Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
27 Şubat 2010 Cumartesi - 19:12

Baykal'ın ızdırabı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümeti hedef aldı. Tutuklanan savcı için her gün ıztırap duyduğunu söyledi.

Baykal ın ızdırabı

 Baykal tutuklanan Başsavcı İlhan Cihaner için "Erzincan Başsavcısının cezaevinde geçirdiği her gün çok büyük bir ıstırap yaşıyorum" dedi. 

CHP lideri Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın köşe yazarlarını medya patronlarına şikayet etmesini Adana'da eleştirdi. Deniz Baykal, "Başbakan gazetecinin ne yazacağına patron karar verecek diyor" dedi.

Partisinin,Adana İl Kongresi'nde konuşan Deniz Baykal, gündemki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.,

Habur'da yaşananlar:
Habur'da yaşananları "hukuka, adalete darbe" olarak nitelendiren Baykal, şöyle konuştu:

"Memleketin kanunu var. Bu kanun herkesi bağlıyor. Başbakanı da cumhurbaşkanını da bağlıyor. Siz işinize geliyor diye memleketin kanununu, ayarlama yaparak işletmeyi başarıyorsunuz, oraya gidiyor, devletin hakimi açıkça kanuna aykırı uygulamayı yapıyor. Oradan giren teröristlerin ellerini kollarını sallayarak sınırı geçmelerine göz yumuyor. Büyük bir organizasyon var. Adalet Müsteşarı ne arıyor Habur'da, sınır kapısında ne arıyor.

Çünkü hakimler o sırada eğme bükme işlemi yapacaklar, onların arkasında Adalet Müsteşarı bulunuyor. Ne oldu adalet? Orada böyle, Silivri'de bir başka... Silivri'de bu memleketin namuslu, dürüst evlatları, aylarca neyle suçlandığını dahi bilmeden tutuklu kalıyor. Hatta neyle suçlandığını dahi bilmeden ölenler oluyor. Böyle hukuk, adalet olur mu? Büyük faciadır bu."

Erzincan'daki olaylar:
Konuşmasında Erzincan'daki olaylara da değinen CHP lideri Baykal, başsavcının başlattığı soruşturmaya müdahale edildiğini ifade etti.

Baykal, "Soruşturmanın bir noktasında Ankara'dan başbakan yardımcısı telefon açıyor, diyor ki 'sen bu soruşturmayı bitir, sen tutukladıklarını tahliye et ve bu soruşturmaya da son ver'. 'Dosyayı gönder Erzurum'a' diyorlar. 'Niye Erzurum'a göndereyim' diyor. 'Senin haberin yok, onlar sadece örgütlü yasak iş yapmıyorlar, onlar aynı zamanda silahlı bir örgüt imiş, silahlı olunca da Erzurum bakar, sen bakmazsın' diyorlar. Başsavcı eğer bu soruşturmayı başlatmamış olsaydı, önce 26 yıl cezayla suçlanır sonra da Ergenekon sanığı diye tahkikat başlatılır mıydı?" dedi.

Baykal sözlerine, "Onların deyimiyle akıllı uslu davranmış olsaydı, bu tahkikat yapılır mıydı hakkında? Ben ana muhalefet partisinin lideri olarak o Erzincan Başsavcısının cezaevinde geçirdiği her gün çok büyük bir ıstırap yaşıyorum. Çünkü biliyorum ki bu hukuksuzluk, haksızlık, zulümdür. Eğer zalimin yaptığı zulmü ortadan kaldıramıyorsanız, hiç olmazsa o zulme methiye düzmeyin. Buğz edin, buğz" diye devam etti.

AK Partili vekilin "fişleme" sözleri:
Adaletin, siyasetin dayatması altında olduğunu dile getiren Baykal, "Geçenlerde AKP'li bir milletvekili büyük bir samimiyetle durumu özetledi. 'Bizi 40 yıldır fişliyorlardı, şimdi sıra bizde, biz de onları fişliyoruz' dedi. Burada şimdi sıranın onlarda olduğu, fişlemenin olduğu doğru da 40 yıldır sizi kim fişledi, nasıl fişledi doğrusu onu bilmiyorum. Siz fişlenmiş bir şekilde mi geldiniz iktidara. Fişlemeyi kim yapıyor, birileri yapıyor, bu bir itiraftır, önemli bir tespittir" dedi.

Anayasa değişikliği çalışmaları:
Anayasa değişikliği çalışmalarına da değinen Baykal, "Bunların başlattığı açılımların hepsi iflas etti. İyi düşünülmemiş, hedefi iyi konulmamış bir proje kimseye bir yarar getirmedi, o bitti. Bir Ermeni açılımı yaptın, Azerbaycan'ı küstürmekten başka işe yaramadı. Azerbaycan'ı karşımıza aldık. Yapılmak istenen siyaseti adalete hakim kılmaktır, siyasetin emrinden bir adalet mekanizması oturtmaktır. Adaletin tepe noktalarını, zirvelerini, HSYK, Anayasa Mahkemesini siyasetçilerin emir ve kumandası altına almaktır. Şimdiki proje bu" dedi.

Anayasa değişikliği konusunda referanduma gidileceğini belirten Baykal, "Bu iş milletin önüne gelecektir. Milletimiz de hükmünü verecektir. Artık o referandum bilinmelidir ki bu iktidar hakkında kal mı git mi oylamasına dönüşecektir" görüşünü bildirdi.

 
İzmir CHP'de 78 yaşındaki aday kazandı
 
'Çürük Elma'ya 13 tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir CHP'de 78 yaşındaki aday kazandı
CHP İzmir İl Başkanlığına, 79 yaşında olan aday 322 oyu alarak Ekrem Bulgun seçildi.
Erdoğan'dan yargıyı yaylım ateşi
Yargı ile hükümet arasında soğuk rüzgarlar esiyor. Başbakan Erdoğan'ın ...
Forbes, 'En Zengin 100 Türk'ü açıkladı
Forbes Türkiye'nin, ''En Zengin 100 Türk'' listesinde Hüsnü Özyeğin, 3 ...
 
Erdoğan 57 yaşına giriyor
Başbakan Tayyip Erdoğan, bugün 57’nci doğum gününü kutlayacak.
Meclis'te bu da oldu!
Meclis Genel Kurulu'na Başbakan'ın konuşması telefon kaydından dinletildi. ...
SABANCI'DAN DEV HAMLE: 2 bin 800 kişiyi işe alacak
Bu yıl 1.6 milyar dolarlık yatırım bütçesi ayıran Sabancı Holding, çalışan ...
 
Tarkan'ın evine polis baskını
Tarkan'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi narkotik polisi tarafından gözaltına alındı.
Ve komutanlar serbest
İbrahim Fırtına ve Özden Örnek, sorgularının ardından serbest bırakıldı..
2 vekile savcılık soruşturması
Doğan ve Aydoğmuş hakkında yapılan suç duyurusu üzerine düğmeye basıldı.
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri