Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
7 Mayıs 2011 Cumartesi - 10:32

Avrupa ödüllü kentlerin başkanı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği 2011 Genel Kurulu’nda başkan seçildi. Seçime tek aday olarak giren Gökçek, “Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projeleri pek çok kentte model olarak kabul ediliyor” dedi. Genel Kurul’un açılış konuşmasını Başbakan Erdoğan yaptı.

Avrupa ödüllü kentlerin başkanı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin ev sahipliğinde Sheraton Otel’de düzenlenen Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği 2011 Genel Kurulu’nda, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçekdönem başkanı seçildi. Yeni dönem başkanlık seçimlerinde tek aday olarak giren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek üyelerin tamamına yakının oylarını alarak Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Başkanı seçildi.

Erdoğan: Çıta atlamasına vesile olduk

Genel Kurul’un açılış konuşmasını Başbakan Recep Tayip Erdoğan yaptı. Gecekondularla çevrelenmiş Ankara’nın bugün modern konutları, bulvarları ve yeşil alanlarıyla dünyanın sayılı başkentleri arasına girdiğini vurgulayan Erdoğan, Başkan Gökçek ile aynı dönem belediye başkanlığını kazandığını anımsatarak, “Sosyal yardımlarımıza, eğitime, sağlığa verdiğimiz desteklerle İstanbul, Ankara’ya, Melih Bey’le birlikte, yoğun bir çalışmayla gerçekten Türkiye’de adeta yerel yönetimlerde bir çıta atlamasına vesile olduk. Bugün sosyal yardımlarla, sosyal desteklerle sağlık ve eğitim yatırımlarıyla 74 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına sahip çıkıyoruz” dedi.

Ankara’nın kaderini Gökçek değiştirdi

Ankara’yı çok daha farklı bir yere taşımanın gayreti içinde olduklarını söyleyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:“Ankaramız 94’ten bu yana farklı bir noktaya geldi. Farklı bir değişimi dönüşümü yaşadı. Bu dönüşüm, bu değişim hala devam ediyor. Gecekondulaşma, kaçak yapılaşma 94’ten önce maalesef Ankara adeta kaderi haline gelmişti. Bu kaderin Sayın Gökçek’le birlikte değiştiğini görüyoruz.

Korumak zorundayız

Aynı şeyleri sürekli olarak diğer belediyelerimize de tavsiye ediyoruz. Asla gecekondulaşmaya müsaade etmiyoruz. İnsanların şehirlerde hakları olduğu gibi şehirlerin de insanlar üzerinde hakkı vardır. Bu hakkı insan olarak korumak zorundayız.”Walter Hoffman ve Yönetim Kurulu üyelerine 2007 yılından itibaren 4 yıl boyunca yürüttükleri başarılı çalışmalardan dolayı şükranlarını sunan Gökçek de, Büyükşehir Belediyesi’nin halklar arası dostluk ve kültürel anlayış, teknik işbirliğin gelişmesine çok önem verdiğini dile getirdi. Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin Santiago’dan Moskova’ya kadar dünyanın dört bir yanından, 40 kent ile kardeş kent olarak işbirliği içinde bulunduğunu belirterek, “2010 yılı içinde 30, 2011 yılı Mayıs ayına kadar 14 kentin belediye başkanı ve teknik heyetleriyle tecrübe paylaşımını en üst düzeyde gerçekleştirdik” dedi. 

Ankara pek çok şehir tarafından izleniyor

Sosyal projelerden de bahseden Gökçek, “Bu hizmetlerin hiçbirini bir lütuf olarak görmüyoruz, aksine sosyal belediyeciliğin gereği ve bir hakkın teslimi olarak görüyoruz. Büyük bir gururla ifade etmek isterim ki Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projeleri dünyanın pek çok kenti tarafından da yakın ilgiyle izleniyor ve model olarak kabul ediliyor” dedi.

Gökçek’e büyük onur

AVRUPA Ödülü Kazanan Kentler Birliği Başkanı Walter Hoffmann yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Avrupa’nın bir parçası olduğunu, Avrupa Birliği’nin de düşüncesinin bu olduğunu belirterek, “Burada bulunduğumuz süre içinde Avrupa Birliği ortaklığı ve düşüncesini daha da ileri götürmek amacımız. Başbakan Erdoğan’nın da burada olması toplantımızın hedefine ulaştığı anlamında geliyor” dedi.
Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Genel Kurulu’nun Avrupa’nın en lider şehirlerinden ve en başarılı belediye başkanlarından bir olanMelih Gökçek’in ev sahipliğinde toplanmış olmasının önemine dikkat çeken Başmüzakereci ve Devlet Bakanı Egemen Bağış da, “Başkan Gökçek’in bu yöndeki kararlığına teşekkür ediyorum.  Her sene Avrupa gününü etkinliklerle kutluyoruz. Geçen sene Meclis’ten Gençlik Parkı’na bisiklet sürerek kutladık, bu sene de inşallah bir Avrupa parkı açılışı yapacağız” dedi.

 
Mamak’ta göçük paniği
 
'Gökçek’e mahkeme yolu göründü'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mamak’ta göçük paniği
Mamak’ta önceki akşam 10 katlı bir binanın istinat duvarında göçük oluştu. ...
Bankaların gidişi Ankara’yı etkilemez
DEVLET Bakanı Ali Babacan, banka merkezlerinin İstanbul’a taşınmasıyla ...
Başkent dünya çocuklarının buluştuğu merkez olsun
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel Başkent’in dünya çocuklarının buluştuğu ...
 
Mahalleliyle Ak buluşma
KEÇİÖREN’de yapılan çalışmalar hakkında Keçiörenlileri bilgilendirmek ...
kadına şiddet konuşuldu
ŞEREFLİKOÇHİSAR İlçe Jandarma Komutanlığı, Sosyal Hizmetler uzmanı Arzu ...
Aydınlık Ankara için kapsamlı çalışma
Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. Mayıs ayı içerisinde başlatılan “Aydınlatma ...
 
Hacettepe’de fizyoterapi sempozyumu
50’nci yıl faaliyetleri kapsamında düzenlenen Fizyoterapi Rehabilitasyon ...
Polis KOBi kol kola
Polis Akademisi Başkanlığı ile OSTİM OSB Yönetimi arasında protokol imzalandı. ...
Seyyara karşı motorize ekip
MAMAK Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşa hizmeti zamanında verebilmek ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri