Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
5 Haziran 2012 Salı - 10:53

Dali Sergisine yoğun ilgi

“Deli dahi” lakaplı ünlü İspanyol ressam Salvador Dali’nin Ankara CerModern Sanatlar Merkezi’nde 2 aydır ziyarete açık olan sergisi, 40 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.

Dali Sergisine yoğun ilgi

Başkent’in yanı sıra çevre illerden de çok sayıda ziyaretçi alan Dali sergisi, sanatseverlere “İlahi Komedya”, “Sürrealizmin İzleri” ve “Gala ile Akşam Yemeği” adlı üç ayrı başlıkta sunuluyor. Sergiyi, öğrencisinden emeklisine çok sayıda kişi gezdi. CerModern Sanat Etkinlikleri Medya ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Sara Adıbelli, Dali sergisinin İstanbul’dan sonra 23 Mart’ta Ankara’da açıldığını söyledi.

121 eser Ankara’da

Sergide, sürrealizmin temsilcisi sayılan Dali’nin 121 eserinin yer aldığını anlatan Adıbelli, “Salvador Dali’nin, Dante’nin 700. doğum günü şerefine hazırladığı ve 100 suluboyadan oluşan ‘İlahi Komedya’, hayal ile gerçeğin karıştığı bir evreni imgeleyen 12 litografiden (taş baskı) oluşan ‘Sürrealizmin İzleri’ ve hayatının aşkı Gala ile çocukluğundan beri aşçı olmaya duyduğu arzuyu harmanladığı 9 litografilik ‘Gala ile Akşam Yemeği’ adlı üç ayrı başlıktaki eserler sergide sunuldu” diye konuştu.

Beklenenin iki katı

Serginin yoğun ilgi göreceğini tahmin ettiklerini belirten Adıbelli, “Bu ilgiyi tahmin etmek zor olmadı elbette. Ama bizim beklediğimizin 2 katı ziyaretçi ağırladık. Hafta sonları 2 bin 500 ziyaretçiye ulaştık” ifadesini kullandı. CerModern’in Ankara’nın kültür sanat yaşamında yeni bir mekan olduğuna değinen Adıbelli, Dali sergisi ile daha çok kişiye ulaştıklarını ve tanınırlıklarının arttığını söyledi.

Ziyaretçi yelpazesi çok geniş

Ziyaretçi yelpazesinin de çok geniş olduğunu dile getiren Adıbelli, “Gencinden yaşlısına, öğrencisinden ev hanımına çok sayıda kişi Dali sergisini gezdi. Bu bizim için çok mutluluk verici bir gelişme. Burada daha önce görmediğimiz bir ziyaretçi profili yakaladık. Çevre illerden, üniversitelerden otobüslerle çok sayıda kişi sergiye geldi” şeklinde konuştu.

Kayseri’den geldiler

Ankara’nın çeşitli semtlerindeki okullardan da öğrencilerin sergiye geldiğini belirten Adıbelli, “Ankara’nın yanı sıra Kayseri’den, Mersin’den, Adana’dan, Eskişehir’den ziyaretçilerimiz oldu. Misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyduk’ dedi. Sergiyi gezenlerin daha sonra aileleri ya da arkadaşlarıyla tekrar geldiğini ifade eden Adıbelli, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kapıda kuyruklar oldu

“Daha önce CerModern’e gelmemiş olan Ankara’nın değişik semtlerinden insanları ağırladık. Onların da bu sergiden keyif aldığını görmek bize daha sonraki projelerimiz için umut verdi. Sergiyi 40 binin üzerinde kişi gezdi. Hafta sonları kuyruklar oldu ve bin 500 rakamının altına düşmedik. CerModern daha önce hiç bu kadar büyük kalabalıkları ağırlamamıştı. Dali sergisine bu nedenle büyük önem verdik. Çok büyük emekle getirdik. Bu emeğimizin karşılığını aldığımızı düşünüyoruz. Sergi, 20 Mayıs’ta sona erecekti gördüğü ilgi dolayısıyla süreyi uzattık. Sergi, buradan sonra Moskova’ya gidecek.”

 
Çevre için yürüdüler
 
Tava Şenliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çevre için yürüdüler
Gölbaşı’nda çevre bilincinin artması ve temiz bir çevre için Dünya Çevre ...
Parkları ilaçlamak anlamsız!
Sağlık Bakanlığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Bilim Kurulu üyesi ...
Yüksel Caddesi sanat galerisine çevrildi
Çankaya Belediyesi’nce Yüksel Caddesi ile Konur ve Karanfil Sokak’ta düzenlenen ...
 
Sincanlı her hafta konakta buluşuyor
Sincan Belediyesi’nin yaptırdığı Güngörmüşler Konağı ilçe sakinlerinin ...
O Bir Dahi
Yenimahalle Leyla Turgut Lisesi’nde okuyan Muzaffer Arda Büyüksan yaptığı ...
Ankaralılar merak etmesin
Başkent’in yıllardır en büyük çevresel sorunu olan Ankara Çayı’nın ıslahı ...
 
çevre için...
Ankara’nın ilk geniş kapsamlı bisiklet şenliği dün yapıldı. Ankara Kalesi ...
Meclis’e engel teftişi
Kamu kurum ve kuruluşlarının engellilere uygun hale getirilmesi için verilen ...
Seracılığa destek var
ÇUBUK Kaymakamlığı tarafından Ankara İl Özel İdaresi kaynaklı uygulanan ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri