Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>SİYASET
29 Mart 2012 Perşembe - 11:04

Başkan Gökçek'in yeni projeleri

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’daki büyük dönüşüm planını açıkladı. Gökçek, Ulus'un yıkılarak Ankara evleri ile donatılacağını ve Türkiye'nin ilk film stüdyosu olan üniversitesini Ankara'ya kazandıracaklarını söyledi.

Başkan Gökçek in yeni projeleri

Arkitera Mimarlık Merkezi'nin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği gayrimenkul sektörünün aktörlerini bir araya getiren 'ArkiPARC’12'nin açılışında konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara için planladıkları büyük dönüşüm planını anlattı. 
Plan doğrultusunda Ulus Meydanı farklı bir çehreye kavuşacak, ilk film stüdyosunun olduğu üniversite inşa edilecek, Eymir ve Mogan gölleri birleştirilerek 42 km’lik kanal vadi yaratılacak, 5 ayrı bölgede teleferik hizmeti verilecek ve Londra’nın Golden Eye’ı Ankara’ya Cat Eye adı ile gelecek. 
3 YILDA 300 BİN İSTİHDAM

Ankara’daki gerçekleşecek büyük dönüşümü beş maddelik hedefler listesi ile açıklayan Gökçek, Ankara’yı kongre, üniversite ve turizm kenti, sanayide 2. ve tıbbın merkezi yapmak istediklerini şu sözlerle anlattı: 
"Hedeflerimiz doğrultusunda Ankara’yı kongre şehri yapmak için yeni kongre merkezleri inşa ediyoruz. Üniversite şehri olabilmek için 14 olan üniversite sayımızı 19’a çıkaracağız. İlk film stüdyosunun olduğu üniversiteyi kuracağız. Böylece, Türkiye’ye en mükemmel film stüdyosunu kazandıracağız. 1. 850.000 m2’lik stüdyoyu daha sonra 3 milyon m2’ye çıkaracağız. Havalanının yanında olacak proje için 2-3 ay sonra ihaleye çıkacağız. 
Sanayide zaten İstanbul’dan sonra ikinci sıradayız. Sanayi bölgelerine karşılıksız yatırım yapıyoruz, son 3 yıldaki ciddi ataklarla 300 bin istihdam sağladık. 8 organize sanayi bölgesine ise ayda 3 milyon TL yatırım yaptık, 3 sene içinde toplam 72 milyon TL yatırım sözü verdik. Onlar da 30 bin kişiye istihdam sağlayacak. Ayrıca, uzay sanayi ve harp sanayi ile Ankara’ya 6 milyar dolar gelmesini bekliyoruz. 
15 HASTANE VE TERMAL YATIRIM HAMLESİ

Tıbbın merkezi olabilmek içinse Etlik ve Bilkent’te 2 dev ihaleye çıkacağız. 15 hastane ve 7 bin yatak kapasitesine ulaşacağız. Aynı zamanda termal su kaynaklarımızı değerlendirmek için termal yatırım hamlesi yapacağız. Daha çok turist çekmek içinse tarihi kent merkezini dönüştürecek, iş merkezlerini destekleyecek, rekrasyon ve eğlence alanlarını artıracağız. Eğlence için Temapark ve Hayvanat Bahçesi’ni içine alan bir proje başlattık. 300 milyon euro’luk yatırımla 2 sene içinde tamamlayacağız." 
42 KM'LİK KANAL VADİ

Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili Kuzey Ankara Girişi, MIA Gelişim Projesi, Yeni Mamak, Hacıbayram, Güney Park alanlarından örnekler veren Gökçek, Ulus Meydanı’nındaki dönüşümün boyutlarını da açıkladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ulus’ta Anafartalar Çarşısı, Yüzyıl Çarşısı, Gümrük Tekel Bakanlığı, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, Ulus İş Hanı yıkılacak. Çıkrıkçılar'da çalışmamız sürüyor. Bölge, eski Ankara evleri ile donatılacak. Kale içindeki restorasyon bu yıl içinde bitecek. Trafik alttan geçirilecek. Ulus, Hacıbayram ve Anafartalar Ankara’ya kazandırılacak” dedi. 
Gökçek; Güney Park projesi kapsamında ise Eymir ve Mogan göllerinin brleştirilerek 42 km’lik bir kanal vadi yaratılacağını, bu kapsamda bölgedeki 600 gecekondunun yıkılarak 6 bin konut inşa edileceğini, ihalenin ise Sinpaş’a verildiğini söyledi. 
4 KONUDA DÜNYA STANDARTLARININ ÜSTÜNDE

18 yıldır belediye başkanı olarak görev yapan ve bir dönem daha görevini sürdürme isteğinde olduğunu açıklayan Gökçek; Ankara’nın sosyal kültürel projeler, rekrasyon alanları, kentsel dönüşüm uygulamaları ve trafik açısından dünya standartlarının üstünde olduğunu ise şu sözlerle özetledi: 
“Çocuklar, yaşlılar, engelliler ve hanımlar için 164 sosyal kültürel proje gerçekleştirdik. 8 dev rekrasyon alanı yaptık, 9.’sunu inşa ediyoruz. Bu kadar geniş kapsamlı kentsel dönüşüm uygulayan çok az kent var. 4 milyon nüfusu olan kentler arasında trafiği en rahat olan ise Ankara.” 
2 senede 5 ayrı bölgede teleferik hizmeti vereceklerini ve Londra’nın büyük dönme dolabı Golden Eye’ını Ankara’ya Cat Eye adı ile kuracaklarını da belirten Gökçek, tüm projeler için mimarlardan Ankara için hazırlayacakları orijinal projeleri açık olarak sunmalarını istedi. 

 
Ankara’nın ilk elektrikli şarj istasyonu
 
Okumak için 62 yaşında Ankara’ya geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trafik kazalarını Meclis araştırsın
CHP, trafik kazalarının nedenlerinin belirlenerek, önlenmesi için Meclis ...
'75 milyonun birer tükürüğü hainleri yok etmeye yeter!''
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 21 Mart Nevruz Bayramı'nda yaşanan olaylara ...
Ankara'da yollar kapanacak
Tandoğan'da CHP mitingi nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağı bildirildi.
 
Ben erkeklerin de bakanıyım
Kars-Ardahan-Iğdır Serhatlılar Birliği Federasyonu’nun (KAI) ödül törenine ...
Ben başlarım arkası gelsin
Salvador Dali sergisinin açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul ...
Bir bayan bu ifadeleri nasıl kullanır!!!
Sosyal paylaşım ağı twitter’a girdiği günden bu yana çarpıcı açıklamaları ...
 
Büyükşehirin kararına karşı çıkmayacaklar
Tanık, Akpınar Mahallesi sakinlerinin yaşadığı mağduriyeti en kısa zamanda ...
CHP TBMM'ye yürüyecek !
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bugünkü grup toplantısında sürpriz bir karar açıkladı.
Kılıçdaroğlu bizim için bir nimet!
Kılıçdaroğlu bizim için bir nimet, çünkü defolu.
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri