Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>SİYASET
12 Nisan 2010 Pazartesi - 08:44

Ateş’ten çok sert suçlamalar

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’in, “Yılmaz Ateş dikkat etsin. Ayağı bir yerlere takılmasın?” açıklamasına Ateş’ten çok sert bir yanıt geldi. ASKİ’yle ilgili iki yolsuzluk iddiasında da bulunan Ateş, İçişleri Bakanı Atalay’ı Gökçek’i koruma kurulu başkanı gibi çalışmakla suçladı.

Ateş’ten çok sert suçlamalar

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, “Çankaya Belediyesi’yle ilgilenen Yılmaz Ateş dikkat etsin, ayağı bir yere takılmasın” sözlerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş’ten çok ağır yanıt geldi. Ateş, “Kendisi sürekli şerefin ş’sinden bahsediyor. Eğer onda şerefin ş’si varsa ‘Şurada şu usulsüzlüğü var’ der. Bunu yapmazsa namerttir” dedi.
Gökçek’i düello teklifinde bulunan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ı, Gökçek’i koruma kurulu başkanı gibi çalışmakla suçlayan Ateş şunları söyledi:

Melih Bey böyle kime ne dediğini netleştirmeden konuşuyor. Sürekli şeref’in ş’sinden bahsediyor. Şeref’in ş’si onda varsa, ‘Şurada şu yolsuzluğu var’ der.

Ben onun hakkında muammalı bir şey konuşmuyorum. Hakkında suç duyurusunda bulunuyorum, yetkilileri göreve davet ediyorum. Benim bir usulsüzlüğüm varsa gereğini hemen yaparım. Ama onun açısından durum farklı. İçişleri Bakanı, Melih Gökçek’i koruma kurulu başkanı gibi davranıyor.

Benimle ilgili elinde bilgi bulgu varsa savcılığa verdiği gün dokunulmazlığımın kaldırılması için TBMM başkanlığına başvuracağım. Mahkemede yargılanma sözü veriyorum. Elinde bir şey yoksa sadece birilerini korkutmak istiyorsa o kişi ben değilim. Yıl 1994 ben il başkanıydım, Melih Bey’in yaptığı tüm haksızlıklara karşı 16 yıldır mücadele veriyorum. Ne Gökçek ne başka kurum en ufak bir yüz kızartıcı iddiada bile bulunamadı. Elinde ne varsa gerekli yerlere vermezse namerttir.

Düello teklifi

Yüreği varsa, şerefi varsa gazete sayfalarından ona buna çamur atmasın. Hodri meydan. Gelsin yüz yüze konuşalım. Aynı stüdyoda olalım, istediği kanal istediği kişiyle belgelerle konuşalım.

Bir de 400 bin aileye yardım yapmadığını, bizim anlama zafiyetimiz olduğunu söylemiş. Kendisinin belediyenin yayın organında verdiği rakamları söyledik. Bu gazeteleri ben mi çıkardım. Namustan, şereften, haysiyetten bahseden birisi bunları nasıl söylüyor. Tarih 2008, haber 400 bin aileye yaşam desteği. 400 bin kişi değil, 400 bin aile. Bu nerede yazıyor, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yayın organında. Onurdan şereften bahsediyor, onuru şerefi olan bir insan bunu yayınlatıp, onun bunun şerefin edil uzatır mı? Ben belge sunuyorum kimsenin onuru şerefiyle oynamıyorum, onurdan şereften uzak olanlar başkasının onuruyla oynarlar.”

Kazan’daki ihaleyi açıklamazsa ben açıklarım

ATEŞ Kazan’da sahte iş bitirme belgesiyle iş yapan bir firma olup olmadığını Gökçek’e sorarak, “Biz somut konularda açıklama yaparız. Kendisine soruyorum sahte iş bitirme belgesiyle Kazan’da iş yapan bir firma var mı? ASKİ’nin başka bir işinde Gökçek’in talimatıyla fazladan 2.6 milyon TL ödendi mi ödenmedi mi? Açıklamazsa ben açıklayacağım” dedi. Ateş şöyle devam etti:

Kendisi ASKİ’nin yönetim kurulu başkandır. Talimatlarıyla karar aldırır ama asla imza atmaz. Ondan habersiz kuş uçmaz. Ben daha somut bir şey söyleyeyim Melih Bey’e. Yeterlilik belgesi olmadığı halde Büyükşehir Belediyesi bünyesi dahilinde şu anda Kazan’da bir iş yapılıyor mu?

Bir firma yurtdışında bir işi yapmış gibi gösterip işi alıyor. ASKİ’nin ilgili dairesi işin sahte olduğundan şüphelenip büyükelçiliğe soralım diyor. ASKİ Genel Müdürlüğü bu isteği sümen altı ediyor mu etmiyor mu? Bu firma halen bu işi yapıyor mu, yapmıyor mu?

Bundan ayrı olarak ASKİ’nin bir işine, iş bittikten sonra başvuran firmaya ASKİ Genel Müdürü’nün karşı çıkmasına rağmen Melih Bey’in talimatıyla 2.6 milyon TL fazla ödeme yapıldı mı yapılmadı mı?
Bir cevap versin bakalım. Açıklamazsa ben açıklayacağım. Ben somut şeyler söylüyorum. Melih kendisine arkadaş arıyorsa bizim camiadan boşa aramasın.

 
Yurt dışı bağımlılığına son
 
Maraş’ın kalbi Ankara’da attı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tanık kaygılı
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Belediye Kanunu’nun 73. maddesinin ...
Reklam peşinde değiliz
Ankara’nın şehircilik ve asayiş açısından tartışmasız en problemli bölgesi ...
Pursaklarda araç bereketi
Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, belediyeye bağlı müdürlükler ...
 
Sincan daha iyi olacak
Seçimlerde dönemin belediye başkanı ve ilçe başkanının soğuk savaşına ...
Akgül 1 yılını değerlendirdi...
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül geride kalan bir yılı değerlendirdi önemli projelerini anlattı.
Cindoruk Genel Başkan Sarıgül Başbakan
'Sarıgül'ün B planı: Ekibi ile birlikte Hüsamettin Cindoruk'un genel başkanlığındaki ...
 
Paraları çarçur etmişler
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, bir dönem ara verdiği Etimesgut’ta ...
Yeni Mahalleden eğitime destek
Yenimahalle Belediyesi ilçe sınırlarındaki okulların eksikliklerini tamamlayacak. ...
CHP'li gençlerden ilginç eylem
CHP Çankaya İlçe Geçlik Kolları üyeleri Sakarya Caddesi’nde ‘Büyükşehir Eziyetleri Sergisi’ açtı.
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri