Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
3 Ekim 2013 Perşembe - 10:31

Belediyeler kurbana hazır

ANKARA GAZETESİ / Kurban Bayramı’na sayılı günler kala belediyeler hazırlıklarını tamamladı. Kurban satış ve kesim alanlarını kuran belediyeler, denetimlerini de sıklaştırdı. Otobüslerin ücretsiz olacağı bayramda, sadece belediyelerin belirlediği alanlarda kurban kesimi yapılabilecek.

Belediyeler kurbana hazır

ANKARA / Yenimahalle Belediyesi’nin Yakacık’a kurduğu kurban satış ve kesim alanında hareketlilik arttı. Bu yıl toplam 388 çadırın yer aldığı Yakacık’a; Erzurum, Kars, Çorum ve Yozgat gibi illerden kurbanlıklar geldi. Alanda, 6 bin 750’si büyükbaş, 3 bin 500’ü ise küçükbaş olmak üzere toplam 10 bin 250 kurbanlık bulunuyor. Bu sayının hafta sonuna kadar toplam 20 bini bulması bekleniyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yakacık’taki kurban satış ve kesim alanına giderek, bayram hazırlıklarını yerinde inceledi. Kurban satıcıları ile sohbet eden Başkan Yaşar, şunları söyledi:

5 DAKİKADA TESLİM

“Her yıl olduğu gibi bu bayram da Yakacık’ta sağlıklı koşullar altında hem satış hem kesim yapılacak. Alana kurulan dokuz adet otomatik kesimhane, kurbanını Yakacık’ta kesecek vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak. Kurbanlıklar, modern üniformaları ile işinin ehli kasaplar tarafından dini vecibelere uygun olarak kesilecek ve 5 dakika gibi kısa bir sürede vatandaşımıza teslim edilecek.

ÜCRETSİZ ULAŞIM

Ayrıca alanda vatandaşlara sunduğumuz bir başka kolaylık da ulaşım hizmeti olacak. Trafik sorunun önüne geçmek için özel araçların alana girmesine izin verilmeyecek ve vatandaşlar kurban alanına servis araçları ile taşınacak. Kesimi yapılan kurbanlıklar da yine belediye servis araçları ile alandan çıkarılarak vatandaşımıza teslim edilecek.”

HİJYEN ÇANTASI

Altındağ Belediyesi, uzun süredir kurbanlık hayvanlarla birlikte 24 saat geçiren hayvan sahipleri ve bakıcılar için özel bir çanta hazırlattı. Temizlik çantasında, bir çift çizme, bir tulum, iki çift havlu, bir şişe kolonya ve bir paket sabun bulunuyor.

İKİ ALANDA 773 ÇADIR

Keçiören Belediyesi, vatandaşların ve satıcıların huzurlu bir şekilde kurbanlık alışverişlerini yapabilmeleri için Ovacık ve Bağlum’a modern kurbanlık satış alanı kurdu. Bu yıl Ovacık’ta 700, Bağlum’da ise 73 adet olmak üzere toplam 773 adet çadır bulunuyor. Kurban satış alanlarının tüm ihtiyaçları barındırdığını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Keçiörenlilerin Kurban Bayramı’nı huzur içerisinde geçirmeleri için gereken tüm tedbirleri aldık. Vatandaşlarımız herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında kurban satış yerlerindeki ekiplerimizden ve belediyemizden yardım alabilirler” dedi. Kurbanlıkların sağlık kontrollerinin yapıldığını kaydeden Ak, Kurban Bayramı süresince zabıta ve nöbetçi veteriner hekimlerin görev başında olacağına dikkat çekti. Vatandaşların rahat ve huzurlu bir ortamda kurbanlık alışverişlerini ve kesim işlerini gerçekleştirebilmeleri için çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayan Ak, “Vatandaşlarımız müsterih olsun. Gönül rahatlığı içerisinde kurbanlık alışverişlerini huzurlu ve güvenli bir şekilde yapabilir” diye konuştu

UZMAN KONTROLÜNDE KURBAN KESİMİ

Gölbaşı Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi modern bir kurban pazarını hizmete sundu. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, vatandaşların rahat ve temiz bir ortamda kurbanlıklarını alabilmeleri ve kesmeleri için hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü açıkladı. Kurban satış ve kesim alanına ücretsiz servis imkanı da sağlayacaklarını belirten Odabaşı, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Ankaralı ve Gölbaşılı hemşehrilerimizin rahat ve temiz bir ortamda kurban ibadetlerini yerine getirmeleri için Gölbaşı’nda her yıl olduğu gibi bu yıl da modern kurban satış ve kesim alanını oluşturduk. Kurban satış bölgemizde her yer asfaltlı, temiz ve hijyenik. Kurbanlıkların sürekli uzman kontrolünde olması için de her türlü tedbir alındı. İnşallah her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlarımıza rahatça kurban ibadetlerini yapmalarını sağlamış olacağız.”

OTOBÜSLER ÜCRETSİZ

Ankaralılar her bayramda olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’nda dört gün boyunca (15 Ekim Salı, 16 Ekim Çarşamba, 17 Ekim Perşembe, 18 Ekim Cuma günleri) belediye otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek.ANKARA /

 
İmam Hatipli öğrencinin şüpheli ölümü
 
Hızlı trenle Ankara’ya organ transferi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dögol’ün çukurla imtihanı
ANKARA GAZETESİ / Dögol Caddesi’nde, araçlarını kaldırıma park etmeye ...
Ödeneğe takılan trafik cezası geç kaldı
ANKARA GAZETESİ / Ödenek yetersizliği nedeniyle yılbaşından bu yana trafik ...
200 milyonluk gaz kavgası
ANKARA GAZETESİ / Ankara Maltepe’deki EGO’ya ait arsa ve binalar, tapuda ...
 
Bakanlar Kurulu kararı sanayicinin yüzünü güldürdü
ANKARA GAZETESİ / OSB alanlarındaki parsellerin 2 yıl süreyle kısmen ya ...
Küçük Somali’ye büyük yardım
ANKARA GAZETESİ / Ankara Hürriyet’in kaçak yollarla Türkiye’ye giriş yaptıktan ...
Kurbanlıklar pazara indi
ANKARA GAZETESİ / Kurbanlık hayvan piyasası hareketlenmeye başladı. Ankara ...
 
ODTÜ yol planları onaylandı
ANKARA GAZETESİ / Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ODTÜ yerleşkesi ve orman ...
Şırnak uçuşu başlıyor
ANKARA GAZETESİ / AnadoluJet, Ankara-Şırnak uçak seferlerine 10 Ekim'den itibaren başlıyor.
Şehit ve gazi yakınları destek gecesinde buluştu
ANKARA GAZETESİ / Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Eşleri Kaynaşma, Yardımlaşma ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri