Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
9 Aralık 2014 Salı - 10:15

Duman var duyan yok

ANKARA GAZETESİ / Başkent’te doğalgaz bağlantısı yapılamayan semtlerde kış öncesi başlayan tepkiler, soğukların kendisini göstermesiyle büyüdü. Doğalgaz bağlantıları yapılmadığı için kömürle ısınan Kusunlar TOKİ konutlarının sakinleri, duruma tepki göstermek için bir apartmana “Dumansız hava sahasın

Duman var duyan yok

ANKARA / Ankara  Hürriyet’in yaklaşık 1.5 yıl önce, su aboneliği yapılmadığı için vatandaşların dereden su taşıdığı Mamak Kusunlar’daki TOKİ  Konutları’nda bu kez de doğalgaz mağduriyeti yaşanıyor.
1.5 yıl önce anahtar teslimi yapılan konutlara halen doğalgaz bağlantısı yapılmaması nedeniyle isyan bayrağını çeken TOKİ sakinleri, apartmanlarına “Dumansız hava sahasında dumanlı hava. Doğalgazı bağlanamayan tek mahalle” pankartı asarak, duruma tepki gösterdi. Mahallelilerden Fazlı Er, “Evlere girerken imzaladığımız iskan belgelerinde evlerin doğalgazlı olduğu yazıyordu. Ama şimdi merkezi sistem, yakıtı kömür olan kaloriferle ısınıyoruz. Kömür kullanmak istemiyoruz” diye sitem etti.

‘SUÇ BAŞKENTGAZ’A ATILDI’

Pankartı evinin balkonuna asan Kusunlar Mahallesi muhtarı Yusuf Ergün, TOKİ iştiraki Emlak Yönetim şirketine ve Başkentgaz’a doğalgaz bağlantısı için defalarca başvuru yaptıklarını belirterek, Kusunlar TOKİ’deki sorunları şöyle özetledi:
“Doğalgazlı olması gereken evlerimize henüz hat çekilmiş değil. Daha önceleri yönetime konuyu açtığımızda Başkentgaz’ın hat çekmesi gerektiği söylenmişti. 8 ay önce mahalle statüsüne yükselince Başkentgaz’a kendimiz gittik ve bize ‘Binaların girişine kadar doğalgaz hattı çekildi. Sıkıntı binaların inşaatındaki eksiklikten kaynaklı’ denildi. Binaların iç tesisatının doğalgaza uygun olmadığı bir yıl vatandaştan saklanarak, suç Başkentgaz’a atıldı.

‘YÖNETİM SORUNU GEÇİŞTİRİYOR’

Doğalgaz hattı çekili olduğu halde kömürle ısınıyor olmamızın hiçbir mantıklı açıklaması yok. Derdimizi anlatacak muhatap bulamıyoruz. Yönetime konuyu açtığımıza geçiştiriyorlar. Hem kömür kullanımı nedeniyle bacalarımızdan çıkan kirli havayı solumak zorunda kalıyoruz hem de kömür külünün binalarımızın önünden toplanması için normalin üstünde aidat parası ödüyoruz. Koca mahallenin sesini duyan olmadığı için belki birileri görür diye bir pankart yaptırıp her hafta farklı binalara asmaya karar verdik.”

BİNALAR KÖMÜR ISITMALI

Konutların merkezi sistem kömür kaloriferli olduğunu söyleyen Kusunlar TOKİ site yöneticisi Sadık Güldemir ise, şu bilgileri verdi:
“TOKİ inşaata başladığında bölge, Başkentgaz’ın hizmet kapsamında değildi ve bu yüzden ısınma sistemleri kömüre uygun olarak yapıldı. Ancak kentsel dönüşüm kapsamında yapılan binalar ile TOKİ’nin yaptığı sosyal konutların dikilmesinin ardından Başkentgaz, bölgede altyapı çalışması yaparak tüm binaların önüne hat çekti. Binaların kazanı doğalgaza uyumlu olmadığı için de TOKİ konutlarına bağlantı yapılmadı. 
Doğalgaz bağlanması için iki defa proje hazırladık. Sıcak su ve ocak gazı için hazırladığımız ilk proje için vatandaşlardan imza toplayamadık. İkinci projemizi ise kaloriferlerin bağlı olduğu kömür kazanını, doğalgaza çevirmek için planladık. Ancak kazanın değişmesi için vatandaşın ödemesi gereken meblağı düşürmek için çabaladığımız için proje kalorifer sezonuna yetişmedi.”ANKARA / 

 
Emma Watson Ankara’ya geliyor
 
Ankapark’a halk değil parası olan gider
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yapay zeka cebe girdi
ANKARA GAZETESİ / İnsanın düşünme yöntemlerini analiz ederek, bunların ...
Yol ortasında ‘direk’t tehlike
ANKARA GAZETESİ / Keçiören Engeller Caddesi’nin en büyük engeli, yol ortasında ...
Kazan’da organik tarım köyü projesi
ANKARA GAZETESİ / Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Özerk Bölgesi Doğu Türkistan’ın ...
 
Kaldırım da yetmedi
ANKARA GAZETESİ / Çukurambar’da, kaldırıma ve yolun iki şeridine araç ...
Engellinin 3 Aralık isyanı
ANKARA GAZETESİ / Hayatın her alanında engellerle karşılaşan engelli vatandaşlar, ...
Yaya yoluna engel atlama
ANKARA GAZETESİ / Cevizlidere’de, yayaları araçlardan korumak amacıyla ...
 
Metrolar için radikal öneri
ANKARA GAZETESİ / İstanbul Metrorail Forumu’nda, metronun geldiği bölgelerde ...
Gelişigüzel kazıya başkan da isyan etti
ANKARA GAZETESİ / Ankara Hürriyet’in Yeşilevler Mahallesi’nde yaşanan ...
Harley’ler yarıştı
ANKARA GAZETESİ / Ankara Harley Davidson Kulübü, ‘Benim Harleyim’ isimli ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri