Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'lı mevkidaşı Es-Sisi ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'lı mevkidaşı Es-Sisi ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Sivas Kongresi mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Sivas Kongresi mesajı
Bursa Siyah İnciri, Avrupa Birliği tarafından tescillendi
Bursa Siyah İnciri, Avrupa Birliği tarafından tescillendi
Üsküdar Vaniköy’deki kaçak yapı yıkılıyor
Üsküdar Vaniköy’deki kaçak yapı yıkılıyor
Narkoçelik-37 operasyonlarında 479 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi
Narkoçelik-37 operasyonlarında 479 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi
HABERLER>EĞİTİM-BİLİM
10 Temmuz 2013 Çarşamba - 10:07

Gökyüzünde istihdam yaratıyoruz

ANKARA GAZETESİ / THK Üniversitesi’nden mezun olan 12 genç, THK tarafından işe alındı.

Gökyüzünde istihdam yaratıyoruz

ANKARA / THK Üniversitesi’nin ilk mezunlarını bu yıl verdiğini belirten Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Yıldırım, “Öğrencilerimize eğitim vermenin yanı sıra istihdam yaratıyoruz. Bu yıl mezun olan 12 genç, THK tarafından işe alındı” dedi.

İstikbali göklerde aramaya ve göklerde çalışacak iyi eğitilmiş insanlar yetiştirmeye devam edeceklerini belirten Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Türkiye’de ve bölgede hava aracı üretimi ve bakımı yapılan merkezlerde THK Üniversitesi mezunlarının görev alacağını söyledi.
Havacılık sanayi sektörünün hızlı bir gelişim kaydettiğini ifade eden Yıldırım, “İnsanlar günümüzde karayoluyla zaman kaybetmek istemiyor. Dolayısıyla da en hızlı ulaşım aracı olan uçak ve helikopterleri tercih ediyorlar. Bu öngörüyle yola çıkarak, üniversitemizi kurduk ve ilerleyen yıllarda büyük bir hızla artacak olan hava araçlarında çalışacak gençler yetiştirmek için kolları sıvadık” diye konuştu.

YEDİ UÇUŞ MEYDANI

Havacılığın ihtiyacı olan insan gücünü en iyi şekilde karşılayacak eğitim kurumlarından biri olduklarını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:
“Üniversitemiz yalnızca Türkiye’ye değil, dünya havacılığına personel yetiştiriyor. Üniversiteyi kurarken hedefimiz, Türkiye’yi, dünya çapında havacılık merkezlerinden biri yapmaktı. Bu alanda bana göre bir numara Amerika, ikinci sırada da biz yer alacağız. Üniversitenin, eğitim vermenin yanı sıra hava araçlarının üretildiği ve bakımlarının yapıldığı bir merkez olması gerektiğini düşünüyoruz. Sahip olduğu 7 uçuş meydanı ile THK’nın, eğitimlerin pratik ayağında da başarılı olacağını düşünüyoruz. 2012-2013 eğitim öğretim yılında, 47 ülkeden yabancı öğrenci üniversitemizde eğitim aldı.

90 ÜLKEDEN YABANCI ÖĞRENCİ

Dünya çapında bir eğitim kurumu olmak amacıyla çıktığımız yolda bu sene, 90 ülkeden yaklaşık 160 öğrenci eğitim görecek. Eğitim gören yabancı öğrencilerin en çok rağbet ettikleri bölümler, pilotaj ve uçak mühendisliği. Bizim üniversitemiz dünyanın gençlerini yetiştiriyor. Üniversitemize yeni eğitim öğretim döneminde gelecek 160 yabancı öğrenciyle, THK Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin yüzde 20’isini yabancı uyruklu öğrenciler oluşturacak. Gerçek laboratuvarlarda, uçakların ve motorların bakımını yapıyoruz. Aynı zamanda mühendislik bölümleri olan bu alanlarda hem eğitim veriyoruz, hem de uygulama yapıyoruz. THK’nın altyapısını en iyi şekilde kullanıyor, her geçen gün daha da gelişiyor ve çağdaşlaşıyoruz.

MEZUNLARIMIZ ÇALIŞACAK

Türkiye havacılık ve sanayi sektörü tarafından kısa sürede farkedilen üniversitemizin iki yıllık yüksekokulundan mezun olan uçak kabini ve sistem öğrencileri, hemen iş buldu. Mezun olan öğrencilerimizin 12 tanesini ise THK’nın yeni projesi olan ambulans helikopterlerde teknisyen olarak istihdam ettik. Biz, okuttuğumuz öğrenci sayısıyla değil, iş bulan gençlerimizin sayısıyla övüneceğiz. Üniversitemizden mezun olan gençlerin en büyük avantajı, THK’da ve sahip olduğu şirketlerde çalışmak olacak. Kurumumuzda çalışacak insanları, kendi mezunlarımızdan seçeceğiz.”

YÜZDE 100 BURSLULUK

Bursluluk oranının yüzde 70 artırıldığını vurgulayan Yıldırım, amaçlarının ilerleyen yıllarda tamamen ücretsiz bir üniversiteye dönüşmek olduğunu vurguladı. Kar amaçlı bir üniversite olmadıklarını söyleyen Yıldırım, “Vakıf üniversitesiyiz ancak ne kadar çok öğrenciyi burslu okutabiliriz diye düşünüyoruz. Geçtiğimiz yıl öğrencilerimizin yüzde 70’i burslu okudu. Amacımız bu rakamı ilerleyen yıllarda yüzde 100’e çıkarmak” dedi. Yıldırım, şehit ailelerinin çocuklarına da ücretsiz eğitim verdiklerinin altını çizdi.

BİN 500 KİŞİLİK YURT

Sosyal imkanlar açısından da önemli bir aşama katettiklerini belirten Yıldırım, bin 500 kişilik bir yurt yapımı için çalışmalara başladıklarını kaydetti. “Öğrencilerimizin önemli bir kısmını kendi yurtlarımızda misafir deceğiz” diyen Yıldırım, “2013-2014 eğitim öğretim yılı içinde üniversitemizin de bin 500 kişilik kapasiteye sahip yurdu olacak. Kampüs içinde yer alacak olan yurdumuzun, çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.ANKARA /

 

 
İlk yazılımdan ödül kazandılar
 
BURUK FESTİVAL
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk yazılımdan ödül kazandılar
ANKARA GAZETESİ / Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri, ilk yazılımdan ödül kazandı.
Yenimek Kursu Sorumluları Başkan Yaşar ile Buluştu
ANKARA GAZETESİ / Ankara Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ...
Sağlık tecrübelerini körfeze aktaracaklar
ANKARA GAZETESİ / Körfez ülkeleri Türkye’nin sağlık sektöründeki tecrübelerinden ...
 
‘Hedefimiz elit üniversite olmak’
ANKARA GAZETESİ / 85 yıllık tarihe sahip olan ve birçok ünlü ismin diplomasını ...
86 yaşında mezun oldu
ANKARA GAZETESİ / Eğitimin yaşının olmadığını bir kez daha gösteren 86 ...
Kamu Görevlilerine Etik Davranış İlkeleri Semineri Düzenlendi.
ANKARA GAZETESİ / Ankara'nın Pursaklar Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü ...
 
Türkiye'nin İlk İtfaiye Lisesi'nde Mezuniyet Çoşkusu
ANKARA GAZETESİ / İskitler Endüstri Meslek Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın ...
Keçiören Bir Anaokulu Daha Kazandı
ANKARA GAZETESİ / TOGEMDER'in (Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal ...
Aile Merkezi Kursiyerlerine Tam Not
ANKARA GAZETESİ / Mamak Belediyesi Lalahan Aile Merkezi kursiyerlerinin ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri