Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Bakan Bolat: Otomotiv ve Emlak Sektöründe Ciddi Düşüşler Sağladık
Bakan Bolat: Otomotiv ve Emlak Sektöründe Ciddi Düşüşler Sağladık
İnşaat Sektöründe Çalışan Sayısında Rekor
İnşaat Sektöründe Çalışan Sayısında Rekor
1 Milyondan Fazla Bina Denetlendi
1 Milyondan Fazla Bina Denetlendi
Balıkesir Merkezli Uyuşturucu Operasyonunda 51 Gözaltı
Balıkesir Merkezli Uyuşturucu Operasyonunda 51 Gözaltı
Narkoçelik-39 Operasyonlarında 293 Gözaltı
Narkoçelik-39 Operasyonlarında 293 Gözaltı
HABERLER>EĞİTİM-BİLİM
6 Haziran 2013 Perşembe - 10:12

Çubuk'ta Minik 'Çevre ve Sağlık' Müfettişleri Görevde

ANKARA GAZETESİ / Çubuk'ta okullardan seçilen gönüllü öğrencilere, çevre bilinci, sağlıklı yaşam, hijyen ve geri dönüşüm konularında eğitim verilirken, okullarında ve mahallelerinde gönüllü müfettişlik yapmaları konusunda kimlik kartı verildi.

Çubuk ta Minik  Çevre ve Sağlık  Müfettişleri Görevde

ANKARA / Çubuk'ta okullardan seçilen gönüllü öğrencilere, çevre bilinci, sağlıklı yaşam, hijyen ve geri dönüşüm konularında eğitim verilirken, okullarında ve mahallelerinde gönüllü müfettişlik yapmaları konusunda kimlik kartı verildi. Minik 'çevre ve sağlık' müfettişleri denetimlere başladı.


 

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında ilçedeki okullardan seçilen gönüllü öğrencilere okullarında ve mahallelerinde çevre müfettişliği görevi verildi.


 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğinde yürütülen proje kapsamında gönüllü 30 öğrenciye çevre bilinci, sağlıklı yaşam, hijyen ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi. Öğrencilere Çubuk Belediyesi Meclis Salonunda verilen eğitimin ardından uygulamalı olarak da çalışma yapıldığını söyleyen Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, geleceğin teminatı olan çocuklara çevreyi kirleten unsurları ve koruma yöntemleri en iyi şekilde anlatarak yakın gelecekte çevre felaketlerine nasıl engel olunabileceğini öğretmeye çalıştıklarını anlattı.


 

Amaçlarının çevreye ve sağlıklı yaşama duyarlılığın artırılması olduğunu vurgulayan Topçu, "Çubuk Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden Beyin talimatlarıyla başlattığımız çalışmada, amacımız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızda sağlıklı yaşam ve çevre duyarlılığını daha çok artırmaktır. Bu nedenle ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen gönüllü öğrencilerimiz bir dizi eğitime tabi tutuldular. Toplum Sağlığı Merkezinden Dr. Funda Demirhan Çil çevre bilinci, su, hava, toprak, gürültü ve görüntü kirlilikleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Bunun yanında personellerimizden Büşra Ünal sağlıklı yaşam ve el hijyeni hakkında, Çevre Mühendisi Bahtiyar Atalı ise geri dönüşüm, ambalajlar ve geri kazanımla ilgili öğrencilere detaylı bilgiler verdi" dedi.


 

Özellikle küçük yaşta çevreyi kirleten ve koruyan yöntemlerin en iyi şekilde öğrenilmesi gerektiğini kaydeden Topçu, "Eğitim seminerlerimiz ile öğrencilerimize sağlıklı, temiz ve güzel bir dünyada yaşayabilmek için gereken bütün şartları anlatıp, bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Gelecek nesiller anlatılan bilgileri kullandıkları takdirde çevrelerine en iyi şekilde sahip çıkacaklardır. Ayrıca bu seçilen öğrenciler yaşadıkları mahalle ve sokaklarda fahri çevre müfettişliği yapacaklar. Aldıkları bilgiler dahilinde olumsuzlukları bizlere bildirerek, daha hızlı müdahale etmemizi sağlayacaklar" diye konuştu.


 

Eğitimin ardından öğrenciler uygulamalı eğitim için görevliler nezaretinde iş yerlerini denetleyerek yanlış buldukları konularda not aldılar. Denetimlerin ardından öğrenciler mıntıka temizliği yaparak, çevre bilincini anlatan afişler astılar. Eğitimin sonunda öğrencilere el temizleme jeli, el yıkama şeklini anlatan tablo, CD ve şapka dağıtıldı.ANKARA /

 

 

 
Altındağ'da 6 Bin 500 Kişi Okuma-yazma Öğrendi
 
Ağır Tonajlı Araçlar Sıkı Takipte
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altındağ'da 6 Bin 500 Kişi Okuma-yazma Öğrendi
ANKARA GAZETESİ / Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Kadın Eğitim ve Kültür ...
Yenimek'in 11 Bin Kursiyeri Emeklerini Sergiledi
ANKARA GAZETESİ / Ankara'nın Yenimahalle Belediyesi YENİMEK kurslarında ...
'İyilik Günlüğüm' Gezi ile Ödüllendirildi
ANKARA GAZETESİ / Türkiye Eğitim ve Sevgi Derneği (TESED) Mamak Şubesi ...
 
Üstün Zekalı ve Yetenekliler MEB'i Ziyaret Etti
ANKARA GAZETESİ / Türkiye Üstün Zekalılar ve Üstün Yetenekliler Eğitim ...
Samanyolu'nda Madalyalı Öğrenciler Yemekte Biraraya Geldi
ANKARA GAZETESİ / Ankara'nın Sincan ilçesinde Samanyolu Yusuf Tanık İlköğretim ...
Çankaya Akademisyenleri Ağırladı
ANKARA GAZETESİ / İstanbul'da düzenlenen "Kentine Güvenen Kentler Buluşması"nda ...
 
Çankayalı Çocukların Mezuniyet Sevinci
ANKARA GAZETESİ / Çankaya Belediyesi Çocuk Merkezleri 6 yaş grubu öğrencileri ...
Çevre Müfettişi Sayısı Artıyor!
ANKARA GAZETESİ / Ankara'nın Altındağ bölgesinde 66 ilköğretim okulundaki 4.
ODTÜ'de android günleri
ANKARA GAZETESİ / Türkiye'nin ve dünyanın farklı kentlerinden Google geliştirici ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri