Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
12 Eylül 2009 Cumartesi - 10:44

DİSK: 12 Eylül devam ediyor

Çelebi: “12 Eylül Türkiye’yi hâlâ içinden çıkamadığı girdaba sokmuştur.''

DİSK: 12 Eylül devam ediyor

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, “12 Eylül Türkiye’yi hâlâ içinden çıkamadığı girdaba sokmuştur. Bugün İstanbul’da 30’un üzerinde insanımızın ölümüne neden olan çevre ve sel felaketinin meydana gelmesinde imar ve arazi yağmasının önünü açan 12 Eylül’ün ve bu yağmayı memnuniyetle devam ettiren 12 Eylül sonrası hükümetlerin rolünü kim inkâr edebilir” dedi.

Çok sayıda akademisyen ve aydın, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 2 Aralık 1982 kararıyla Kenan Evren’e verilen “Fahri Hukuk Profesörlüğü ve Hukuk Doktorluğu” unvanlarının geri alınmasını istedi. Çeşitli demokratik kitle örgütleri bugün saat 13.00’te Kadıköy İskele Meydanı’nda “12 Eylül Sürüyor, Gerçeğin ve Adaletin Peşindeyiz” mitingi gerçekleştirecek.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi 12 Eylül askeri darbesinin 29. yılı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “Hesap sorulmayan 12 Eylül anlayışı demokrasi ve özgürlüklerin gelişmesi için en büyük engeldir. 29 yıl önce bugün, modern Türkiye tarihinin en baskıcı ve en kıyıcı askeri dikta rejimi kuruldu. 12 Eylül askeri darbesi, sonuçları açısından Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok büyük bir kırılma noktasıdır” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Toplumsal proje

12 Eylül’ün siyasal, toplumsal ve ekonomik model açısından bir dönemeç olduğunu kaydeden Çelebi, “12 Eylül emperyalizmin ve sermayenin o günkü askeri ve sivil aktörlerle hayata geçirdiği en büyük toplumsal projedir” dedi. 12 Eylül’de çizilen “toplumun yeniden biçimlendirme projesi”nin sonuçlarının günümüzde her alanda yozlaşma, çürüme, çözümsüzlük ve ekonomik kriz olarak kendini gösterdiğini anlatan Çelebi, şöyle devam etti: “Kürt sorunu 12 Eylül’le birlikte içinden çıkılmaz hale gelmiş, 12 Eylül’ün yol açtığı düzen çok büyük acılara neden olmuştur. Bugün basına yönelen baskıların temelinde de 12 Eylül’le temelleri atılan zihniyet vardır. 12 Eylül’le birlikte sürekli engel olarak görülen basın, maalesef bugün de engel olarak görülmekte, tek tipleşmesi istenmektedir.”

12 Eylül bitmedi

12 Eylül’ün bitmediğini ve devam ettiğini vurgulayan Çelebi, “Antidemokratik anayasası ile devam ediyor, çalışanların haklarını yok eden sendikal yasalarıyla devam ediyor, eğitime, toplumsal yaşama, devlet yönetimine sinmiş baskıcı zihniyetiyle devam ediyor” dedi.

Doğan Grubu’na baskı

Medyanın tek tipleştirilmeye çalışılmasıyla, muhalif seslerin yok edilmek istenmesiyle bugün de 12 Eylül’ün devam ettiği değerlendirmesini yapan Çelebi, şunları kaydetti:

“Basını, medyayı tümüyle kendisine bağlamak isteyen bir hükümet var iktidarda. Şimdi ise muhalif gördüğü Doğan Medya Grubu’na yükleniyor, vergi cezaları da yetmiyor, gazete yazarlarını safdışı etmeye çalışıyor.

Muhalif seslere tahammül edemeyen iktidarın baskıları sonucunda gazeteci yazar Bekir Coşkun yıllardır çalıştığı gazeteden ayrılmıştır. Ayrılırken yaptığı açıklama da oldukça çarpıcıdır. Hükümetin Aydın Doğan Grubu’na 10 yazarı işten atması için liste verdiğini söylemektedir. Bu baskılar 12 Eylül zihniyetinin varlığının açık kanıtıdır.”

 
Açılımı Gülen mi yaptırıyor?
 
Altan ve Ilıcak'ın 'darbe' günahı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Açılımı Gülen mi yaptırıyor?
CHP'li Aydoğan, Başbakan Erdoğan’ın şu soruları yanıtlamasını istedi.
Memur çocuğuyken patron oldu
7 kadın işçisiyi felakete götüren şirketin Yönetim Kurulu Başkanını bu olay hapse götürdü
Devlerin ilk dansı bu akşam
Süper Lig’de 2009-2010 sezonunun ilk derbisi bu akşam Ali Sami Yen Stadı’nda.
 
Meteoroloji yine uyardı
Meteoroloji, kuvvetli sağanak yağışa karşı yetkilileri ve vatandaşları uyardı.
AKP'li bakan TIR'ları suçladı
Ulaştırma Bakanı da sorumluyu buldu: ''Bölgede konuşlanan TIR Parkı...''
Maltepe'de izinsiz gösteri
Gösteri yapan bir grup, bir market ve İETT otobüsüne motolofkokteylli saldırıda bulundu.
 
Kabus bugün geri dönüyor!
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Yıldırım: Yağışlar öğle saatleinde başlayacak.
Şaşırtan afet açıklamaları
Yetkililer suçu doğaya, ekolojik dengenin bozulmasına ve vatandaşlara attı...
ÇGD'den AKP listesine tepki
Abakay, Türkiye’de basın özgürlüğü adına yüz karası gelişmeler yaşandığını belirtti.
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri