Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
3 Kasım 2011 Perşembe - 09:45

Ankara bayrama hazır

Bayram süresince belediye otobüsleri ücretsiz olacak. Alışveriş ve konaklama yerleriyle mezarlıklar, AŞTİ ve kent içi ulaşım araçları aralıksız denetlenecek; ASKİ, EGO ve bazı birimler nöbetçi ekiplerle kesintisiz hizmet verecek.

Ankara bayrama hazır

 

ANKARA’da Kurban Bayramı boyunca belediye  otobüsleri ücretsiz hizmet verecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, başkentlilerin  Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirmeleri için tüm önlemlerin alındığı  belirtildi. Açıklamaya göre, belediye otobüsleri 6-9 Kasım arasında ücretsiz hizmet  verecek; alışveriş ve konaklama merkezleri, mezarlıklar, AŞTİ ve kent içi ulaşım  araçları aralıksız denetlenecek.

“ALO 187” doğalgaz acil arıza ekipleri de bayram süresince 24 saat  görev başında olacak. AŞTİ’de denetimlerini sıklaştıracak zabıta müdürlüğü  ekipleri, şehir içi ulaşımı sağlayan özel halk otobüsü, dolmuş ve taksilerde de  denetlemeler yapacak.

Mezarlığa servis

EGO, Kurban Bayramı süresince Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlığı’na da  ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek. Karşıyaka Mezarlığı’nı ziyaret edecek  vatandaşlar 4 gün boyunca metro hattında bulunan “Hastane” durağından saat  08.00 ile 16.45 arasında her yarım saatte bir Karşıyaka Mezarlığı’na taşınacak.
Cebeci Asri Mezarlığı’nı ziyaret edecekler için de bayram sonuna kadar  Sıhhiye Köprüsü üzerinden, Ulus Anafartalar Çarşısı’nın ve Zafer Çarşısı’nın  önlerinden yarım saatte bir otobüs kaldırılacak.

Vatandaşlar, Mavi Masa için 153, doğalgaz arıza için 187, su ve kanal  arızası için 185, itfaiye için 110, cenaze ve ambulans için 188, zabıta için 231  79 84 ya da 229 66 91 numaralı telefonları arayabilecek.

SÜRÜCÜYE bayram uyarısı

TÜRKİYE Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu  (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, geçen yıl Kurban Bayramı’nda meydana gelen trafik  kazalarında 147 kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, sürücülere yorgun,  uykusuz ve alkollü olarak araç kullanmamaları uyarısında bulundu.

Sürücülerden yollarda devam eden bakım onarım çalışmaları nedeniyle  işaret ve işaretçilere dikkat etmelerini de isteyen Apaydın, şunları kaydetti:
“Son 6 yılda 42 gün Kurban Bayramı tatili yapıldı. Bu bayramlarda  meydana gelen kazalarda 649 kişi hayatını kaybetti. Geçen yıl Kurban Bayramı’nda  147 vatandaşımızı kaybettik. Asla yorgun, uykusuz ve alkollü olarak araç  kullanılmamalı.”

Tatile değil akraba ziyaretine gidin

DİYANET İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek  Kurulu Üyesi Mehmet Keskin, “Sevinç ve neşe günü olması gereken bayramlarda  insanın sadece kendi egosunu tatmin etmeye yönelip tatile gitmesi, dostunu  ahbabını, yoksulları unutması bayramla taban tabana zıt bir uygulama olur”  dedi.

Bazı insanların bayramın manevi havasını teneffüs etmek, dostlarını,  akrabalarını, yoksulları sevindirmek yerine tatile gitmeyi seçtiklerini dile  getiren Keskin, “Oysa bayramda insanlar dostlarını akrabalarını, büyüklerini  ziyaret etmeli, ihtiyaç sahiplerini ziyaret edip onların ihtiyaçlarını gidermeye  çalışmalı, eğer böyle yaparsak bayramı gerçek anlamda yaşamış ve yaşatmış  oluruz” diye konuştu.

Keskin, “Sevinç ve neşe günü olması gereken bayramlarda insanın sadece  kendi egosunu tatmin etmeye yönelip tatile gitmesi, dostunu ahbabını unutması,  yoksulları unutması, bayramla taban tabana zıt bir uygulama olur” dedi.

 
Etimesgut’ta asfalt çalışmaları sürüyor
 
Kavurma etler deprem mağduruna
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Etimesgut’ta asfalt çalışmaları sürüyor
Etimesgut Belediyesi, kış öncesi asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Aslanca ...
Yüzme havuzu inşaatı başladı
Etimesgut Belediyesi, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Kültür ve Spor ...
Zincirleme kaza
Polatlı’daki zincirleme trafik kazasında 11 kişi yaralandı.E-90 karayolu ...
 
Motosiklet otomobille çarpıştı
Beypazarı’nda meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.Önceki gün ...
Virajı alamadı
Virajı alamayan otomobilin karşı yönden gelen araca ardından iki otomobilin ...
Gülen çözüm önerdi
Fethullah Gülen, Kürt meselesi ve Çukurca saldırısıyla yeniden bir numaralı ...
 
Ankara'da feci kaza: 7 yaralı!
Ankara'da, aşırı hızlı otomobilin başka bir araca çarpması sonucu 2'si ağır 7 kişi yaralandı.
Ankara'da elektrik kesintisi var
Ankara'da elektrik kesintisi var. Enerjisa'dan yapılan açıklamaya göre ...
Yola çıkarken uykusuz kalmayın
Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Genel Başkanı Güner, “Bir an ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri