Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
23 Mayıs 2013 Perşembe - 10:49

Araba değil gerçek sevda

ANKARA GAZETESİ / Vosvos tutkusunun bambaşka bir duygu olduğunu belirten VOLKSDER Başkan Yardımcısı Salih Gerçek, “Tutkunu için vosvos sadece bir araba değil, gerçek bir sevdadır. Aramızda, arabasına sarılan, öpen, koklayan çoktur” dedi.

Araba değil gerçek sevda

ANKARA / Ankara Volkswagen Dayanışma Derneği (VOLKSDER) Başkan Yardımcısı ve Genel Koordinatörü Salih Gerçek, “Vosvos tutkusu bambaşka bir duygu. Bu duyguyu vosvosun içine binmeden, onu kullanmadan anlamak mümkün değil” dedi. Dışarıdan bakıldığında vosvosların sadece eski arabalar olduğunu, tutkunları için ise, ailenin bir parçasını ifade ettiğini söyleyen Gerçek,
“O bir dosttur, yoldaştır, arkadaştır, sevgilidir. Benim iki kızım var biri Ayda, diğeri ise, vosvosum. Kimse, binlerce lira para vererek aldığı aracını özlemez ama biz özleriz. Vosvoslarımızdan uzun süre ayrı kalamayız. Arabasına sarılan, öpen, koklayan çoktur aramızda. Çünkü vosvos, gerçekten bir sevdadır ve onunla duygusal bağ kurarız” diye konuştu.

KRİTERLER DEĞİŞİYOR

Araçların tam orijinalini günümüzde bulmanın çok zor olduğunu ancak, nadir de olsa karşılaştıklarının altını çizen Gerçek, vosvosların hangi kriterlere göre değer kazanacağı hakkında şunları söyledi:
“Satıcılar için istemenin sonu yok. Herkes bir fiyat isteyebilir ancak, vosvosların fiyatı orjinalliğine, üretim tarihine yani yaşına, hasarsızlığına, motorun durumuna göre belirlenir. Vosvos satın almak zevk işidir. Kimi düz cam sever, kimiyse bombe camlı big vosvoslardan hoşlanır. Vosvosların, tam orijinalini günümüzde bulmak zor ancak, nadir de olsa karşılaşıyoruz. Bir bakıyosunuz birilerinin kapalı garajından, ücra köşedeki bir kasabada, samanlık içinden, babadan ya da dededen kalma pırıl pırıl bir vosvos çıkabiliyor. İşte bu bizler için hazine bulmak anlamına geliyor.”

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Vosvos tutkunları tek çatı altında toplayan Türkiye’nin en büyük derneği olduklarını ifade eden Gerçek, “VOLKSDER olarak sadece kendi aramızda toplanıp eğlenceler düzenlemiyoruz. Yaptığımız faaliyetler, en büyük övünç kaynağımız. Çünkü biz eğlencenin dışında, tüm resmi bayramlarımızda, ülkemiz ve milletimiz için önemli olam tüm zamanları unutturmamak, değerini hatırlatmak için sevgiyle, coşkuyla, elimizde bayraklarımızla, Ata’mızın izinde sokaklardayız. Birçok konuda, sesimizi duyurmak için, yaşanan acılara dikkat çekmek için sokaklara çıkıyoruz. En çok huzurevinde kalan yaşlılar ve kimsesiz çocuklarla ilgili yaptığımız etkinliklerden keyif alıyoruz” dedi.

500 VOSVOS

Başkent’te yaklaşık 500 vosvos olduğunu söyleyen Salih Gerçek, “Eski araçları yok etme politikaları maalesef bizim de sayımızı azalttı ancak, bizler ısrarla, son güne kadar vosvoslarımızı bırakmamaya kararlıyız” dedi.
Derneğin, 550 civarında üyesi olduğunu belirten Gerçek, “Bu rakam, kuruluş tarihimizden bugüne kadar gelen üye sayısı. Vefat eden büyüklerimizi, vosvosunu satanları, hurdaya çıkaranları, Ankara’dan taşınanları listeden çıkardık. Şu andaki faal üye sayımız, 90 civarında. Bunun dışında aramıza katılmak isteyen ancak, resmi olarak üye olmamış yaklaşık 40 civarında vosvos dostlarımız da var” diye konuştu.ANKARA /

 
 

 
Tiyatro pedagojisi Başkent’te tartışıldı
 
Engelsiz film festivali
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tiyatro pedagojisi Başkent’te tartışıldı
ANKARA GAZETESİ / Dramatik geleneği oyun ve tiyatro bağlamında yeniden ...
AOÇ'de bilirkişi maliyeti 25 bin TL
ANKARA GAZETESİ / Atatürk Orman Çitliği’nde (AOÇ) ikinci kez bilirkişi ...
Ankaray istasyonunda "ahlak" anonsu
ANKARA GAZETESİ / Hergün binlerce Ankara'nın Dikimevi-AŞTİ hattında seyahat ...
 
Bakan Eker, “O arazi AOÇ’nin değil”
ANKARA GAZETESİ / Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AOÇ arazisinin ...
Alışkanlıklar değişmeyince teknoloji yenik düştü
ANKARA GAZETESİ / Her alanda insanların alışkanlıklarını değiştiren teknoloji, ...
Şenlik başkenti
ANKARA GAZETESİ / Yurt genelinde yaklaşık bin 800 festival, şenlik, anma ...
 
Gençlere sanat kursu
ANKARA GAZETESİ / Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi’nde lise ...
Trafosuzluk mağdur etti
ANKARA GAZETESİ / Yaklaşık 7 aydır konutlarına elektrik bağlanamaması ...
İmarda 30 bin dosya ve 3 bin evrak barkodlandı
ANKARA GAZETESİ / 28 yıllık İmar Müdürlüğü arşivini dijital ortama aktaran ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri