Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Fırat Kalkanı ve Pençe-Kilit Operasyonu'nda 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Fırat Kalkanı ve Pençe-Kilit Operasyonu'nda 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Emlak Sektöründe 'Doğrulanmış İlan' Dönemi Başladı
Emlak Sektöründe "Doğrulanmış İlan" Dönemi Başladı
Türkiye’de Demir Yollarıyla 8 Ayda 177 Milyon Yolcu Taşınd
Türkiye’de Demir Yollarıyla 8 Ayda 177 Milyon Yolcu Taşınd
2025-2027 Dönemi Bütçe Tebliği  Resmi Gazete'de
2025-2027 Dönemi Bütçe Tebliği Resmi Gazete'de
Bakan Yerlikaya: 5-12 Eylül'de 2.6 Milyon Araç Denetlendi
Bakan Yerlikaya: 5-12 Eylül'de 2.6 Milyon Araç Denetlendi
HABERLER>ASAYİŞ
10 Mayıs 2014 Cumartesi - 10:12

Ekmek bıçağıyla Suriyeli kovaladı

ANKARA GAZETESİ / Altındağ Hacılar Mahalesi’nde yaşanan ‘mahalleli-Suriyeli’ kavgasında tansiyon yükseldi. Önceki gece mahalle sakinleri, “Suriyeliler gitsin” eylemi yaparken, dün ise bir kişi ekmek bıçağıyla Suriyeli sığınmacıları kovaladı.

Ekmek bıçağıyla Suriyeli kovaladı

ANKARA / Altındağ Hacılar Mahallesi’nde, ‘Suriyelilerin 15 yaşındaki bir çocuğu dövdüğü’ ve ‘Türk bayrağını yaktıkları’ iddiaları üzerine çıkan gerginlik devam ediyor.
Mahalleli bir grubun, Suriyelilerin yaşadığı üç katlı binayı ateşe vermesiyle yükselen tansiyon, dün mahalle gençlerinden Feridun F.’nin evden aldığı ekmek bıçağıyla Suriyeli sığınmacıları kovalamasıyla daha da arttı. Bu sırada yanan evin etrafında güvenlik önlemi alan polis ekipleri, Feridun F.’yi elindeki bıçakla Suriyeli birini kovalarken gördü. Polisin havaya bir el ateş etmesiyle kaçmaya çalışan Feridun F., bir binanın arkasında kıstırıldı. Bir süre elindeki bıçağı bırakmayan genç, polisin çabası sonucu ikna oldu ve elindeki bıçağı bıraktı. Feridun F. gözaltına alındı. 
Emniyet olayların önüne geçmek için bölgede önlemleri artırarak 24 saat devriye görevi yapan ekip görevlendirirken, Suriyeli mültecilerinin kaldıkları evlerin bulunduğu sokaklarda da önlemler artırıldı.

GEÇİM SAVAŞI VERİYORUZ

Gerginliğin yaşandığı mahalle ve çevresinde yaklaşık 2 bin Suriyeli’nin kaldığı belirtildi. Suriyeli mülteciler, gerginliğin ardından evlerine kapandı. Suriyeliler, “Biz savaştan kaçtık, burada yeni bir savaşa girmek istemiyoruz. Biz sadece geçim savaşı veriyoruz” diyerek, daha fazla yorum yapmak istemedi.

63 TAHLİYE 20’Sİ GÖZALTINDA

Polis müdahalesinin ardından binada yaşayan 63 Suriyeli tahliye edildi, 20’si gözaltına alındı. Yabancılar Şubesi’ndeki işlemlerinin ardından Suriyeli mülteciler can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle Mardin’e gönderildi. Olaydan sonra AnkaraEmniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne gözaltına alınan ve sorguları yapılan Suriyelilerin buradaki ifadelerinde, “Savaştan kaçtık, yerimiz yurdumuz olmadığı için buraya geldik. Olayı biz çıkartmadık. Ne olur bizi sınır dışı etmeyin. Bizi ülkemize göndermeyin, orada kalacak yerimiz yok. Savaş devam ediyor, orada bizi öldürürler. Biz sığındık, bizlere sahip çıkın” dedikleri öğrenildi.

MAHALLEDE İSYAN VAR

Suriyelilerin, kadınları taciz ettiği, esrar içip gürültü yaptıkları, hırsızlık ve gasp olaylarına karıştıklarını iddia eden mahalle sakinleri, bölgede Suriyeli istemediklerini belirterek eylem yaptı. Mahalleli, Suriyeli sığınmacılar gidene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti. Bu arada mahallede Suriyelilerin gitmesi için imza kampanyası başlatıldı. Mahalleli, topladıkları imzaları Valilik ve Başbakanlığa göndereceklerini söyledi. 
Mahallede oturan Turgut Altıntop, Suriyelilerin huzursuzluk çıkarttığını ileri sürerek, “Kadınlarımızı rahatsız ediyorlar, gürültü çıkartıyorlar. Esrar içip bağırıyorlar. Bizlere sataşıyorlar. Hırsızlık olaylarına karışıyorlar” iddiasını gündeme getirdi. Olaylarda kolu kırılan Mehmet Ali Erdoğan ise “Suriyeliler gidene kadar bu gerginlik sürer. Bunlar gidene kadar eylem ve yürüyüşlerimize devam edeceğiz. Mahallemizi huzursuz ediyorlar, dilenip, hırsızlık yapıyorlar” dedi. Orhan Koçak isimli mahalle sakini ise “Olaylar çığrında çıktı. Eğer Suriyeliler gönderilmezse cinayet bile olabilir. Yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerekir” görüşünü savundu. Emine Akgül ise Suriyelilerin tacizlerine maruz kaldıkları iddia ederek, “Sürekli laf atıyorlar, taciz ediyorlar. Mahallemizde rahat edemiyoruz, sokağa çıkamıyoruz” dedi.

3 AYDA 40 OLAY

Ankara’da sokakta yaşayan veya evlerde sığınmacı olarak kalan Suriyelilerin 3 ayda çoğu hırsızlık, gasp olmak üzere 40 olaya karıştıkları öğrenildi. Herhangi bir kayıtları bulunmayan ve çoğunda da kimlik çıkmayan Suriyelilerin ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı kaydedildi. Mahallede yaşanan gerginliğin temelinde, hem Suriyelilerin karıştığı olaylar hem de ucuz işçi olarak çalışmalarının yarattığı sıkıntı olduğu iddia edildi. Sanayide ve küçük atölyelerde düşük ücretle çalışmaları nedeniyle Suriyelilerin tercih edilmesi vatandaşların tepkisine neden oluyor.

KAYIT ALTINA ALINACAKLAR

Valilik, AFAD ve emniyet sokakta kalan Suriyelilerin kayıt altına alınması için çalışma başlattı. Şehir merkezlerinde dağınık haldeki mültecilerin büyük çoğunluğu kadın ve 12 yaş altı çocuklar oluşturuyor. Parklarda yaşayan Suriyeliler, vatandaşların yardımı ve dilenerek geçimlerini sağlıyorlar. Valilik, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD) İl Müdürlüğü ile emniyet, Ankara’da sokakta yaşayan 3 bin civarındaki Suriyeli’yi önce kayıt altına alıp ardından kabul etmeleri halinde kamplara yerleştirecek. Bulundukları illerde ayrılmak istemeyen mültecilere ise valilikler ve AFAD üzerinden yardım yapılacak.ANKARA /

 


 

 
Boccede heyecan dindi
 
Otobüste ‘selfie’ dayağı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kavşak kazasında 8 yaralı
ANKARA GAZETESİ / Gölbaşı’nda ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 8 kişi yaralandı.
Bombalı örgüte büyük gözaltı
ANKARA GAZETESİ / Ankara ve Aksaray’da suç örgütüne yönelik operasyonda 18 kişi gözaltına alındı.
Hurdalıkta kaçak mazot
ANKARA GAZETESİ / Ankara'da mazot kaçakçılarına yönelik operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.
 
Tefeci operasyonunda 18 gözaltı
ANKARA GAZETESİ / Polis, tefecilere yönelik Ankara, Şanlıurfa merkez ve ...
ODTÜ'de gerginlik
ANKARA GAZETESİ / Sloganlar atarak gösteri yapan bir grup, polise molotofkokteyli ...
Tefeci operasyonunda 18 gözaltı
ANKARA GAZETESİ / Polis, tefecilere yönelik Ankara, Şanlıurfa merkez ve ...
 
Ankara'da korkutan yangın, çatı katı alevlere teslim oldu
ANKARA GAZETESİ / Ankara’da sekiz katlı bir apartmanın çatı katı, çıkan ...
ODTÜ'de gerginlik
ANKARA GAZETESİ / Sloganlar atarak gösteri yapan bir grup, polise molotofkokteyli ...
Kavşakta çarpıştılar
ANKARA GAZETESİ / Keçiören Sanatoryum Caddesi ile Ahmet Vefik Paşa Caddesi ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri