Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Nexus Ace görevi icra edildi
Nexus Ace görevi icra edildi
Bakan Yerlikaya: Sel nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi tahliye edildi
Bakan Yerlikaya: Sel nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi tahliye edildi
DMM: Türksat 6A, bu gece Türkiye saatiyle 00.20’de uzaya fırlatılacak
DMM: Türksat 6A, bu gece Türkiye saatiyle 00.20’de uzaya fırlatılacak
Sağlık Bakanlığı: Sel bölgelerine 7 UMKE timi ve 22 adet ambulans görevlendirmesi yapıldı
Sağlık Bakanlığı: Sel bölgelerine 7 UMKE timi ve 22 adet ambulans görevlendirmesi yapıldı
Bakan Işıkhan: Ocak-Haziran ayları arasında 691 bin 55 vatandaş işe yerleştirildi
Bakan Işıkhan: Ocak-Haziran ayları arasında 691 bin 55 vatandaş işe yerleştirildi
HABERLER>GEZİ-MEKAN
10 Mayıs 2013 Cuma - 10:16

Annenize sürprizin rengi yeşil olsun

ANKARA GAZETESİ / Anneler Günü’nü doğa ile iç içe geçirmek isteyen Başkentliler, pazar günü kentteki yeşil rotalara kaçacak. Eymir Gölü, Beynam Ormanları’nın yanı sıra kentteki rekreasyon alanları da ailelerin tercihleri arasında olacak.

Annenize sürprizin rengi yeşil olsun

ANKARA / Yaşayanların gri renginden şikayet ettiği Ankara, baharın gelişi ile birlikte kısmen yeşillendi. Fakat yeşilin farklı tonlarını görmek isteyen Başkentliler, Anneler Günü’nde kentin kaçış rotalarına doğru yol alacak. Anneleri ile birlikte doğaya açılmak isteyenler için Başkent’te Eymir Gölü, Beynam Ormanları, Kurtboğazı Barajı ve Karagöl gibi alternatifler bulunuyor.

EYMİR’DE GÖL YÜRÜYÜŞÜ

Yeşil rotalar arasında kente en yakını olanı Eymir Gölü, Oran’daki TRT Genel Merkezi’nin yanındaki yola girerek ulaşılan gölün çevresine otomobille girişe izin verilmiyor. Eymir Gölü’ne giden Ankaralılar, araçlarını girişteki alana park ederek, burada hizmet veren ODTÜ’ye ait ring araçlarıyla göle taşınıyor. Güne sportif bir aktivite ile başlamak isteyenler göl çevresinde yürüyüş yapmayı tercih edebilir. Gıda ihtiyacı, ateş yakmanın yasak olduğu Eymir Gölü’nün çevresinde bulunan büfe ve restoranlardan karşılanabilir.

BEYNAM’IN KOYU YEŞİLİ

Şehir merkezine yaklaşık 35 kilometre uzkalıktaki Beynam Atatürk Ormanı da Başkentlilerin Anneler Günü’nde tercih edebilecekleri alternatifler arasında yer alıyor. Piknik yapmak isteyenler için oturma gruplarının bulunduğu koyu yeşil renkli ormanda keyifli vakit geçirilebilir. Gözetleme kuleleri, seyir teraslarıyla konuklarına farklı alternatifler sunan Beynam’a gitmek için Konya Yolu’nu kullanmak gerekiyor. Gölbaşı’nı geçtikten sonra Bala Yolu’na dönüp, 7 kilometre sonra Beynam Köyü’ne ulaşılıyor. Köyü geride bırakıp, Bala istikametine ilerlendiğinde Beyman Atatürk Ormanı’nın girişine ulaşılıyor.

KURTBOĞAZI’NDA MAVİ MANZARA

Başkent’in su kaynaklarından biri olan Kurtboğazı Barajı, mavi manzarasını çevresindeki mesire alanından izletiyor. Kazan ile Kızılcahamam ilçeleri arasında yer alan baraj çevresi Başkent’te piknik yapılabilecek bölgelerden biri. Barajın mavi sularından yüksekte kalan alanda oturma grupları ve su kaynakları yer alıyor. Anneler Günü’nde yönünü Kurtboğazı’na çevirmek isteyen aileler, İstanbul Yolu üzerinden bölgeye erişebiliyor. Kazan ilçesini geçtikten yaklayık 7 kilometre sonra sağa dönerek Kurtboğazı Barajı Mesire Alanı’na ulaşılabiliyor.

BULUTLAR KARAGÖL’E İNİYOR

Çubuk’ta bulunan Karagöl, ismini koyu renkli suyundan alıyor. Çevresindeki mesire alanı ile her hafta Başkentli piknikçileri ağırlayan Karagöl Anneler Günü’nde de yoğun olacak. Güneşin batışına yakın saatlerde gökyüzündeki bulutları bir ayna gibi yansıtan göl, Ankara şehir merkezinden yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Karagöl’e ulaşmak isteyen Başkentliler, Esenboğa Yolu’nu takip ederek, Çubuk Kavşağı’ndan ayrılıyor. Çubuk ilçe merkezini geçtikten sonra Karagöl’e yaklaşık 30 kilometrelik bir mesafe kalıyor. Virajlı rota üzerinde Kışlacık Köyü de geride bırakıldıktan sonra göle ulaşılıyor.

SU BİSİKLETİ İLE GÖL TURU

Anneler Günü’nü Başkent’in rekreasyon alanlarında geçirmek isteyen Ankaralılar; Mavi Göl, Göksu ya da Mogan Park alternatiflerini değerlendirebilir. Düzenlenmiş kamelyalı alanlarda piknik yaparken çocuklar da kendileri için oluşturulan oyun gruplarında vakit geçirebilir. Göl manzaralı üç parkta da su bisikletleri ile geziye çıkılabilir. Rekreasyon alanlarını değerlendirmek isteyen aileler, Göksu Park’a Eryaman, Mogan Park’a Gölbaşı ve Mavi Göl’e Mamak üzerinden ulaşabilir.ANKARA /

 

 

 

 
Huzurevi anneleri ziyaretçileri bekliyor
 
LÖSEV ile el ele
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hafta sonu rafting yoğunluğu
ANKARA GAZETESİ / Ankara’ya yakın rafting merkezlerinden Düzce’de hafta ...
Alternatif 1 Mayıs
ANKARA GAZETESİ / 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü belediye çalışanlarıyla ...
Köy Parkı’ı at üstünde tanıttı
ANKARA GAZETESİ / Kent yaşamında, beton yapılar arasında vakit geçiren ...
 
Hamamönü’ne hayran kaldı
ANKARA GAZETESİ / Emine Erdoğan, Altındağ Belediyesi’nin restore ettiği ...
Başkent’e en yakın plajda bakım zamanı
ANKARA GAZETESİ / Ankaralıların tatil rotalarından biri olan Akçakoca’da ...
Gökyüzünde yüzlerce fener
ANKARA GAZETESİ / Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Ankara Şube Üniversite ...
 
Hafta bitmeden rotanızı seçin
ANKARA GAZETESİ / Baharın gelişi ve yükselen sıcaklık değerleri, Ankaralıları ...
Ankara'nın sosyal caddeleri
Havaların ısınmasıyla birlikte Başkent’in sosyal hayatının attığı mekanlar ...
Ankara'da Birinci yılın ismi Gülşen
Sieti 34, kuruluşunun birinci yılını Sheraton Otel’de düzenlenen gece ile kutladı.
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri