Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
18 Mayıs 2012 Cuma - 11:50

Düzenli prim ödül getirdi

Ankara’da düzenli ve en yüksek sigorta primini ödeyen ilk 10 işveren, teşekkür plaketlerini törenle aldı. Törende konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, üniversite hastanelerinin iyi idare edilemediğini savundu.

Düzenli prim ödül getirdi

ANKARA’da düzenli ve en yüksek sigorta primini ödeyen ilk 10 işverene teşekkür plaketi verme törenine katılan Vali Alaaddin Yüksel, Türkiye’nin sosyal güvenlik kavramıyla çok geç tanıştığına dikkat çekerek, 2008 yılından bu yana yapılan düzenlemenin, sosyal güvenlik alanındaki büyük sorunların önüne geçtiğini söyledi. Dünyadaki tüm gelişmiş toplumların sosyal güvenlik kavramını tek çatı altında birleştirdiğini dile getiren Yüksel, “Eski sistem dağınık, norm ve standartlarının bulunmadığı bir sistemdi. Çalışma hayatına giren vatandaşın ne zaman emekli olacağının bile belli olmadığı bir sistem vardı. Türkiye bu sistemi aştı. Türk insanı yerinde ve zamanında bir karar verdi ve sosyal güvenlik konularında reform yapma iradesini ortaya koydu. Sosyal güvenlik tek bir çatı altında toplandı. Mevcut sorunların da en kısa zamanda ortadan kalkacağına eminim” diye konuştu.

 

Karanlık kuyu aydınlandı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir ise, “Devredilen Sosyal Güvenlik Kurumu, yılların ihmaliyle karanlık bir kuyu haline gelmişti. Hizmet alanlar da hiç memnun değillerdi. Yeniden yapılanmayla gerçekten aktif hale geldi ve eşitlik ilkesine aykırı uygulamalar da giderildi” dedi. Üniversite hastanelerinin iyi idare edilemediğini savunan Özdebir şöyle devam etti:

 

Üniversite hastaneleri

idare edilemiyor

“Üniversite hastanelerimiz bilimsel olarak belki çok güzel şeyler yapıyorlar. Ancak bir hastane yönetilmesi profesyonel bir iştir. Bu şikayetimi de dile getirmek istiyorum. Bu hastanelere ürün veren birçok sanayicimiz ücretlerini alamamaktadır. Devlet malı olduğu için haciz yapılamamakta, sanayici parasını alamamakta ama hizmeti vermeye mecburen devam etmektedir. İşyeri yoksa iş yok. İş yoksa hiçbir şey yok demektir. Onun için işyeri ve girişimcilerimizin sayısını artırmamız lazım. Çalışanlar için en büyük hizmet, işyeri sayısının artmasıdır. Eğer istihdam yaratılacak yer sayısı artar ve rekabet olursa, buna bağlı olarak ücretler de artar. Ancak bu kapsamda nitelikli eleman konusunda ciddi sıkıntılarımız var. ASO olarak bir meslek yüksek okulunu devreye sokacağız.”

27 Sosyal Güvenlik Merkezimiz var

Sosyal Güvenlik Kurumu Ankara İl Müdürü Ali Pekten ise, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildiğini kaydetti. İl Müdürlüğü ile ilgili bilgi veren Pekten şunları söyledi:

“Prim borcu bulunmayan ve en fazla sigortalı işçi çalıştıran işverenlere plaket veriyoruz. İl Müdürlüğümüzün çalışmaları kapsamında, 2009-2011 arası tahsil edilen ödeme 4 milyar 467 milyon TL, kullandığımız ödeme 4 milyar 602 bin TL’dir. 27 sosyal güvenlik merkezimiz var. 2 bin 568 personelimizle Ankara’da hizmet vermekteyiz. Sigortalı çalıştıran işyeri sayımız 113 bin 450 Türkiye toplamı 1 milyon 440 bin 497’dir. Aktif sigortalı sayısına baktığımızda 1 milyon 526 bin sigortalımız var.”

İlk on işveren

DÜZENLİ prim ödedikleri için teşekkür plaketi alan firmalar şöyle:

Aselsan Elektrik San. A.Ş., Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş., Türk Telekom A.Ş., Başkent Üniversitesi Rektörlüğü, Park Termik A.Ş., Roketsan San. ve Tic. A.Ş., Ortadoğu Rulman San. ve Tic. A.Ş., Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı, Assistt Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri A.Ş.

 
Çukurambar’da park savaşı
 
Demetevler’de kentsel dönüşüm şart
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çukurambar’da park savaşı
Çukurambar 1439. Sokak’ın karşısındaki boş alan, Çankaya ve Büyükşehir ...
Sempozyuma süt molası
Bilim adamları, zehirlenme haberleriyle tartışmalara neden olan “Okul ...
30 yolcu son anda kurtuldu
ANKARA’dan İstanbul’a giden yolcu otobüsü, Bolu’da yanmaya başladı. Sürücü ...
 
Festivalin hedefi bir milyon turist
Başkent’in ticari boyutun yanı sıra “turizm” konusunda da büyük umut bağladığı ...
Klasikler sergisi
Ankara Klasik Otomobilciler Kulübü ve Hacettepe Otomotiv Topluluğu, Klasik ...
Vekiller kampüste kanun yapmayı öğretecek
Milletvekilleri üniversitede kanun yapmayı öğretecek. Gazi Üniversitesi ...
 
Karapürçek Gençlik Merkezi 1 yaşında
ALTINDAĞ Gençlik Merkezleri’ne her yıl yenileri eklenirken, geçen yıl ...
Engel başarının önünde duramadı
Japonya’da ve Denizli’de yapılan şampiyonalarda çeşitli dereceler kazanan ...
Beklenen konser için geri sayım başladı
19 Mayıs Gençlik Konseri’nin bir yıl boyunca beklendiğini ve yoğun ilgi ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri