Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>EKONOMİ
3 Nisan 2012 Salı - 10:26

Dünyanın en gerçek dinozorlarına 2 buçuk milyon

İstanbul Exhibitions CEO’su Kemal Gürkaynak, Ankamall AVM ev sahipliğinde Ankaralılarla buluşan Dinozorlara Yolculuk Sergisi’ne 2 buçuk milyon liralık yatırım yaptıklarını belirtti.

Dünyanın en gerçek dinozorlarına 2 buçuk milyon

LONDRA’nın dünyaca ünlü ziyaret merkezlerinden biri olan Natural Hi story Museum’un Dinozorlara Yolculuk Sergisi’ni Türkiye’ye getiren İstanbul Exibitions, çocukları dinozorlarla tanıştırarak yepyeni bir akımın öncüsü oldu. Açıldığı günden bu yana 43 bin Ankaralıyı ağırlayan sergi, 20 Mayıs tarihine kadar ziyarete açık olacak.

80 milyon yıl önce yok olan dinozorların, doğal ortamını yaratabilmek için ciddi bir yatırım yaptıklarını belirten İstanbul Exhibitions CEO’su Kemal Gürkaynak, Ankamall AVM’de 700 metrekarelik bir çadır kurduklarını söyledi. Sergi için 2 buçuk milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Gürkaynak, şöyle devam etti: “Peyzaj çalışmasına çok önem verdik. Dinozorları doğal ortamında göstermeye gayret ettik. Özel bir peyzaj çalışması ile ışıklandırma, ses, soğuk ve koku efektleri ile Ankamall AVM’de yapay bir orman yarattık. Dinozorlar, dünyanın en gelişmiş robotlarını üreten Japon Kokoro firması tarafından üretildi. Çocuklar ve ailelerine eğlencenin yanı sıra eğitim ve kültür etkinliği olarak da farklı bir alternatif sunduk. Dünyanın çeşitli metropollerinde tarih meraklılarıyla buluşan ve Londra’nın 270 yıllık geçmişine ait olan müzenin en önemli sergilerinden birisini Türkiye’ye getirmeyi çok önemsedik.”

Gizemli yaratıklar

Serginin, açıldığı günden bu yana 43 bin ziyaretçiyi ağırladığının altını çizen Gürkaynak, “Londra’nın dünyaca ünlü doğa tarihi müzesi Natural History Museum’un hazırladığı sergiyi, mümkün olduğu kadar çok çocukla buluşturmayı hedefliyoruz. 80 milyon yıl öncesinin gizemli yaratıklarının dünyasına uzanan bu keyifli yolcuğa tüm Türkiye’yi ortak etmeye çalışıyoruz. Sergiyi Ankaralılarla buluşturmaktan son derece mutluyuz. Milyonlarca yıl önce sır dolu ani yok oluşları ile merak edilen canlıların dünyasına ışık tutan sergide, dinozorlar aleminin kralı olarak bilinen T-REX başta olmak üzere çok sayıda dinozor çeşidi bulunuyor” dedi.
Dünyanın önde gelen müzelerinin büyük ve kapsamlı sergilerini Türkiye’ye getirmek için çalışacaklarını kaydeden Gürkaynak, şunları söyledi:

“İstanbul Exhibitions, çevre, bilim, doğa, tarih, eğitim gibi konularda dünyada yaygın olarak ziyaret edilen müze sergilerini Türkiye’ye kazandırıyor. Başta genç kuşak olmak üzere her yaştan insanın yeni bilgiler kazanmasını, hayal dünyasının gelişmesini, çevre ve yaşama olan duyarlılığın artmasını sağlamak amacıyla hizmet veriyoruz. Dinozorlara Yolculuk Sergisi’nden sonra önümüzdeki günlerde yine aynı derecede öneme sahip sergileri Türkiye’ye getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Kalıcı müzeler yapılmalı

BAŞKENT’e daha büyük yatırımların yapılması gerektiğini belirten Gürkay-nak, kalıcı mü-zelerin yapılması gerektiğini söyledi. Anka-ra’nın sosyal ve kültürel açıdan, Türkiye’nin tüm kentlerinden daha yüksek bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Gürkaynak, “Kalıcı müzeler, devlet politikası haline getirilmeli. Müzeler, turizm ve ekonomi açı-sından büyük önem taşıyor. Kendi tarihimizi yansıtan kalıcı müzeler yapılırsa, bizler de kendi müzelerimizi yurt dışında sergileme imkanı buluruz” dedi. 

 
Mutlu Aile projesi Büyükşehir’e ödül getirdi
 
Ankara’da Flamenko rüzgarı esecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sanatta fazla mesai ve angarya iş tartışması
KÜLTÜR ve Sanat Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat-Sen), Devlet Tiyatroları, ...
Sorunumuz işsizlik değil mesleksizlik
Türkiye’de sorunun işsizlik değil, mesleksizlik olduğunu vurgulayan TESK ...
Sorunumuz işsizlik değil mesleksizlik
Türkiye’de sorunun işsizlik değil, mesleksizlik olduğunu vurgulayan TESK ...
 
Ekmek naylon poşete koyulmamalı
Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, ekmeklerin ...
Lufthansa’nın Türkiye pazarından beklentisi büyük
Lufthansa Havayolları şirketinin Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, Türkiye’den ...
Otobüs firmaları dönüş biletini bir liraya indirdi
Konya’daki bazı otobüs firmalarının, azalan yolcu sayılarını artırmak ...
 
Öğrenciler 6 yıl boyunca süt içecek
İLKÖĞRETİM okullarındaki öğrencilere süt dağıtılmasına yönelik “Okul Sütü ...
Kadınların güzel görünme istekleri pahalıya patladı
Dış ticarette son yıllarda rekor kıran Türkiye, geçtiğimiz yıl güzel görünmek ...
İş güvenliğine kısa filmlerle dikkat çektiler
İş güvenliği bilincinin artırılması için akademisyenler ve iş dünyası ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri