Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
1 Mart 2012 Perşembe - 11:47

Fit bir vücut için 10 öneri

Herkesin hayali fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak. Peki böylesine hayali kurulan bir fiziğe sahip olmak çok mu zor?

Fit bir vücut için 10 öneri

KENDİ kendinize verdiğiniz sözleri tutma zamanı geldi. Eğer zorlanıyorsanız işte size 10 basit öneri. Uygulayıp, uygulamamak size kalmış.
Hepimizin bildiği ve pek çok araştırmanını da gösterdiği gibi, kahvaltı eden insanlar, etmeyenlere göre daha bilişsel becerilere sahip oluyorlar. Yine araştırmalar diyor ki, kahvaltı edenler, sağlıklı bir kiloda kalmaya daha eğilimliler.
Kahvaltınızı yaparken de, kendi ihtiyaçlarınıza göre belirleyin.İş yerinde yoğun bir gün geçirecekseniz, konsantrasyonu artırmak için mısır gevreği ve bir avuç kuru üzüm size yeter. Eğer, kış günlerinin kasveti sizin moralinizi bozuyorsa, o zaman kepek ekmeği üzerine peynir ve reçelden oluşan karbonhidrat ağırlıklı bir kahvaltıyı tercih edin.

Partnerinizle birlikte egzersiz yapın

Eşiniz veya sevgilinizle birlikte egzersiz yapmanız, cinsel yaşamınızı da hareketlendirecektir. Uzmanlar, egzersiz sırasında salgılanan endorfinin, bir ilişkinin ilk döneminde salgılanan hormonlara çok benzediğini tespit etmişler. Dolayısıyla, partnerinizle birlikte spor yapmak da bu duyguları pekiştiriyor. Yapmanız gereken ise birlikte yapabileceğiniz aktiviteleri tespit etmek. Mesela ikinizin de bilmediği bir aktiviteyi öğrenme aşaması size keyif verecektir. Bununla birlikte, siz onun o da sizin sevdiğiniz aktiviteleri yapmayı denerse bu, aşk hayatınızı da renklendirecektir.

“Hayır” demeyi öğrenin

Yapamayacağınız şeyler için bile “hayır” demeyi beceremiyorsanız vay halinize. Çünkü, bunları yapmaya çalışmak sizi bitkin düşürecektir. Üstelik, kendinize ayırmanız gereken zamanı başkaları için ayırmanız, sizde gerginliğe de yol açar. Bunun çözümü ise, biri sizden bir şey istediğinde, etraflıca düşünüp, o işi gerçekten yapıp yapamayacağınıza karar vermekten geçiyor. Onlardan cevap vermek için zaman isteyin. Yapamayacaksanız dürüstçe “hayır” deyin. Unutmayın ki, söz verip de yapamadığınız şeyler, onları daha çok üzecektir.

Belinizin inceliği  kilodan önemli

Kilolarınıza kafayı takmaktan vazgeçin. Yapılan pek çok araştırma, kilolardan çok, bel ölçüsünün daha önemli olduğunu gösteriyor. Abdominal bölge diye adlandırılan karın çevresine doğru kilo almak, diyabet ve kalp hastalıklarına daha meyilli olduğunuzu gösterir. Bir mezura alın ve belinizi ölçün. Bir kadın olarak beliniz 80 santimetreden daha kalınsa, tehlike çanları çalıyor demektir. Hemen şekeri kesin ya da azaltın. Meyve, sebze, tane tahıllı ekmekler, ceviz ve salatayı tercih edin. Her 10 günde bir de, yarım santim incelmeyi de hedef olarak belirleyin.

Yaptığınız sporu değiştirin

Yapılan sporlar, bir süre sonra vücudunuzun bu spora adapte olmasına neden olur. Böylelikle, bir zamanlar zorlanarak yaptığınız hareketleri, artık daha kolay yapabileceğiniz anlamına gelir. Yeni bir spora başlamak zor geliyorsa, o zaman yaptığınız sporun içeriğini değiştirebilirsiniz. Kesin ve ani değişikliklere gerek yok. Belki yaptığınız sporun zamanını uzatabilirsiniz. Düz yolda koşuyorsanız, tepeye tırmanabilirsiniz. Koşularınızın arasına sprintleri ekleyebilirsiniz. Eğer yüzüyorsanız, farklı stilleri deneyin. 
Kararlarınıza sadık kalmayı öğrenin. En başta da söylediğimiz gibi, verdiğiniz pek çok sözü tutun. Aldığınız kararlara sadık kalın. Sigarayı bırakacağım diyorsanız bırakın. Her tren yoldan çıkabilir. Önemli olan kendinizi toparlayıp tekrar rayına oturmanızdır. “Asla güzel bir vücuda sahip olama-yacağım” gibi cümleleri aklınızdan silin. “Çok enerjik ve sağlıklı olacağım” gibi cümleleri ezberleyin. Sağlığınız için faydalı olacaksa çevrenizi değiştirin. Mesela, zamanınızın çoğunu barda geçiriyorsanız, unutmayın ki alkolü bırakmak sizin için daha zor olacaktır.

Gönüllü olduğunuz işleri seçin

YAPILAN bir araştırma, insanların gönüllü olarak katıldığı işlerde kendilerini daha sağlıklı hissettiklerini ortaya koymuş. Gönüllü çalışmak, stresi ve depresyonu önlüyor. Yine başka bir araştırmaya göre de, gönüllü çalışan insanların yüzde 25’i, kilo verdiklerini belirtiyorlar. Siz de hemen gönüllü olabileceğiniz bir uğraş bulur. Ne yapacağınız tamamen sizin hayat tarzınıza ve seçimlerine kalmış.

Daha çok B vitamini alın

ÇÜNKÜ, B vitamini homosistin seviyesini düşürür. Homosistin, et, peynir gibi, protein oranı yüksek besin maddelerinde bulunan metionin adlı aminoasit tarafından üretiliyor. Homosistin’in oranı artığında da, kalp rahatsızlıkları, kanser ve şeker hastalıkları başta olmak üzere, pek çok kötü hastalığa yakalanabilirsiniz. B6, B12 ve folik asit, homosistitle baş etmek için en önemli silahlar. Peki nereden mi bulacaksınız bunları. Çok basit… Yeşil yapraklı sebzeler, tam tahıl ürünleri, kümes hayvanları, yumurta ve süt ürünlerinin tüketimini artırın.

Sahte insanları bırakın

BİR insana ne kadar “arkadaşım” derseniz deyin, eğer sizi desteklemiyorsa unutun gitsin. Bu durum aile fertleriniz için de geçerli. Bu tür insanlar sizin öz güveninizin kaybolmasına neden olabilir. Çevrenizde yeni insanlar tanımaya çalışın. Kim bilir, şimdiye kadar hiç gözünüze çarpmayan biri, belki de sizin en büyük destekçiniz olacaktır. Parayı ciddiye almayın. Kim bilir belki çok cimri, belki de eli açık birisiniz. Ama ne olursa olsun, para konusunda endişe etmek, yaşama sevincinizi azaltır. Parayla yatıp, parayla kalkmak, pek çok insan için stresin ana kaynağıdır. Nasıl bir para harcama kültürüne sahip olursanız olun, bir şekilde bu yılı ekonominizi planlama yılı ilan edin.

 
Hocalı katliamının 20. yıldönümü!
 
1950’lerin modası İtalya’ya taşınıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hocalı katliamının 20. yıldönümü!
25–26 Şubat 1992’de Hocalı’da Rus Ermeni işbirliği ile büyük bir soykırım ...
Ankara’da balık baştan kalkınır
Kalkınma Bakanlığı’nda yapılan tadilatla ilgili Başbakanlık müfettişleri soruşturma başlattı
Çıkrıkçılar Yokuşu halâ tütüyor
Ankara’nın tarihi Çıkrıkçılar Yokuşu’nun dumanı hala tütüyor.
 
Ankara'da 'Gören Göz’ projesi başlıyor
Gören Göz cihazının dağıtımına Ankara’da başlandı.
Havada kar kokusu var
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre, cumartesi gününden itibaren ...
Omurilik kırıklarını çiple takip edecekler
Bilkent Üniversitesi’nin Amerikan Sağlık Enstitüsü’nün de desteklediği ...
 
Kentin yaşlı yoksulluk haritası çıkarılıyor
Ankara Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, ...
Havaalanına raylı sistemde ilk adım
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel ...
Ankara’ya ‘hareket’ geliyor
Tahrir’den Occupy’a kadar dünyayı çalkalayan sokak hareketlerinin damgasını ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri