Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
HABERLER>YEREL HABERLER
9 Mayıs 2018 Çarşamba - 23:06

ATO’dan Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci’ye ziyaret

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’yi ziyaret eden Ankara Ticaret Odası (ATO) heyeti, gümrük vergilerinin eksik ödenmesi nedeniyle el konulan ithal araçların sahiplerine araçlarını almaları için 31 Temmuz’a kadar tanınan sürenin uzatılmasını talep etti.

ATO’dan Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci’ye ziyaret

ATO’nun talebini haklı bulan Bakan Tüfenkci, süre uzatımına yeşil ışık yaktı.

 

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran başkanlığındaki heyet, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında ATO Meclis Üyesi Aydın Erkoç, ithal araç sahiplerine araçlarını iade almaları için tanınan 6 aylık sürenin yetersiz olduğunu belirterek, sürenin 2019 yılı sonuna kadar uzatılması talebinde bulundu. Erkoç, 42 bin araç sahibini ilgilendiren düzenleme kapsamında 5 bin 900 başvuruda bulunulduğunu, bunlardan 2 bin 900’ünün kabul edildiğini ve devletin kasasına 75 milyon TL para girdiğini hatırlattı.

 

Talebi haklı bulan Bakan Tüfenkci, görüşme sırasında Maliye Bakanı Naci Ağbal’ı telefonla arayarak, ATO heyetinin süre uzatımı talebini iletti. Bakan Tüfenkci, konunun takibi için de Bakanlık bürokratlarına talimat verdi.


Tüfenkci: “ATO, Anadolu’nun bağrındaki en önemli oda”

 

Ankara Ticaret Odası’nın Anadolu’nun bağrındaki en önemli oda olduğunu, 365 oda ve borsanın beklentilerini ve sıkıntılarını dile getirebilecek bir konumda bulunduğunu söyleyen Bakan Tüfenkci, “Önemli görevlerdesiniz. Ankara’ya vizyon kazandıracak, önemli projeleri hayata geçirebilecek bir odasınız. Cenabı Allah yeni dönemde de hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin” diye konuştu.

 

Reel sektörün gerçek temsilcilerinin ticaret ve sanayi odaları olduğuna işaret eden Bakan Tüfenkci, “Ticaret erbabının sesi olması noktasında odaların yeri farklı. Odaların iyi çalışması o ilin vizyonunun gelişmesine de katkı veriyor” dedi.

 

Bakan Tüfenkci, 24 Haziran’da yapılacak seçimlere ilişkin olarak da, “Türkiye 24 Haziran’da makas değiştiriyor. Bu seçimler Türkiye için gerçekten bir milat ve Türkiye’nin geleceğini belirleyecek bir seçim olacak. Bürokratik sıkıntıların, engellerin ortadan kalktığı bir sisteme geçmiş olacağız. Bu işten en karlı iş dünyasının çıkacağına inanıyorum. İnancım odur ki gelecek bugünlerden çok daha iyi olacak” değerlendirmesinde bulundu.

 

ATO Başkanı Gürsel Baran ise, Nisan ayında yapılan oda seçimlerinde ATO Meclisinin yüzde 64’ünün yenilendiğini belirterek, “Kadromuz gençleşti. Hepimiz çok heyecanlıyız. Tüccarımızın ve Ankara’nın sorunlarını çözmek için çalışacağız” dedi.

 

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi’nin öne alınmasını olumlu bulduklarını da vurgulayan Baran, “Altıncı aydan sonra tüccarımız işine bakacak. En azından yılı kaybetmemiş olacağız. Hep şikâyetçi olduğumuz bürokrasi engelini inşallah cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile kaldıracağız” diye konuştu.

 

ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal ise ATO seçimleriyle birlikte kendi içinde uyumlu bir meclis ve yönetim kurulunun oluştuğunu söyledi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının da desteğiyle ciddi hizmetler yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Deryal, “Önümüzdeki dönem tarih yazmamız lazım” dedi. Türkiye’nin parçalanmış bir coğrafyanın ortasında yer aldığına dikkati çeken Deryal, genel seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Bakan Tüfenkci’yi ziyareti sırasında ATO Başkanı Baran’a ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, Meclis Başkan Yardımcısı Vecdet Fehmi Şendil, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Yılmaz ve Temel Aktay, Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Ali Yılmaz, Edip Balcı, Mehmet Fatih Çetinkaya, Murat Ülkü Karakuş, Nuh Acar ve Süleyman Ekinci ile Meclis Üyesi Aydın Erkoç eşlik etti.

 


 

 
El emeği ürünler görücüye çıktı
 
Gölbaşı’da öğrencilere geri dönüşüm eğitimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
El emeği ürünler görücüye çıktı
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Halk Eğitim Merkezi ve ...
Mehmet Meto Anaokuluna ‘Masal Diyarı’ bahçesi kuruldu
Çankaya Mehmet Meto Anaokuluna kurulan ‘Masal Diyarı’ oyun bahçesi düzenlenen ...
’Rafadan Tayfa’ Gölbaşılı çocuklarla buluştu
Sağlık Bakanlığı tarafından çocuk ve gençlerin sağlıklı yaşama teşvik ...
 
Çubuk’ta Hıdrellez coşkuyla kutlandı
Ankara’nın Çubuk ilçesinde Çubuk Belediyesi ve İl Kültür Müdürlüğü tarafından ...
Pursaklar Zabıtası denetimleri sıklaştırdı
Pursaklar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri periyodik olarak yaptıkları ...
Abidinpaşa’da yıl sonu heyecanı
Mamak’ın birçok farklı noktasında hizmet veren aile merkezlerinin bu seferki ...
 
Özek:"Gelecek seçimleri değil, gelecek nesilleri düşünüyoruz"
AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Şükrü Özek, Teşkilat olarak hiçbir zaman ...
Bakan Sarıeroğlu, Ankaragücü’nün coşkusunda ortak oldu
Spor Toto 1.
AKYURTLU ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE YOLCUSU
Akyurt Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencileri Çanakkale’ye gönderiyor.
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri