Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
12 Kasım 2011 Cumartesi - 09:58

Denetlemeyene suç duyurusu

Büyükşehir Belediye Meclisi’nden alınan kararla Başkent’teki okullar, düğün salonu, kafe, internet kafe, sinema ve oto galerileri gibi toplu kullanıma açık mekanların deprem yönetmeliğine uygunluğunun denetlenmesinden sorumlu ilçe belediyeleri gözlem altına alınıyor.

Denetlemeyene suç duyurusu

VAN depreminin ardından yeniden gündeme gelen bina güvenliğiyle ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önemli bir karar alındı.
Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında Başkent’teki okullar, düğün salonu, kafe, internet kafe, 
sinema ve oto galerileri gibi toplu kullanıma açık mekanların deprem yönetmeliğine uygunluğunun denetlenmesi için ilçe belediyelerine destek verilmesi yönünde karar alındı. Konu hakkında görüşlerini ifade eden Başkan Gökçek, bu konudaki denetleme yetkisinin ilçe belediyelerine ait olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediye Meclisi olarak sadece tavsiye niteliğinde karar alınabileceğini söyledi. Ankara Hürriyet’in edindiği bilgiye göre her ne kadar karar tavsiye niteliğinde de olsa Büyükşehir Belediyesi, denetim yapmayan ilçe belediyesini önce ikaz edecek, uyarıldığı halde işlem yapmayan ilçe belediyesi hakkındaysa suç duyurusunda bulunulacak.
Denetimle ilgili 
Ankara Hürriyet’e bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Meclis kararımız doğrultusunda öncelikli toplu kullanıma açık mekanların denetlenmesinin daha sağlıklı yapılmasını sağlayacağız. Herhangi bir gözden kaçırma olursa ilçe belediyelerini uyaracağız. Teknik destek isteyen ilçe belediyelerine de her türlü yardımı yaparız” dedi.
Kahramanlara iki maaş ikramiye 
Deprem bölgesine giderek enkazlarda canla başla çalışan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Arama Kurtarma Ekibi’ne teşekkür eden Başkan Gökçek, yasaların verdiği yetki çerçevesinde bu ekibe ve personele iki maaş ikramiye verilmesi için verilen önergeyi okudu ve önerge oy birliği ile karara bağlandı. Ayrıca Arama Kurtarma Ekiplerinin ihtiyacı olan personel eğitim binalarının, araç ve gereçlerinin arttırılması, bütçe oluşturulması gibi maddeleri içeren önerge kabul edildi.
Meclis üyelerinin 
Ankara’da Büyükşehir Belediyesi’ne ait daha kapsamlı arama kurtarma merkezi kurulmasına ilişkin talepleri üzerine Gökçek, “Allah hiçbir kente afet vermesin ama böyle bir afetin Ankara’da olduğunu düşünün. 5 bin kişilik bir teşkilat kursak afet esnasında iki kişi bulamazsınız bu işin realitesi budur. Herkes öncelikle kendi yakınını aramaya gider. Ancak bu felaket İstanbul’da olsa bu 5 bin kişi oraya gider. Yani bu merkezler aslında başka yerlerde meydana gelecek felaketler içindir. Ama bunu gönüllülerle ve sivil örgütlerle gerçekleştirmek mümkün. Onları eğitmek mümkün. Bu da çok faydalı olur. İtfaiye teşkilatında bir müdürlük kurulması şeklinde oylanması gerekir” dedi.
Van’a oyun grupları 
BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi’nde Van’da yaşanan deprem felaketinin izlerinin silinmesine ilişkin kararlar da benimsendi. Depremin meydana geldiği 23 Ekim tarihinden itibaren gerek yardımları gerekse arama kurtarma ekipleri ile tüm imkanlarını seferber eden Büyükşehir Belediyesi bu kez de çocukların belleklerinden bu acı yıkımın izlerini silmek için çalışmalara başladı. Başkanlık yazısı olarak gündeme gelen ve tüm meclis üyelerinin evet oyları ile kabul gören madde ile deprem bölgesi Van ve Erciş’te çocuk 
oyun grupları kurulacak. Ayrıca maddeye belediyenin gücünün yettiği ölçüde alt ve üst yapıda tüm belediye hizmetlerinin yapılması konusu da eklenerek oylama bir kez daha yapılarak oy birliği ile karara bağlandı.
Dikmen 4-5 etabın startı verildi
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Dikmen Vadisi 4 ve 5. etapları ile Yeni Güney Park Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için ilk somut adımı atıyor. 
Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin kasım ayı olağan meclis toplantısında Dikmen Vadisi ile Güneypark Kentsel Dönüşüm alanında evleri yıkılanlara verilecek parsellerin belirlenmesinde dağıtım yetkisi verilmesine ilişkin başkanlık yazısı gündeme geldi. Gökçek, bugüne kadar yapılan kentsel dönüşümlerin aynısını burada yapacaklarını hatırlatarak, “Farklı bir şey yapmıyoruz. Kentsel dönüşüm kanuna göre aynı yerden konut vermek mümkün değil. Biz buradaki vatandaşlara iki seçenek sunuyoruz. Ya TOKİ’den 15 yıl taksitle evini al ya da Doğukent’te arsa verelim. Doğukent için Dikmen Vadisi’ndeki birçok vatandaşımız razı. Bir kooperatif kurarak, burada ev yapabilirler. Ancak, her ikisine de olumsuz bakanlar var. Dikmen Vadisi düzeltilmesi gereken bir yer. Allah’ın her günü lastik yakılıyor. Bütün vadi lastik kokusundan geçilmiyor. Konuyu ideolojik boyuta getirenler var” dedi. CHP adına söz alan Grup Başkanvekili Fazıl Güleken de konunun birçok defa yargıya intikal ettiğini belirterek, “Biz, CHP olarak konuya ideolojik bakmıyoruz. Hak sahiplerinin mağdur olmadan belediye ve vatandaşın karşılıklı, proje demokrasi içinde yapmasını diliyoruz. Bunun için komisyonda görüşüldükten sonra gelmesini istiyoruz” dedi. Gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi. 
Tahran kardeş şehir
ABD’NİN Başkent’i Washington’la Ankara arasında imzalanan kardeş kent protokolünün ardından, Ankara’nın yeni kardeşi İran’ın Başkenti Tahran olacak. Başkanlık yazısı olarak gündeme gelen madde de, Tahran Belediye Başkanı’nın Mart ayında Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyarette iki ülke başkentleri arasında kardeş şehir protokolünün imzalanması talebinin Dışişleri Bakanlığı’na iletildiği belirtildi. Tahran Belediye Başkanı’nın en kısa zamanda Ankara’ya gelerek kardeş kent olmak için imza atmak isteği İran’ın Ankara Büyükelçisi tarafından da iletildiği bildirildi. 
Hayvanat Bahçesi ücretsiz 
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin sorumluluğuna devredilen Atatürk Orman Çiftliği içindeki Hayvanat Bahçesi’nin yeni hayvanat bahçesi yapılana kadar ücretsiz olarak gezilebilmesine ilişkin verilen önerge de görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. 

 
Uygunsuz öğrenci servislerine men
 
Dikmen protestosu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uygunsuz öğrenci servislerine men
Valilik, yaptığı denetimlerde uygunsuz davranışı olan öğrenci minibüslerini trafikten men etti.
Nüfusun yarıya yakını bilgisayar kullanıyor
Bilgi teknolojilerinin toplam BİT pazarı içerisindeki payı, dünya ortalamasına ...
Dünyayı keşfetmesine değnek engel olamadı
Geçirdiği çocuk felci nedeniyle yürümekte zorluk çekmesine rağmen hayattan ...
 
Köylü kadınlar marmelat üretti
Çankaya Belediyesince, köylü kadınlara istihdam sağlamak ve köylerde tarımsal ...
Kamuda istihdam edilecek engelliler için kurs
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel ...
Şifre seçerken yanlışa düşmeyin
Teknolojinin günlük hayatta yaygınlaşmasıyla birçok alanda karşılaşılan ...
 
Başkent’in balık okulu
Yaklaşık 15 yıldır Başkentlilere hizmet veren Yosun Balık Restoran, sürekli ...
Sevgiyle ve özlemle anıyoruz
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73. yılında düzenlenecek etkinliklerle anılacak.
Depreme ahşap ev alternatifi
Ulusal Ahşap Birliği Başkanı Prof. Dr. Erdin, “Deprem kuşağında bulunan ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri