Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>EKONOMİ
23 Ocak 2012 Pazartesi - 11:37

Boya sektöründe yıllık üretim 25 bin ton

2011 yılında yaptıkları yeni yatırımlarla yıllık üretim kapasitelerini 25 bin tona yükselttiklerini ifade eden İBA Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Tulga Dal, boya sektöründe pazar paylarının yüzde 27 olduğunu belirtti.

Boya sektöründe yıllık üretim 25 bin ton

BOYA sektöründe rekabetin yoğun olarak yaşandığını belirten İBA Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Tulga Dal, başarılı olmanın müşteri odaklı çalışma ile mümkün olabileceğini söyledi.

2011 yılında yaptıkları yeni yatırımlarla yıllık üretim kapasitelerini 25 bin tona yükselttiklerini ifade eden Dal, 2002 yılından bu yana Türkiye pazarında önemli bir konumda olduklarının altını çizdi. Türkiye’deki boya sektöründe pazar paylarının yüzde 27 olduğunu belirten Dal, “Marka değerini ve pazar payını sürekli olarak arttıran İBA Kimya, toz ve yaş boya olmak üzere iki alanda faaliyet gösteriyor. İlk olarak 1977 yılında mobilya boya vernikleri üretimi ile sektöre adım attık. 1995 yılında ise toz boya üretimine başladık. 2006 yılında 
İstanbul’daki rakip fabrikalardan birini satın aldık. Aynı yıl içinde İspanyol bir firmayla ortaklık yaptık. Çoğunlukla sanayi boyaları üretiyoruz” dedi.
Toplam üretimlerinin yüzde 35’ini ihraç edip, yüzde 65’ini ise iç piyasaya sunduklarını ifade eden Dal, şunları söyledi:

Hedef Avrupa’da ilk beş

“Akılcı yatırımlarımız, teknolojiye ve ürün kalitesine gösterdiğimiz özen, müşterilerimize verdiğimiz değer ve onlara sunduğumuz teknik destek sonucunda elektrostatik toz boya sektörüne yön vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ürün çeşitliliği, ürün kalitesi, satış hızı, ARGE ve teknik servis desteği sayesinde kısa sürede müşterilerimizin beğenisini kazandık. Şirket olarak Avrupa’da ilk beş büyük üretici olma vizyonu çerçevesinde hayata geçirdiğimiz Slovakya tesislerimiz, yeni pazarlar yaratmanın yanı sıra önemli lojistik avantajlar da sağlıyor. İBA Kimya’nın ihracatı süreklilik gösteren bir artış trendi içinde bulunuyor. 
Yurt dışındaki temsilciliklerimiz aracılığıyla müşterilerilerimize satış ve teknik hizmet veriyoruz. Başta 
Rusya, Ukrayna, Polonya, İran, Arnavutluk, İspanya, Portekiz, İsrail, Slovenya, İngiltere olmak üzere 21’in üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz. 2012 yılı hedeflerimiz arasında, mevcut yurt dışı temsilciliklerimizin arttırılması ve yeni pazarların yaratılması yer alıyor.
Müşteri beklentilerinin belirlenerek, bunların eksiksiz karşılanması amacıyla kurulan dört bölge müdürlüğü ve üç bayi teşkilatından oluşan kapsamlı bir satış ağımız bulunuyor. Bölge müdürlükleri ve bayilikler kanalıyla müşterilerimize satış ve teknik servis hizmeti verirken, bölge-bayi stoklarından müşteri taleplerini en kısa sürede karşılıyoruz. 

367 kişiye istihdam sağlıyoruz

İBA Kimya, ARGE faaliyetlerini gelişmeye ve başarıya açılan bir pencere olarak görüyor. Şirketimiz, konusunda uzman kimya mühendislerinden oluşan araştırma ekibi, yeni bilgi ve teknolojileri araştırarak, kullanıma uygun, kaliteli ve çevre dostu ürünlerin geliştirilmesi yönünde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 
Toplam 367 kişiye istihdam sağlıyoruz. Sektörde yaşanan rekabet ve müşteri tarafından son yıllarda toz boyanın tercih ediliyor olması büyük sorumlulukları beraberinde getirdi. Son yıllarda müşteri hizmetleri yani lojistik kısmı önem kazanmaya başladı. Eğer doğru ürünü zamanında üretebiliyorsanız, satabiliyorsunuz. Müşteri ekonomik gelişmeler nedeniyle stok tutmak istemiyor. Bu stoğu sizin tutmanızı ve istediği anda o boyaya ulaşmak istiyor.” 

Çevre dostu toz boya

Toz boyanın yaygınlaşmasındaki en büyük etkenin, ekolojik dengeyi koruması olduğunu söyleyen Dal, “Toz boya, ekonomik ve pratik oluşunun yanı sıra ekolojik dengeyi de koruyor. Gerek üretimi gerekse uygulama açısından çevre dostu bir sistem olan elektrostatik toz boyalarda, inceltici olarak solvent bazlı çözücüler kullanılmıyor. Kayıpların az olması, üretimin hızlı yapılabilmesi, üretici ve kullanıcıda yangın riskinin önemli oranda düşmesi avantajlarından bazılarını oluşturuyor. Adından da anlaşılacağı üzere tamamen toz olarak boyanacak yüzeye atım tabancası aracılığıyla püskürtülüyor. Bu sırada statik elektrik ile yüklenen toz taneler boyanacak yüzeyi kaplıyor. Sonrasında uygulama yapılan parça fırınlanıyor” dedi.

Uygulama alanları gelişme gösteriyor

BOYANIN ağırlıklı olarak metal ve alüminyum yüzeylerin boyanmasında kullanıldığının altını çizen Dal, “Teknolojik gelişmelerin sonucu olarak toz boyanın yeni uygulama alanları da ortaya çıkıyor. Plastik, cam ve ahşap üzerine uygulanan özel boyalar geliştirme aşamasında bulunuyor. Çelik kapılar, dolaplar, market rafları, elektrik avizeleri, kapı kolları, otomobil yedek parçaları, bisiklet, traktör, tır ekipmanları, telefon kulübeleri, bina dış cephe alüminyum kaplamaları, duşa kabinler, radyatörler, jantlar, bilgisayar kasaları, tüm beyaz eşyalar, reklam panoları, yer aktı boruları, DVD kasaları, yangın söndürme cihazları ve buna benzer pek çok metal ve alüminyum yüzeyler kullanım alanları arasında yer alıyor” diye konuştu.

 
Esenboğa'ya bir pist daha geliyor
 
TED’den eğitim seferi devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel güvenlik standart istiyor
Özel güvenlik sektörü, elektronik güvenlik sistemlerine standart istiyor. ...
Yenilenince esnafın ilgisi arttı
Çankaya Belediyesi’nin Konur, Karanfil sokaklar ile Yüksel Caddesi yaya ...
20 milyon TL elektrik tasarrufu sağlandı
ASKİ Genel Müdürlüğü, yaptığı yatırımlarla elektrik enerjisinden yıllık ...
 
Kuzey Ankara'da kura zamanı yaklaştı
Havaalanı yolunu çarpık yapılaşmadan kurtaracak, TOKİ ve Ankara Büyükşehir ...
Ankara 5. sırada
İkinci el ve yeni konutlara yönelik hazırlanan emlak endekslerinin 2011 ...
Tüketici kredileri ve kart kullanımında azalma
Mevduat bankalarının tüketici kredileri ve bireysel kredi kartları kullanım ...
 
40 yıldır bu sektördeyiz büyümeye devam
Türkiye’nin başarılı hastane yöneticileri arasında isimlerini ilk sıralara ...
Dışa bağımlılık mantolama ile azalır
Isıtma ve soğutma giderlerinde yüzde 60’a varan tasarruf sağlayan ve yapılan ...
Ankara 81 il arasında beşinci sırada
Ankara, 2011 yılında gerçekleştirdiği yaklaşık 6 milyar dolarlık ihracatı ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri