Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>ASAYİŞ
20 Ağustos 2013 Salı - 09:19

Bakanlar Kurulu sonrası flaş açıklama

ANKARA GAZETESİ / Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası gündeme ilişkin konuştu.

Bakanlar Kurulu sonrası flaş açıklama

ANKARA / Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlenen ve yaklaşık 6 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu.Toplantının iki ana gündem maddesinin Mısır ve Suriye'deki gelişmeler olduğunu ifade eden Arınç, 'İlk gündemimiz, Mısır'la ilgili gelişmeleri, bu konu hakkında Mısır'dan Türkiye'ye davet edilen Büyükelçimiz Hüseyin Avni Botsalı'nın verdiği bilgiler çerçevesinde tüm detaylarıyla Mısır'ı görüşmekti. İkinci ana gündem maddemiz de Suriye'yle ilgili gelişmeler konusunda etraflı, detaylı görüşmeydi. Bu konuda da Şam Büyükelçimiz ve şu anda Müsteşar Yardımcımız Ömer Orhon bilgi sundu. Dışişleri bakanımızla da konuyla ilgili bütün detayları birlikte görüştük' dedi.

Mısır'la ilgili gelişmelerin kamuoyunun gündeminde olduğunu dile getiren Arınç, şöyle konuştu:

'Büyükelçimiz, bu olayların çok öncesinden bu yana, yani Hüsnü Mübarek'in devrildiğinden bu yana büyükelçilik yapmaktadır. Son yaşanan olayların öncesi, mevcut durumuyla birlikte en iyi bilenlerden birisidir. Hem iç dinamikler noktasında hem bugünkü durum noktasında hem de dış dünya bakımından Mısır'daki olaylara nasıl bakıldığı konusunda detaylı bir sunum yaptı. 

Suriye biraz Mısır'daki gelişmelerin gölgesinde kalmıştı ama orada da rejimin kendi halkına yönelttiği maalesef zulüm devam etmektedir. Bu konuda da Suriye kuzeyinde yaşanan gelişmeler ile Kuzey Irak'a doğru yönlendirilmiş Kürt grupların ne ifade ettiği, niçin böyle bir gelişme olduğu konusunda ve başından bu yana 2,5 yılı takip eden gelişmeler enine boyuna tartışılmış oldu.'

'Her iki ülke de Türkiye bakımından çok önemlidir'
Arınç, her iki ülkenin de Türkiye bakımından çok önemli olduğunun altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Birisi Suriye, 910 kilometrelik en uzun sınıra sahip komşu ülke olması bakımından, iki ülke halkının çok çok eskiden bu yana bir kardeşçe yaşayış içerisinde olması ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün, taşıdığı bütün zenginliklerin birlikteliğinin Türkiye açısından çok önemli olması bakımından gündemimizde. Mısır'da gerek Arap halkları içerisinde gerek İslam dünyası içerisinde önemli bir ülke. Türkiye ile tarihten bu yana ortak noktaları çok fazla. Orada ilk defa halkın oylarıyla işbaşına gelmiş bir cumhurbaşkanının bugün yaşadığı akıbet hepimizi çok yakından hem endişelendiriyor hem de meraklandırıyor.'

Mısır'da gözaltına alınan Türk gazeteciler
Mısır'daki gelişmeleri takip eden Anadolu Ajansı'nın Kahire Muhabiri Hibe Zekeriya ile TRT Muhabiri Metin Turan'ın durumuyla ilgili de bilgi veren Arınç, 'İki Türk gazeteci de en son El-Fetih Camii'nde muhasara altında kalmıştı. Bunlardan Arap asıllı olan bayan gazeteci, Anadolu Ajansı muhabiridir. Serbest bırakıldı. Diğeri, TRT Muhabiri Metin Turan'dır, şu anda gözaltında bulunuyor. Kendisiyle temas kuruldu. Kendisi ile görüşüldü. Umuyorum ki bugün geç saatlerde bile olsa serbest bırakılmasını ümit ediyoruz.'

Metin Turan'ın kendi anlatımları hem de alınan ifadesinde suç teşkil eden durumunun olmadığını dile getiren Arınç, 'Ama biraz darbe aldığını biliyoruz. Camiden çıkarılışı sırasında Baltacı diye tabir edilen milis güçlerin müdahalesine maruz kalmış. Oradan emniyet tarafından alınmış, bildiğiniz gibi Tora Hapishanesi'nde ona bağlı bir yerde gözaltında tutuluyor' diye konuştu.

Dışişleri mensubu görevlilerin, Metin Turan'a güç de olsa sonunda ulaştığını anlatan Arınç, 'Ümit ediyoruz ki Metin Turan arkadaşımız bugün geç saatlerde bölge savcısının ifadesini aldıktan sonra serbest bırakılacaktır' dedi.

Tekrar Mısır'a görevlendirilme söz konusu değil
Arınç, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'nın Mısır'a geri dönmesine ilişkin, 'Bu, karşılıklı bir şeydir. Şu an için böyle bir ihtimal görünmüyor. Bugünden yarına Sayın Büyükelçi'nin tekrar Mısır'a görevlendirilmesi söz konusu değildir. Gelişmelere bakarak bunu değerlendireceğiz' diye konuştu.

Türk pilotların durumu iyi
Arınç, Lübnan'da kaçırılan iki Türk pilotun durumuna ilişkin, 'Ümit ediyorum ki onlar da, bugünü bilmem ama en yakında zamanda kendilerine kavuşacağız. Güvenli bir şekilde arkadaşlarımıza ulaştık, nerede oldukları da az çok biliniyor. Hayatta olduklarını, huzur ve rahat içinde olduklarını biliyoruz' dedi.


Çok daha güçlü bir sesle duyurmasını beklerdik
Hükümet Sözcüsü Arınç, 'Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çok daha güçlü bir biçimde, çok daha güçlü bir sesle Mısır'da olan biteni bütün dünyaya duyurmasını beklerdik' dedi.


İki polis görevden el çektirildi
Arınç, 'Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri'nde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın saldırıya uğramasına ilişkin olarak İçişleri Bakanlığınca mülkiye müfettişleri görevlendirildiğini belirterek, görevlerini tam yapmadıkları için de iki polis görevlisine işten el çektirildiğini söyledi.

Demokratikleşme paketi
Arınç, 'demokratikleşme paketinin bugünkü Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelip gelmediğine' ilişkin soruyla ilgili, şunları kaydetti:

'Eğer böyle bir paket gelecekse ki gelecek mutlaka, bu ilk değil. Bugüne kadar demokratikleşme alanında, özgürlükler alanında o kadar çok şey yaptık ki bundan sonra kaç tanesi kaldı diye sorarsanız, bizim 2023 siyaset vizyonuna bakmanız yeterli. Oradan yeri gelen, zamanı gelen, konjönktürü uygun olan bütün gelişmeleri bundan sonra birlikte yaşayacağız. Sayın Başbakanımız da en son yanındaydım, Bursa'da sordular. 'İnceliyoruz, zamanı geldiğinde açıklama yapacağız' dedi. Bunu sabırla beklemek lazım ama sanki ilk defa bir şey açıklanacak veya ilk defa birşey olacakmış gibi kamuoyunu bu yönde yönlendirmemek gerekir. Bu kadar çok şeyler yapıldı ki inşallah bunları belki zamanı geldiğinde bir demokratikleşme serüveni olarak kitaplarla anlatmamız gerekecek. Artık paket lafı duymak istemiyoruz.'

TÜRK PİLOTLARIN YERİ TESPİT EDİLDİ
Geçen hafta Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta kaçırılan iki Türk pilotun yerlerinin tespit edildiği iddia edildi.

AA muhabirinin başkentte önemli bir kaynaktan aldığı bilgiye göre, kaçırılan Türk pilotun Lübnan'ın doğusundaki Balbek şehrinin "Eş-Şeraveneh" kasabasında bir yerde tutulduğu, yardımcı pilotun ise ülkenin güneyindeki "Zavter" ilinde bulunduğu öne sürüldü. 

Bu arada her iki pilotun kurtarılması için çalışmaların dikkatli ve titiz bir şekilde yürütüldüğü dile getirildi. ANKARA /

 

 
Galatasaray 2-1 Gaziantepspor
 
Sisi'den akılalmaz gaf
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İğrenç görüntü tecavüzcü ölünce ortaya çıktı
ANKARA GAZETESİ / Zihinsel engelli 10 yaşındaki S.S.'ye, annesinin yanında ...
2. Sarai vakasını jandarma önledi!
ANKARA GAZETESİ / Gürcistan’dan Türkiye’ye gelen ve Karadeniz’i yürüyerek ...
Diyarbakır'da 'PKK' kavgası: 8 ölü
ANKARA GAZETESİ / Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı Çiflibahçe köyünde ...
 
Perde arkasında o örgüt mü var?
ANKARA GAZETESİ / Başkanlığını Fuad Sinyora'nın yaptığı Müstakbel Hareketi ...
Kızgın Damat Ayrıldığı Eşinin Köyünü Yaktı
ANKARA GAZETESİ / Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı Paşa köyünde meydana ...
Anma töreninde temizlik işçisi krizi
ANKARA GAZETESİ / Şişli Belediyesi'nin Hacı Bektaş Veli Anma etkinliklerine ...
 
İşte Bozdağ'a saldıran kişi
ANKARA GAZETESİ / Başbakan Yarımcısı Bekir Bozdağ’a, bugün katıldığı Nevşehir’in ...
İstanbul Emniyeti'nde silah sesleri
ANKARA GAZETESİ / İstanbul Emniyet Müdürlüğü önündeki barikatları aşan ...
Yetenekli Aref karakolluk oldu
ANKARA GAZETESİ / Yetenek Sizsiniz yarışmasında ünlenen İran’lı Aref ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri