Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
27 Mayıs 2013 Pazartesi - 09:27

Dalların arasında hayat tabelası

ANKARA GAZETESİ / Ankara’da birçok ölümlü kazaya yol açan ve Ankaralılar tarafından, “Ölüm yokuşu” olarak adlandırılan Cinnah Caddesi, korku saçmaya devam ediyor. Ağaç dallarının arasında kalan ışıklı tabelalar görünmediği için kazaya davetiye çıkarıyor.

Dalların arasında hayat tabelası

ANKARA / Başkent’te birçok ölümlü kazaya neden olan ve Ankaralılar tarafından “Ölüm Yokuşu” olarak adlandırılan Cinnah Caddesi korku saçmaya devam ediyor.
Araçların hız kesmeden yokuşu tırmandığı ve karşıya geçmenin imkansız olduğu caddede, yaşanan onlarca kazaya, kaybolup giden hayatlara rağmen gerekli önlemler alınmıyor ya da önlem alınsa bile yeterli olmuyor. Kent yöneticileri tarafından son alınan önlem ise, vatandaşlara “güler misin ağlar mısın” dedirtiyor. Vali Dr. Resit Sokak’ın, Cinnah Caddesi’ni kestiği yere yapılan yaya geçidi ve ışıklı tabela, hiçbir sürücünün dikkatini çekmiyor. Karşılıklı olarak yerleştirilen ve yayaların alıcıya elini göstermesiyle yanmaya başlayan tabelanın ışıkları gündüz saatlerinde fark edilmiyor. Ağaç dalalrının arasında kalan ışıklı tabelaların bir diğeri ise kazaya davetiye çıkarıyor.

ÜST GEÇİT YAPMAK ZOR MU

Yapılan hiçbir uygulamanın, alınan hiçbir önlemin caddedeki tehlikeyi ortadan kaldırmadığını belirten bölge sakinleri, tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:
“Yaya geçitleri derdimize çare olmuyor. Cadde üzerine bir üst geçit yapmak çok mu zor. Yetkililer, onlarca acıdan ders çıkarmadı. Yapmış olmak için yapılan yaya geçitleri hiçbir işe yaramıyor. Son olarak yayaların caddeye çıkması ve Botanik Parkı’na geçebilmesi için bir yaya geçidi daha koydular. Tabelalardan birini ise, ağaç dallarının altına gizlediler.

SÜRÜCÜLER UYARIYI GÖREMİYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin, trafik ışıklarının 150 metre gerisine yaya geçidi yapması da kazalara ortak oluyor. Kuğulu alt geçidinde hızlanan ve cadde boyunca ayağını bir saniye olsun gaz pedalından çekmeyen sürücüler, yaya geçidi uyarısını görmüyor. Bu caddede radarla hız ölçümü de yapılmadığı için, kazalar meydana geliyor. Dik yokuş diyerek trafik lambası yapılmayan bu cadde, önlem alınmadığı sürece daha onlarca insanın canını yakacak.”

YOKUŞTA DURMAK MÜMKÜN DEĞİL

Yokuşta durmanın mümkün olmadığını söyleyen sürücüler de, “Biz dursak, arkamızdan gelen araç bize vuracak. Böylesine sorunlu bir yolda yaya geçidi yapmak çare değil” dedi.
Düşünmeden yerleştirilen yaya geçidinin geçtiğimiz günlerde bir kazaya neden olduğunu ifade eden taksiciler ise, “Bir büyükelçi, yaya geçidi tabelasındaki ışığı gördü ve durdu. İnsanların karşıya geçmesini beklerken de, hızla gelen bir sürücü büyükelçinin aracına çarptı” diye konuştu.

AYNI YOL AYNI KADER

Birçok ölümlü kazaya yol açan caddede son olarak da geçtiğimiz yıl Ahmet Taner Kışlalı’nın kardeşi Mahmut Tankut Kışlalı hayatını kaybetmişti.
Cinnah Caddesi üzerinde bir kadın sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan Kışlalı, yaşam savaşını kaybetmişti.
Kışlalı ailesinin “ölüm geçidi” olarak adlandırdığı yolda, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in Basın Danışmanı İsmail Aşçıoğlu da geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybetmişti.ANKARA /

 

 

 

 

 
Aşırı Hız Kaza Getirdi
 
Ulus’ta karmaşa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay’da facia önlendi
ANKARA GAZETESİ / Kızılay’da tekstil ürünleri satılan mağazada çıkan yangın, ...
Meşale yanmaya devam ediyor
ANKARA GAZETESİ / Yorumcu Öykü Gürman, Türk Eğitim Derneği tarafından ...
Hurda temizliği
ANKARA GAZETESİ / Vatandaşların şikayetleri üzerine harekete geçen Altındağ ...
 
Başkent'in kaza kavşağı
ANKARA GAZETESİ / Çiğdem Mahallesi’nde 1506, 1550, 1551. Cadde ve 1577. ...
Çiğdem’in kokusu değişti
ANKARA GAZETESİ / Aylardır kanalizasyon sorunlarının giderilmediğini ve ...
YIBA Çarşısı esnafı mağdur
ANKARA GAZETESİ / Çankırı Caddesi’nde yıllara meydan okuyan YIBA Çarşısı’nın ...
 
Cemiyete çiçek atölyesi
ANKARA GAZETESİ / Ünlü Amerikalı florist Lewis Miller ve Ankara cemiyet ...
Ankara'da herkes galerici
ANKARA GAZETESİ / Oto galericiliği işinin kurumsallaşması gerektiğini ...
Dolmuşçulara 'uyarı' eğitimi
ANKARA GAZETESİ / Başkentlilerin kent trafiğinde en fazla şikayet ettikleri ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri