Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
19 Nisan 2012 Perşembe - 12:15

Başkent’i fırtına vurdu

Saatteki hızı 70 kilometreyi aşan fırtına Ankara’yı esir aldı. Binaların çatıları uçarken, çok sayıda ağaç devrildi. Polatlı’daki şehir çöplüğünde yangın çıktı.

Başkent’i fırtına vurdu

TÜRKİYE’yi etkisi altına alan fırtınadan dün Başkent de nasibini aldı. Saatteki hızı 70 kilometreyi aşan fırtına nedeniyle İbn-i Sina Hastanesi’nin Büyük Acil Servisi’nin çatısı uçtu. 
Olay yerine sevk edilen Başkent İtfaiyesi ve emniyet, çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Fırtanının etkisiyle metrelerce yüksekten uçan sac levhalar çevreden geçenlere herhangi bir zarar vermezken park halindeki bazı araçların zarar görmesine neden oldu. İbn-i Sina Hastanesi’nin çatısından sarkan ve düşme tehlikesi bulunan sac levhalar nedeniyle, hastane çevresindeki yol uzun süre trafiğe kapalı tutuldu.

Polatlı duman altında

Polatlı’da  saatte 80 kilometre hızla esen rüzgarın etkisiyle şehir çöplüğünde yangın çıktı. İş makinaları yangının büyümemesi için çevrede kanal açarken, çöp arıtma işinde çalışan 5 işçi dumandan zehirlendi. İşçilerden birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

İlçeye 15 kilometre mesafede 20 yıldır şehir çöplüğü olarak kullanılan alanda rüzgar ve fırtınanın etkisiyle yangın çıktı. Fırtınanın yangını şehir merkesine taşıması tehlikesine karşı iş makinaları kanal kazdı. Çöplükteki milyonlarca naylon poşet şehir merkezine uçarken, Polatlı merkezi saatlerce dumanın etkisi altında kaldı. Çöplükte bulunan çöp arıtma işinde çalışan Ali Rıza Satılmış, Murat Dal, Feyzullah ve Murat Conger dumandan zehirlendi. İşçilerden Mustafa Körpe’nin ise durumunun ağır olduğu bildirildi.

Uçuşlar yapılamadı

İşçilere ilk müdahale 112 acil servis ambulanslarında yapıldıktan sonra Polatlı Dua Tepe Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. İşçiler, biriken metan gazından dolayı çöplükte her yıl yangın çıktığını belirttiler. Ancak bu kez rüzgarın etkisiyle yangının etki alanının geniş olduğunu belirttiler.
Yangın nedeniyle olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye araçları sevk edildi. Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Türk Hava Kurumu’ndan (THK) yangına havadan müdahale edilmesi için yardım istedi. Ancak fırtına nedeniyle THK uçaklarının müdahale edemeyeceği bildirildi. Bunun üzerine Belediye itfaiye ekiplerine destek olarak Topçu ve Füze Okulu itfaiyesi ile araçları da yangına müdahale etti. Polis ve jandarma ekipleri bölgede önlemler aldı.

Ders ortasında çatı uçtu

ANKARA Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü, Başkent’te etkili olan fırtınaya ders ortasında yakalandı. Saatteki hızı 70 kilometreyi aşan fırtına nedeniyle öğrencilerin derste olduğu dakikalarda okul çatısı uçtu. Olayın ders sırasında meydane gelmesi nedeniyle can kaybı yaşanmadı. Dün saat 16.00 sıralarında meydana gelen olayın ardından öğrenciler büyük bir şokla okul bahçesine koştu.  Tarla Bitkileri Bölümü 3. sınıf öğrencisi Barış Kışoğlu, yaşananları şöyle anlattı: “Ders sırasında gök gürültüsü gibi bir ses duyduk. Pencere kenarında oturan bir arkadaşımız çatının çöktüğünü söyledi. Hep birlikte dışarı çıktık. Bir ara panikledik, altında kalan bir arkadaşımız olabilir diye. Şanslıydık, ucuz atlattık.” 
Okul çatısının uçmasının ardından olay yerine gelen itfaiye ekipleri, okulda güvenlik önlemleri aldı. 
İtfaiye ekiplerinin çalışmaları sırasında ise çatının altında kalan bir de park halindeki aracın olduğu ortaya çıktı.  

Danıştay’da ağaç devrildi

Başkent’in bazı semtlerinde ise fırtına nedeniyle binaların çatıları uçtu, çok sayıda   ağaç devrildi. Kızılay’daki Danıştay binasının önünde park halinde bulunan bir araç, yanıbaşındaki ağacın fırtına nedeniyle devrilmesi sonucu zarar gördü. Kaza yerine gelen Çankaya Belediyesi’ne bağlı ekipler, devrilen ağacı parçalara ayırarak zarar gören aracı çıkardı. Kenti biranda etkisi altına alan şiddetli fırtanadan çok sayıda işletme de nasibini aldı. Bazı bölgelerde dükkan önlerinde yer alan reklam panoları uçarak, çevre esnafa zarar verdi.

Çadırlar boşaltıldı

MALATYA Günleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde kurulan çadırlar da fırtınadan nasibini aldı. Fırtınanın şiddetiyle çadırlar zarar görürken, organizasyon yetkilileri güvenlik önlemi sebebiyle çadırları boşalttı. Polis ve görevliler çadırlara kimseyi almazken rüzgarın etkisiyle açılan çadırlar ise görevliler tarafından onarılmaya çalışıldı. Etkinlikler kapsamında sahne almayı bekleyen Milidya Folklor Araştırma Derneği Halk Oyunları Ekibi de gösteri yapamadan alandan ayrılmak zorunda kaldı. Vatandaşlar, öğlene doğru alanda yüzlerce insan bulunduğunu ve fırtına ile birlikte kimsenin kalmadığını kaydetti.

 
Turizme hizmet ödüllendirildi
 
Orta yolu bulacağız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turizme hizmet ödüllendirildi
GAZİ Üniversitesi Turizm Fakültesi, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında ...
Kartal’ın hedefi en az yüzde 35
MHP Ankara İl Başkan adayı İbrahim Kartal, 29 Nisan günü yapılacak “Ankara ...
Küçük dahiler yetiştirecek
Ankara’da “Çocuklar İçin Programlama” isimli çalışma ile 10 yaş ve üzeri ...
 
Film sahnesi gibi TIR kazası
Şaşmaz yönünden Ankara istikametine giden damperli TIR yön levhasına çarparak ...
Gençlik Parkı’nda şov başlıyor
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin geçen yıl Gençlik Parkı’nda hayata geçirdiği, ...
Yunus Emre’nin felsefesini Amerikalılara anlatacaklar
ULUSLARARASI Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) 13. yüzyılda Anadolu’da ...
 
Köpeği zehirleyip koyunları çaldılar
POLATLI’YA bağlı Beylikköprü Köyü’nde, Muhtar İdris Gümüştekin’in 60 koyunu, ...
Etimesgut zabıtası hormon avına çıktı
ETİMESGUT Belediyesi Zabıta ekipleri, sebze ve meyve denetimlerini artırdı.
Belediyeden seyyar operasyonu
ALTINDAĞ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, bölgenin aktif ticaret alanlarında ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri