Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
16 Eylül 2010 Perşembe - 09:33

Başkentlilerin yok çilesi

Konya ve Eskişehir Yolu’ndaki asfaltlama çalışmaları sabah saatlerinden itibaren işlerine gitmek için yola çıkan Başkentlilere zor anlar yaşattı. Güleken, zamanlama hatası olduğunu belirtirken, Gökçek, “Çalışmalar yaz başından beri sürüyor” diyerek kendini savundu.

Başkentlilerin yok çilesi

 

ANKARA’nın trafik yoğunluğunun günün her saati aralıksız yaşandığı Konya ve Eskişehir Yolu’nda sürdürülen asfalt çalışmaları sürücülerin kabusu  haline geldi. Konya Yolunda ikinci aşaması ile yeniden başlayan asfalt çalışmaları ve Eskişehir Yolu’nda asfalt sermek için sürdürülen kazı çalışmaları, sabah saatlerinden itibaren işlerine gitmek için yola çıkan Başkentlilere zor anlar yaşattı. Ana arterlerin yanı sıra Bahçelievler, Beşevler, Anıttepe gibi semtlerde de ara sokaklarda sürdürülen çalışmalar alternatif güzergah arayan sürücüleri de çileden çıkardı. Yollarda uzun kuyruklar oluşmasına tepki gösteren bazı sürücüler çalışmaları “Melih Gökçek’in Ankaralılara sabah sürprizi” olarak değerlendirirken, CHP’li Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Fazıl Güleken, “Bu çalışmalar hizmet yerine vatandaşa eziyete dönüşüyor. Özellikle Konya Yolu’nda daha önce yenilenen asfaltın üzerine yeniden sıfır asfalt seriliyor. Bu, Ankara kaynaklarının israfıdır” dedi.
Hizmet değil, eziyet
Geçtiğimiz Ağustos ayında Konya Yolu’na atılan asfaltın bitmesiyle rahat nefes alan sürücüler, ikinci kat asfalt çalışmalarının başlamasıyla zor anlar yaşadı. Üç hafta içinde bitirilmesi öngörülen çalışmalar 08.00 - 17.00 saatleri arasında devam ediyor. Okulların açılmasıyla daha da artacak olan trafik nedeniyle sinir harbi yaşayan sürücüler, “İşe gitmek için sabah 07.00’de yola çıkıyorum. Okullar açılmadan bu sıkışıklık yaşanıyorsa, okullar açıldıktan sonra kimse işe, okula yetişemez” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Büyükşehir Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Fazıl Güleken, “Asfaltlama çalışmaları Ankaralılara hizmet değil, eziyettir” sözleriyle Büyükşehir Belediyesini eleştirdi. Güleken şunları söyledi:
Ankara kaynaklarının israfı
“Böyle bir çalışma yapılırken bir mantığı olması lazım. Asfaltlamanın trafiği engellemeyecek ve vatandaşları rahatsız etmeyecek saatlerde yapılması lazım. Bu çalışmalar hizmet yerine eziyete dönüşüyor. Özellikle Konya Yolu’nda daha önce yenilenen asfaltın üzerine yeniden sıfır asfalt seriliyor.”
“Asfaltı olmayan ya da çok bozuk olan, asfalt serilmesi gerekli olan yerlerde çalışma yapılmasına kimsenin olmadığı gibi bizim de itirazımız yok. Ama Konya Yolu örneğinde olduğu gibi, bu kadar kısa aralıklarla ve gereği olmadan asfaltlama çalışması yapılması Ankara kaynaklarının israfıdır. Bu konulara dikkat edilmesi gerekiyor”

Gökçek : Bilip bilmeden konuşuyorlar

ANKARA’nın an ana arterlerindeki asfalt çalışmalarıyla ilgili Ankara Hürriyet’e konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Eleştirenler bilip bilmende konuşuyor. Ankara’nın genelinde yaptığımız asfalt çalışmalarını yaz aylarının başında yapıyoruz. Ankara’ya yaptığımız yeni asfalt bazalttır. Her gün mahdut oranda üretilebiliyor, yani üretimi zaman alıyor. Bizim burada bir zamanlama hatamız yok. Çünkü çalışmalara yaz başında başladık. Bazalt hem daha kaliteli yol standardını Ankara’ya getiriyor” dedi.

Zamanlaması hatalı

Asfaltlama saatlerinin düzenlenmesi gerekiyor. Yaz döneminde Ankara nispeten boşken okullar kapalıyken bu çalışmaların yapılmaması fakat okullar açılacakken asfalta başlanıp trafiğin aksatılması da zamanlama hatasını gözler önüne seriyor. Çalışma saatlerinin trafik yoğunluğunun az olduğu saatlerde yapılması gerekir. Gece ya da sabaha karşı, hafta sonları gibi zamanlarda çalışmalrın sürdürülmesi gerekir. Fakat görüldüğü üzere pik saatlerde süren çalışmalar Ankaralıları zor durumda bırakıyor.”

 
Şüpheli çanta korkuttu
 
Kardeş kent Halep
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şüpheli çanta korkuttu
Ankara’da otobüs durağına bırakılan şüpheli çanta polisi alarma geçirdi.
Velilere dönüş uyarısı
Türkiye Otomobilciler Federasyonu Başkanı Apaydın, hafta sonu trafiğin ...
Ankara'da Elektrik Kesintisi
Bakım, Onarım ve Arıza Nedeniyle Ankara'nın Bazı Yerlerine, 17 Eylül Cuma ...
 
Kadın girişimci sayısı artmalı
Türkiye’de 80 bin kadın girişimci olduğunu hatırlatan ANGİAD (Ankara Genç ...
Eğitim harcamalarında müthiş yükseliş
Eğitim-Sen’den okul öncesi velileri üzen açıklama. Sendika her geçen yılda ...
Şikayetler, masaya yatırılacak
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, kentteki işlek cadde ve sokakların otopark ...
 
HES'e karşı Ses
Karşı Bisiklet Topluluğu, Kastamonu’nun Cide İlçesi Loç Vadisi’nde yapılmak ...
Papaza suç duyurusu
Ankara Barosuna kayıtlı avukat Özgür Meriç Turan, ABD’de 11 Eylül saldırılarının ...
Alınan tedbirler işe yaradı
Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri