Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Bakan Bolat: Otomotiv ve Emlak Sektöründe Ciddi Düşüşler Sağladık
Bakan Bolat: Otomotiv ve Emlak Sektöründe Ciddi Düşüşler Sağladık
İnşaat Sektöründe Çalışan Sayısında Rekor
İnşaat Sektöründe Çalışan Sayısında Rekor
1 Milyondan Fazla Bina Denetlendi
1 Milyondan Fazla Bina Denetlendi
Balıkesir Merkezli Uyuşturucu Operasyonunda 51 Gözaltı
Balıkesir Merkezli Uyuşturucu Operasyonunda 51 Gözaltı
Narkoçelik-39 Operasyonlarında 293 Gözaltı
Narkoçelik-39 Operasyonlarında 293 Gözaltı
HABERLER>SİYASET
15 Haziran 2013 Cumartesi - 09:34

Gençler, Mesajlarınızı Verdiniz

ANKARA GAZETESİ / Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Gezi Parkı olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gençler, Mesajlarınızı Verdiniz

ANKARA / Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Gezi Parkı olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, gençlerin Gezi Parkı'nda vermek istedikleri mesajın alındığını ifade ederek, "Gençler, bakın artık burada duracağınız kadar durdunuz, mesajlarınızı verdiniz. Eğer sizin mesajınız, Taksim Gezi Parkı ise bununla ilgili o mesaj alınmıştır ve değerlendirmesi yapılmıştır" dedi.


 

Başbakan Erdoğan, Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Gezi Parkı'ndaki gençlere seslendi. Erdoğan şöyle konuştu: "Ortada başlamış bir inşaat mı var, ihalesi yapılmış bir inşaat mı var? Bunların hiçbirisi yok, niye orada gelip de böyle bu şekilde durmak. Gençler, bakın artık burada duracağınız kadar durdunuz, mesajlarınızı verdiniz. Eğer sizin mesajınız, Taksim Gezi Parkı ise bununla ilgili o mesaj alınmıştır ve değerlendirmesi yapılmıştır. Peki nedir? Şimdi cevabımı veriyorum, şimdi hani mesajı aldık deyip de onu sandığa koyanlardan değiliz. Şu anda bir yargı kararı var mı? Var. Biz, yargı kararını bekleyeceğiz, yargı sürecini takip edeceğiz. Mahkeme ne karar verir bilmiyorum, bundan sonra bölge idare mahkemesi var eğer olumsuz gelirse karar, bölge idare mahkemesinden de olumsuz gelirse karar, Danıştay var. Bütün bu süreci takip edeceğiz, nihai karar verildiği andan itibaren eğer bu karar olumsuzsa biz ona uyarız, olumluysa da tekrar masaya yatırırız. O zaman da bir halk oylamasına İstanbul'da gideriz. Halk oylamasını kim yapacak? İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapacak, çünkü Yerel Yönetimler Yasası'nın 15. maddesi buna amirdir."


 

'GEZİ PARKI SADECE KULLANILAN BİR ENSTRÜMANIDIR'


 

Taksim'de Gezi Parkı bahanesiyle büyük bir açık hava tiyatrosunun kurulduğunu kaydeden Erdoğan şöyle devam etti:


 

"Tiyatronun önünde, sahnede gerçekten masum insanlar da var, gerçekten çevre duyarlığı içinde olan samimi insanlar, gençlerimiz de var. Yanlış bilgilendirme olabilir, yanlış algı olabilir, dezenformasyon olabilir ancak o sahnede ön tarafta samimi duygularla oraya gelmiş insanlar olduğunu biliyoruz. O insanlarla birlikte o sahnede art niyetli kişilerin, fırsatçıların, özellikle de olayları provoke etmek için hazırlıklı, donanımlı kişilerin olduğunu da biliyoruz. Bunlar illegal örgütlerle, terör örgütleriyle iç içe olan kişilerdir. Şimdi asıl mesele şurada: Taksim'de bu büyük açık hava tiyatrosunun perdesinin arkasında, öndeki sahnenin tam tersi çok farklı bir tablo, çok farklı bir dünya var. İki haftayı aşkın süredir hem Türkiye'ye hem dünyaya sürekli olarak, aynı zamanda, kasıtlı olarak sadece bu büyük tiyatronun sahnesi gösteriliyor. Manidardır bu. Bu düğmeye nereden basıldı? Gezi Parkı bu işin sadece kullanılan bir enstrümanıdır. Düğmeye basış dışarıda. Yine kasıtlı, art niyetli olarak bu tiyatro sahnesinin perdelediği arka plandaki şiddet, vandallık, öfke, nefret gizlenmeye çalışıyor. Bakıyorsunuz, bazı siyasetçiler, bazı medya kuruluşları, bazı sendikalar, sivil örgütler, özellikle de bazı ulusal ve uluslararası medya kuruluşları, sürekli tiyatronun ne yazık ki ön tarafını, sahneyi göstermek suretiyle perde arkasını gizlediler, gizliyorlar. Halbuki perdenin önü başka, arkası başka. Ön tarafta ağaç var, çevre var, samimi gençler var. Arka tarafta ise illegal örgütler var, terör var, şiddet var, yakma var, yıkma var. Perdenin arkasından bahseden hiç kimse yok. Niye bunu konuşmuyorsunuz? Atatürk Kültür Merkezi'ne asılan o paçavraları konuşsanıza, anıta asılan paçavraları konuşsanıza. Orada ne tür paçavralar vardı biliyorsunuz, niye konuşmuyorsunuz, niye orada susuyorsunuz? Gazi Mustafa Kemal'in ve Türk bayrağının bir araya gelemeyeceği paçavralarla bunları bir araya getiren zihniyetlere karşı niye tavır almıyorsunuz? Perdenin arkasında neler döndüğünü gösteren yok. Perdenin arkasında oynanan oyundan, kurulan tuzaktan bahseden hiç yok. 2 haftadan fazla süredir İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, diğer bazı şehirlerde sokaklara öfke pompalanırken, nefret pompalanırken, şehirler vandallar tarafından yakılıp yıkılırken, birileri 'cambaza bak' diyerek sürekli tiyatro sahnesinin önünü gösteriyor."


 

'MİTİNGLER, MART 2014 SEÇİMLERİNİN BİR KAMPANYASIDIR'


 

Başbakan Erdoğan, yarın saat 17.00'de Ankara Sincan'da, Pazar günü ise İstanbul Kazlıçeşme'de saat 18.00'de miting yapacaklarını belirterek, "Taksim'e alternatif mitingler olmaktan çıkmıştır. Bu olay, Mart 2014 seçimlerinin bir kampanyasıdır. Hem Ankara'da hem İstanbul'daki halkı bu mitinglere bekliyoruz. Sadece Ak Partilileri değil, demokrasiye gönül vermiş, hukuka saygılı, kardeşliğe sevdalı herkesi, ister CHP'li, ister MHP'li, ister BDP'li, bu ülkeye aşkı, sevdası olan herkesi buraya davet ettik. Taksim'de bir avuç vandalı, Türkiye manzarası gibi sunanlara, 'Türkiye orada değil işte burada' demek maksadıyla meydanlara çıkıyoruz" dedi.ANKARA /

 

 

 
Kızılcahamam'da Karne Heyecanı
 
''Yurdum Evim, Ücretsiz İnternetim'' Töreni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ülkede Kaos Ortamı Oluşturulmak İsteniyor
ANKARA GAZETESİ / Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Manavgat Şube ...
Meclis'te Salya-Tükürük Gerginliği
ANKARA GAZETESİ / AK Parti Grup Başkanvekili Bahçekapılı, kendisinden ...
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı Açıklaması
ANKARA GAZETESİ / Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Gökçehöyük Mahallesini ...
 
Sp Genel Başkanı Kamalak'a Saldırdı
ANKARA GAZETESİ / Gezi Parkı eylemlerinde polisin şiddet kullanmasını ...
Uslu: Eylemlerden Siyasi Bir Mesaj Çıkartamadım
ANKARA GAZETESİ / AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Gezi Parkı eylemleri ...
Kurtulmuş: Bizim Davamız, Medeniyeti Yeniden İhya ve İnşaa
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bizim davamız, medeniyeti ...
 
CHP'den Aday Adaylarına Belediyecilik Kursu
ANKARA GAZETESİ / CHP, seçimlerde yerel yönetimlere aday olacak üyeleri ...
"Eylemi Anlamaya Çalışın"
ANKARA GAZETESİ / CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Taksim Gezi ...
Gölbaşı Belediye Başkanı, Muhtarlarla Buluştu
ANKARA GAZETESİ / Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, mahalle muhtarları ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri