
 
ASKİ'den Ankara içme suyu açıklaması
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Kamil Kılıç, içme ...
Kırtasiye ürünlerine dikkat
TÜKETİCİ Örgütleri Federasyonu (TÖF) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. ...
Açık gıda uyarısı
TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi ...
 
Pazarlara sıkı denetim
Vatandaşların hakkının ve sağlığının her şeyden önemli olduğunu vurgulayan ...
Bit pazarından gizli savaş belgeleri çıktı
1. Dünya Savaşı yıllarına ait “gizli” ibareli 4 bin 221 belge bit pazarında ...
Çatı onarırken yangın çıktı
TARİHİ olduğu belirtilen taş yapılı bir binanın çatısında yangın çıktı.
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri