Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
7 Şubat 2011 Pazartesi - 10:07

Galericiler biryere gitmiyor

Başkan Melih Gökçek ile önceki Vali Kemal Önal’a oto galerileri kent dışına taşımada geç kaldıkları için ‘fırça’ atan ve Büyükşehir’e ‘talimatla’ karar aldıran İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a, şimdi de yargı engel çıkardı. 9. Bölge İdare Mahkemesi’den yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Galericiler biryere gitmiyor

ANKARA 9. Bölge İdare Mahkemesi, İçişleri Bakanlığı’nın ikinci el oto galerilerinin yerleşim alanı dışına taşınmasına ilişkin genelgesine karşı Başkent Otomotivciler Derneği’nin açtığı dava sonucunda yürütmeyi durdurma kararı verdi. 
Başkent Otomotivciler Derneği Genel Sekreteri Mustafa Nacar, şehir dışına çıkmama gibi bir diretmeleri olmadığını belirterek, “Tabiri caizse Gölbaşı’nda bize gösterilen yer dağ başı. Esenboğa yolunda ya da Sincan girişi Büyükşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezi’nin hemen yanında tespit edilen iki alan var. O ki alandan birine oto galerilerin taşınmasını istiyoruz. Derneğimize üye olan 300 esnafımızdan da bu yönde imzası var. ‘Şehir dışına çıkmayız’ diye bir tutumumuz yok ancak Gölbaşı’na taşınırsak tüm esnaf büyük zarar görür” dedi.

Anayasa’ya aykırı

“Mahkemeler yerindelik kararı verdiği sürece belediyelerin eli kolu bağlı kalıyor” diyen Başkan Gökçek sözlerini şöyle sürdürdü:

“İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ve halkın da istediği doğrultuda şehir içindeki oto galerilerin şehir dışına taşınması konusunda gerekli çalışmayı başlattık. Gölbaşı’ndaki dev alanın ana arterlerinin alt yapısını bitirdik. Ama dernek gitti, yürütmeyi durdurma kararı aldı. Üzülerek söylüyorum, idare mahkemeleri yerindelik kararlarıyla belediyelerin faaliyetlerini durduruyor. Bu Anayasaya da yasalara da aykırı. 

Yanıcı handikabı

Bu hafta içi belediye meclisinde yanıcı madde üreten fabrikaların şehir dışına taşınması konusunda bir karar almak istiyoruz. Biz kararı alacağız ama gidip yine birileri mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı alacak. Bu işin tek çözümü var. Kapsamlı bir kanunun çıkması ve mahkemelerin belediyelerin yerine karar vermesini engellemek gerekiyor.”

Durdurma gerekçesi

Ankara 9. İdare Mahkemesi derneğin, “Şehrin 50 kilometre uzağına, hiçbir kimsenin olmadığı, hiçbir ticari faaliyetin olmadığı, açıkça dağ başına gönderilmesi düşünülen ikinci el otomotivcilerin, bu uygulamayla ticari faaliyetleri ortadan kalkacak” iddiasını değerlendirdi. Mahkeme, “İlerde telafisi mümkün olmayacak sonuçlar doğurabilir” gerekçesiyle belediyeden ‘savunma’ gelene kadar yürütmeyi durdurdu.

Yargı korkusuyla projeler gizlice

BELEDİYE Başkanı Melih Gökçek, Haziran ayında bütün dünyada Ankara’nın konuşulmasına neden olacak yeni bir projeden bahsetti, “Ne yapacağımızı söylemiyorum, çünkü hemen mahkemeye gidiyorlar. Yürütmeyi durdurma kararı alıyorlar. 100 davanın 98’ini kaybediyoruz” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Toplum Gönüllüleri 17. Gençlik Konseyi’nin açılışını Başkan Melih Gökçek yaptı. Gökçek, Haziran’da başlayacak proje ile Başkentin dünyada bahsi geçen kentler arasında yer alacağını açıkladı. Projenin detaylarını anlatmayan Başkan Gökçek, “Çünkü birileri hemen mahkemeye gidiyorlar. Açılan 100 davanın 98’ini kaybediyoruz” dedi.

 
AK Partiye geçtikten sonra olanlar...
 
Ankara'da bilanço netleşti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Danıştay’ın çubuk kararı bakanların tadını kaçırdı
SGK Başkanı Emin Zararsız’ın, “Firmalarla fiyatta anlaşma olmasa da, vatandaşların ...
Marketlere "korsan" gözdağı
Ankara Esnaf Odaları Başkanı Mehmet Yiğiner, 1 Şubat’tan itibaren marketlerde ...
Pos artık pazarda
Ankara’da kurulan pazarlarda tezgah açan esnafın bir kısmı, marketlerle ...
 
Diplomalı defineci olmak istemiyoruz!
Kamunun işe alımlarda kendilerine ‘cimri’ davrandığını öne süren arkeologlar, ...
Dünya gençlerine yerel seminerler
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Avrupa’nın çeşitli kentlerinde ...
Öğretmen adayları eylem yapacak
Ataması yapılmayan öğretmenler, Türkiye’deki öğretmen açığı sorununa dikkat ...
 
Kiralık oyuncaklar
Birbirinden farklı ve eğlenceli oyuncakların sayısı gün geçtikçe artarken, ...
Havamız nasıl?
Meteoroloji, tüm yurdu etkisi altına alan dondurucu soğukların ardından ...
Facianın bilançosu
Ankara dün OSTİM'de meydana gelen 2 patlama ile sarsıldı. Patlamalarda ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri