Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
10 Eylül 2011 Cumartesi - 09:44

Ankara Festival'e Yürüdü

Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği 8. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, festival yürüyüşüyle başladı.

Ankara Festival e Yürüdü

8. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali başladı 
Türk Dünyasının büyük buluşması; 8. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali büyük bir coşkuyla başladı. Festival yürüyüşüne 7’den 70’e binlerce Ankaralı katıldı. Gecenin finalinde ünlü sanatçı Kıraç muhteşem bir konser verdi. 
Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği 8. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, festival yürüyüşüyle başladı. Piyade Mahallesi pazaryerinden festival alanına kadar süren yürüyüşe Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel,EŞİ İlknur Demirel, Etimesgut Kaymakamı Recep Erkılıç, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat milletvekili Sadir Durmaz, milletvekilleri, bürokratlar, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. 
Ayyıldızlı Türk Bayrağı’nın en önde dalgalandığı festival yürüyüşüne, mehteran ve cirit takımı eşlik etti. İstasyon Caddesi ve Ahi Elvan Caddeleri boyunca yürüyen kalabalık, mehteran takımının marşlarıyla coştu. 30 dernek, vakıf, Türk Cumhuriyeti ve akraba topluluklarından katılımcılar, kendilerine ait flamalarla yürüyüşe eşlik ettiler. 
Yürüyüş boyunca vatandaşlar ellerinde Türk Bayraklarını sallayarak birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Cadde üzerinde oturan mahalle sakinleri de cam ve balkonlarından yürüyüşe destek verdiler. Yaklaşık 2 kilometre süren yürüyüş, festival alanında sona erdi. Coşkulu kalabalığı festival alanında Türk Hava Kurumu’na ait paraşütçüler uçuş yaparak karşıladı. Cirit takımı, yaptığı gösteriyle nefes kesti. 
ANADOLU LEZZETLERİ 
Başkan Demirel, festivale katılan vatandaşlarla birlikte dev organizasyonun açılışını dualarla gerçekleştirdi. Demirel daha sonra festival alanında kurulan stantları ziyaret etti. Demirel, Türk gelenek, görenek, örf ve adetlerinin sergilendiği stantları ilgiyle inceledi. Demirel ve beraberindekiler, stantlarda Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden de tattılar. Festivalin açılış gününde stantlara ilgi büyük oldu. Binlerce vatandaş, festival alanını ziyaret ederek bize ait olan kültür ve sanat unsurlarını yakından tanıma fırsatı buldular. 
KIRAÇ’TAN MUHTEŞEM KONSER 
Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin açılışında ünlü sanatçı Kıraç muhteşem bir konser verdi. Alanı dolduran onbinlerce kişi Kıraç’ın sahneye çıkmasıyla büyük coşku yaşadı. Kıraç, eski ve yeni parçalarından oluşan geniş repertuarıyla izleyenlere müzik ziyafeti sundu. İzleyiciler Kıraç’ın birçok şarkısına eşlik ettiler. Konser sonunda Başkan Demirel Kıraç’a plaket takdim etti. 
FESTİVALE SAHİP ÇIKIN ÇAĞRISI 
Başkan Demirel yaptığı konuşmada, Türk Kültürüne, sanatına, örfüne, âdetine ait ne varsa bu festivalde bir araya getirdiklerini söyledi. Balkanlar’dan Orta Asya’ya; Adriyatik’ten Çin Seddi’ne Türk Dünyası’nı bu festivalle Etimesgut’ta buluşturduklarını ifade eden Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl 8.’sini düzenlediğimiz festivalimizi daha geniş katılım ve her sene daha çok artan coşkuyla gerçekleştiriyoruz. Hemşehri derneklerimiz, vakıflarımız, Türk Cumhuriyetlerimizden gelen kardeşlerimiz ve devlet olamamış Türk topluluklarımızın katıldığı festivalimizde, asırların birikimiyle oluşturulmuş kültürümüzü, sanatımızı, folklorumuzu, yemeklerimizi, oyunlarımızı ve daha birçok kültürel unsurları bulacaksınız. 10 gün boyunca stantlarımız açık olacak. Her akşam üç katılımcı kuruluş kendileri için ayırdığımız gecede bütün kültür ve sanatlarını onbinlere ulaştırma imkanı bulacaklar. Her gecenin finalinde ülkemizin yetiştirdiği ünlü sanatçılar konser verecektir. Festivalimizi her gün takip edin, bu sizin festivaliniz, ona sahip çıkın”. 
Festivalde Bugün (10 Eylül Cumartesi): Tokatlılar, Azerbaycan ve Doğu Türkistan Gecesi - Nadide Sultan Konseri 
Festivalde yarın 11 Eylül Pazar: Çorumlular, Kırım Türkleri ve Niğde Gecesi - Orhan Hakalmaz Konseri 
Festivalin akşam etkinlikleri ve konser programı canlı yayınla uydudan yayıncı kuruluşlara aktarılacaktır. Frekans bilgileri ve yayın süreleri aşağıdadır: 
TÜRKSAT 3A UYDUSU 
FRAKANS : 11.161 
SEMBOL : 2.222 
FEC : 5-6 
YAYIN SAATİ : 21.00-23.00

 
Ankara Çubuk'ta kumar baskını
 
OSTiM mahkemede
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkent Ankara'da trafik çilesi
Ankara'da 15 kilometre araç trafiği. Ankara Samsun karayolundaki bakım ...
Hacı adayları tavaf provası yaptı
Ankara Müftülüğü, hacı adayları için Kocatepe Camisi'nde seminer düzenledi. ...
Evi yandı sokakta kaldı
ŞEREFLİKOÇ-HİSAR’IN Kacarlı beldesinde meydana gelen yangında bir ev içindeki ...
 
SSK İşhanı arap saçı
Çankaya Belediyesi ek binasında gerçekleşen SSK İşhanı yıkım ihalesinin ...
Gölbaşı’na yeni Halk Kütüphanesi
GÖLBAŞI’nda eksikliği hissedilen ve ve ilgili firma tarafından 2 yıl içinde ...
Herkes için ilk yardım
DÜNYA İlk Yardım Günü, yarın “herkes için ilk yardım” temasıyla kutlanacak.
 
Ankara Emniyetinde ' Beden Dili ve İletişim' semineri
Eğitim Bilimleri ve Kişisel Gelişim Uzmanı Murat Ertan, Ankara Emniyet ...
Geleceğin yegane reçetesi tarımdır
ANKARA Valisi Alaaddin Yüksel, geleceğin yegane reçetesinin tarım olduğunu söyledi.
Vatandaşa dert, esnafa bereket
HARCAMALARIN yoğunlaştığı Eylül ayında vatandaş bütçesini nasıl denk getireceğini ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri