Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
8 Mart 2010 Pazartesi - 23:02

DEPREMİN BİLANÇOSU: 51 ÖLÜ

Elazığ Valiliği, merkez üssü Karakoçan ilçesi Başyurt beldesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısını 51, yaralı sayısını da 74 olarak açıkladı. Açıklamada, yaralılardan 40'ının tedavilerinin ardından taburcu edildiği bildirildi.

DEPREMİN BİLANÇOSU: 51 ÖLÜ

Elazığ Valiliği internet sitesinden yapılan açıklamada, Kovancılar ilçesiyle köylerinde saat 14.45 itibariyle 51 kişinin öldüğü, 74 kişinin yaralı olduğu belirtildi.

Açıklamada, Okçular köyünde 15, Kayalık köyünde 4, Yukarı Kanatlı köyünde 3, Göçmezler köyünde 4, Yukarı Demirci köyünde 15, Kovancılar Devlet Hastanesinde 10 olmak üzere toplam 51 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Halen Elazığ'ın çeşitli hastanelerinde 34 yaralı tedavi görürken, tedavisi tamamlanan 40 depremzedenin ise taburcu edildiği kaydedildi.

 

USGS'YE GÖRE ELAZIĞ DEPREMİNİN BÜYÜKLÜĞÜ 5,9

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), Elazığ'daki depremin büyüklüğünü 5,9 olarak ölçtü.

USGS'nin internet sitesinde, yeri "Türkiye'nin doğusu" olarak belirtilen depremin büyüklüğünün 5,9 olduğu kaydedildi.

Sitede, 8 Mart Pazartesi günü saat 04.32'de meydana gelen depremin merkezinin Bingöl'e 45, Elazığ'a 65, Erzincan'a 105, Ankara'ya ise 625 kilometre uzaklıkta olduğu belirtildi.

 

ENKAZ ALTINDA KİMSE KALMADI

Elazığ Valisi Muammer Erol, merkez üssü Karakoçan ilçesinin Başyurt beldesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından enkaz altında kimsenin kalmadığını söyledi.

Vali Erol, Okçular köyünde incelemelerde bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a eşlik ettiği sırada AA muhabirinin sorusu üzerine, depremin ardından ''enkaz altında kimsenin kalmadığını'' söyledi.

Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan da Kayalık, Yukarı Demirci ve Okçular köyüne toplamda 5 köye hitap edecek şekilde, Kızılay ve 8. Kolordu Komutanlığı tarafından seyyar mutfak kurulma çalışmalarının başladığını bildirdi.

Aslan, ayrıca Kızılay tarafından Okçular köyüne, 8. Kolordu Komutanlığınca da Yukarı Demirci köyüne soğuk iklim çadırı kurulacağını açıkladı.

Bu arada depremde hayatını kaybeden 17 kişinin cesetlerinin ise Okçular köyü muhtarlık binasında bekletildiği bildirildi.

Öte yandan Okçular köyünde incelemelerde bulunan bakanlar, bölge milletvekilleri ve Vali Erol'un hasar gören diğer köylere gitmek üzere askeri helikopterle Okçular'dan ayrıldığı kaydedildi.

 

KERPİÇ DEPREMİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da deprem meydana gelen bölgenin yerel mimarisinin kerpiç olmasının faturasının ve bedelinin ağır olduğunu söyledi. Erdoğan, bölgedeki deprem ve artçı sarsıntıların sürdüğüne işaret ederek, vatandaşları hasarlı yapılara girmemeleri konusunda uyardı.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları'nın AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği 'Uluslararası Kadın Hakları Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Elazığ'daki depreme ilişkin bilgi verdi.

Erdoğan, Elazığ'ın Karakoçan ilçesi Başyurt beldesinde meydana gelen depremde 51 kişinin hayatını kaybettiğini, 71 kişinin de yaralı olarak hastanelerde tedavi altına alındığını söyledi. Erdoğan, Ankara, Kayseri ve Van'da bulunan ambulans helikopterlerin bölgeye intikal ettiğini, Türk Kızılayı'nın ilk etapta 230 çadır, bin battaniye, 20 prefabrik ev, 2 seyyar mutfak ve personeli bölgeye sevk ettiğini aktardı. Erdoğan, çevre il ve ilçelerden çok sayıda ambulans, sağlık personeli, arama-kurtarma ekibinin de bölgeye ulaştığını ifade etti. Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve il milletvekillerinin sabah erken saatlerde Elazığ'a gittiklerini kaydetti. Erdoğan, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından gelişmelerin ve ihtiyaçların yakından izlendiğini, gerekenlerin yapıldığını belirtti.

Üzüntülerinin büyük olduğunun altını çizen Erdoğan, bölgenin yerel mimarisinin kerpiç olmasının faturasının büyük olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: "Bu kerpiç yapılanmanın da ne yazık ki faturası, bedeli ağır olmuştur. Bir asra yakın bir süredir deprem görmeyen bu bölgede şu anda bir deprem gerçekleşiyor. Deprem olan bu bölgemizi şüphesiz ki çok daha farklı bir şeklide imar etmek için süratle Toplu Konut İdaremize gerekli talimatları verdik. Şu anda Toplu Konut İdaremizden de arkadaşlarımız bölgede çalışmaları yapmak üzere bugün oraya intikal edecekler."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilk depremin ardından en büyüğü 4,4 olmak üzere 55 artçı depremin olduğuna dikkat çekerek, "En son sabah 9.47'de de 5,6 büyüklüğünde ikinci bir deprem yaşandı. Bölgedeki vatandaşlarımdan özellikle rica ediyorum, depremler ve artçı sarsıntılar sürdüğü için lütfen hasarlı yapılara girmesinler. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarının, ülkemizin, milletimizin başı sağolsun. Yaralı vatandaşlarımıza da Allah'tan acil şifalar temenni ediyorum. Onların da ailelerine sabırlar temenni ediyorum." dedi.

 

ÖLÜ SAYISI 57, YARALI 71

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 57 olduğunu açıkladı. Erdoğan, çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan vatandaşların sayısının da 71 olduğunu duyurdu.

DEPREMDE ÖLEN VE YARALANANLARIN KİMLİKLERİ

Elazığ'da meydana gelen depremde ölen ve yaralananların kimlikleri belli oluyor

Okçular ve çevresindeki köylerden Kovancılar Devlet Hastanesi'ne getirilen ve hayatını kaybedenlerden 38 kişinin isimleri şöyle: "Hasret Kale, Süleyman Tosun, Halime Gündüz, Muhammed Zülfü Cimen, Hilal Yılmaz, Derviş Ersöz, Niyazi Keleş, Hasan Hüseyin Yüksel, Cihan Polat, Remziye Aydemir, Feyzullah Dağdöver, Telli Erdoğan, Meris Yüksel, Muhammed Emin Polat, Netice Polat, Medine Akdağ, Muhammed Özdoğan, Berivan Özdoğan, Özer Ürüt, Nazire Ürüt, Murat Ürüt, Fikri Özdoğan, Nermin Yıldız, Gönül Yıldız, Tuğba Yıldız, Zilan Yıldız, Emre Çiçek, Ayten Çiçek, Davut Yüksel, Kibar Yüksel, İzzet Çimen, Nurettin Çimen, Yeter Akdağ, Emrullah Akdağ, Yusuf Akdağ, Özcan Cirit, Nazile Cirit, Murat Cirit."

Yaralananlardan bazılarının isimleri ise şöyle:

''Hilal Yağmur, Niyazi Keleş, Hasan Hüseyin Yüksel, Cihan Polar, Remzi Aydemir, Feyzullah Dağdöğer, Telli Özdoğan, Derviş Ersöz, Ramazan Karadağ, Fındık Karadağ, Melis Yüksel, Asiye Yüksel, Nazlı Ersöz, Remzi Aydemir, Mustafa Aydemir, Hakan Abdullah Dağdöğer, Berivan Yıldız, Rabia Aydemir, Yusuf Akdemir, Muhammed Yıldız, Harun Uygur, Hüseyin Yıldırım, Serhat Yıldız, Makbule Cirit, Emrullah Akdağ, Rukiye Yıldız, Mehmet Rıza Yıldız, Resul Cirit, Safiye Akdağ, Burhan Yüksel, Mücahit Yıldırım, Veysel Yıldız, Çiçek Yıldırım, Ayşe Yıldırım, Adem Yıldırım, Fatma Kahraman, Mikail Yıldırım, Mülkiye Yıldız, Feyza Yıldırım, Ruşen Yıldırım, Cevahir Çiçek, Aynur Yıldırım, Gökhan Yıldız, Ayni Çimen, Naciye Yüksel, Arzu Uzun, Abdurrahman Cirit, Remziye Doğan, Veysel Yıldız, Esma Demirtaş''

 
ÖLÜ SAYISI ARTIYOR!
 
Ankara'da ulaşım çilesi sürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÖLÜ SAYISI ARTIYOR!
Saat 04.32'de Elazığ'da 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde ...
DEPREMDE ÖLÜ SAYISI 11'E ÇIKTI
Elazığ'da sabaha karşı 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şiddetli ...
Ankaralılar dikkat! Toplu taşımda kontak kapanıyor
Ankara'da minibüs ve özel halk otobüs fiyatları düşürüldü. Çalışanlar ...
 
Elazığ'da şiddetli deprem!
Elazığ sabaha karşı şidettli bir depremle sarsıldı! Büyük paniğin yaşandığı ...
Ankara Otogarı’nda Munzur operasyonu
‘Erzincan Ergenekon’ soruşturmasının iddianamesinde “Yoğun baskı var, ...
AİHM'den Rumlara tokat gibi karar
AİHM, Kıbrıslı Rumların KKTC’deki mülkiyetleri için, KKTC’de 2005’te kurulan ...
 
Elmadağ'a 70 bin çam
Elmaddağ İlçesi’nde Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal ...
Aşılama kampanyası başladı
“Koyun ve Keçilerin Küpelenmesi ve Veba Hastalığına Karşı Aşılama Kampanyası”, ...
Muayene korkusunu abartmayın
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri