Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>EKONOMİ
23 Haziran 2010 Çarşamba - 07:09

İş ortaklığında sistemin doğru çalışması önemli

Franchisee almanın bir iş ortaklığı olduğunun altını çizen Genç Girişim ve Yönetişim Birliği Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Hıfzı Kuruşa, “Markanın sadece bir kaç işletmesinin iyi çalışması değil, sistemin doğru çalışması önemli” dedi.

İş ortaklığında sistemin doğru çalışması önemli

KOBİ’ler Konuşuyor bu hafta, bir Ankara Markası olan Şencam Köftecisi zincirlerinin sahibi, Genç Girişim ve Yönetişim Birliği Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Hıfzı Kuruşa’yı konuk etti.

VELİ SARITOPRAK : Firmanızın kuruluş ve gelişim süreci hakkında bilgi alabilir miyiz?
HIFZI KURUŞA : 1971 yılında babamız Zahit Kuruşa tarafından kurulan firmamızı bugün ağabeyim Cahit Kuruşa ile birlikte işletiyoruz. 3 kişi ile başlanılan bu serüvene 120 kişilik bir ekip ile devam ediyoruz.
Şençam logosunu ulusal markaya taşımak için mücadele ediyoruz. Köftenin en iyisini sunabilmek, satın alma ile başlayan bir serüvendir. Her sabah Ankara Et Borsa’sından özenle seçtiğimiz etlerimizin üretim tesislerimizde temiz, sağlıklı ve hijyenik bir ortamda, kalite kontrol sorumlusu olan gıda mühendisimizin refakatinde işlenmesinden misafirlerimize sunduğumuz ana kadar odaklandığımız tek nokta yıllardır değişmeyen damak tadını sürdürebilmektir.

Franchisee bir iş ortaklığı

VELİ SARITOPRAK : Firmanız franchisee vermeye ne zaman ve nasıl başladı?
HIFZI KURUŞA : Yatırımcıların bir bölümünün franchisee kelimesini doğru anladığını düşünmüyorum. Franchisee görüşmesi yaptığımız iş ortaklarımızın bir bölümünden ilk olarak “Franchisee bedeli olarak ne ödeyeceğiz?” sorusu ile karşılaşıyoruz. Ucuz franchisee bedelinin cazip gözüktüğü bir anlayış hakim. Ancak franchisee almanın bir iş ortaklığı olduğunu izah etmeye çalışıyor, üretim tesisimizden, bilançomuzdan, şirketimizin borç ya da alacak durumundan ürün sevkiyatından, işletme kitapçığından, markanın sadece birkaç işletmesinin iyi çalışmasından değil sistemin doğru çalışmasından bahsederek yatırımcıları bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda işletmelerimizin beş tanesi kendimize ait, diğer üç tanesi de franchisee olarak çalışmaktadır. İlk olarak 1995 yılında aile içerisinde iş bölümü yaparak açtığımız şube franchisee olarak devam etmektedir.

Yedİ şube 120 çalışanımız var

VELİ SARITOPRAK : Kaç şubeniz ve çalışanınız var ?
HIFZI KURUŞA : Bir üretim tesisimiz ve 7 şubemiz ile 120 çalışanımız var.

VELİ SARITOPRAK : Franchisee verdiğiniz firmalarda aradığınız standartlar nelerdir?
HIFZI KURUŞA : Aslında franchisee satmak çok zor bir iş değil. Ancak istediğiniz şartları ve standartları yerine getiren, kazan&kazan mantığı ile hareket eden yatırımcılarla bir arada olmak iş ortaklığını keyifli hale getirir diye düşünüyorum.

Kendini yenileyenlere kazanç kapısı

Franchisee adaylarında aradığımız özellikler; başarma hırsına ve girişimci bir ruha sahip, başarılı iş tecrübesiyle birlikte, asgari lise mezunu ve Şençam franchise yatırımı için gerekli kişisel finansal imkanlara sahip olmalarıdır. Şençam franchisee sistemi, kendisi ile barışık, işini seven, işinin başında duran müşteri memnuniyeti odaklı çalışma prensibine sahip olan, ekip çalışma ruhunu taşıyan ve kendisini sürekli yenileyenlere kazanç kapısı aralar.

VELİ SARITOPRAK : Bir şubenin maliyeti nedir?
HIFZI KURUŞA : Açmak istenilen işletmenin metrekaresi ve açılması düşünülen yer ile alakalı bir durum. Ayrıca bu şartlar AVM ya da cadde mağazalarında da değişim göstermektedir. Ancak yatırım maliyeti minimum 100 bin Dolar’dır.

AOÇ’ye fastfood kültürünü getirdik

VELİ SARITOPRAK : Sektöre getirdiğiniz yeniliklerden bahsedermisiniz?
HIFZI KURUŞA : Firmamız, kurulduğu yıllarda yeme içme kültüründen uzak bir bölge olan AOÇ’ye fastfood kültürünü getirmiştir. Bölgedeki eksikliği görerek işletmenin bir bölümünü fastfood olarak çalıştırmış ve bu kültürün bölgedeki öncüsü olmuştur. AVM’lerde açılan şubelerimizde konuklarımıza sadece ekmek arası hizmet sunmayıp, restoran tarzı porselen tabak ile servis yapması da sektörde bir ilk olarak yerini almıştır.

Kesinlik acele etmiyoruz

VELİ SARITOPRAK : Önümüzdeki dönem hedefleriniz nelerdir?
HIFZI KURUŞA : 2010 yılı hedefimiz Ankara dışındaki ilk şubemizi açmak olacak. Yapmış olduğumuz girişimlerin Ağustos ayında sonlanacağını umut ediyoruz. Ankara dışından gelen yoğun franchisee tekliflerini değerlendiriyor, ancak şubeleşme konusunda acele etmiyoruz.

Sivil toplumda sınıfta kaldık

KÜLTÜR Eski Bakanı Dr. Agah Oktay Güner’in başkanlığını yaptığı Türkiye Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı’nın (TESAV) geleneksel cumartesi toplantılarının geçtiğimiz haftaki konuşmacısı TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak oldu.

8 bin dernek faaliyette

Sarıtoprak, katılımcı ve çoğulcu demokrasi ve sivil toplum kuruluşları konusunda bir konferans verdi. Türkiye’nin ve özellikle de Ankara’nın sivil toplumculukta sınıfta kaldığını belirten Sarıtoprak, “Türkiye’de 80 bin, Ankara’da ise 8 bin civarında dernek faaliyet gösteriyor. Türkiye’de demokrasinin oturması, kökleşmesi ve iyi işlemesi için STK sayısının artması şart” dedi. Sarıtoprak, “Bir ülkede STK’lar ne kadar çok ve ne kadar fazla etkinse, o ülkede ihtilal, ara rejim ve balans ayarı olmaz” diye konuştu.

 
Atatürk'ün nasihatıyla hareket ediyoruz
 
Güleken’den Bağış’a yapım daveti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankaralı işadamları ihracat atağında
Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği, Mısır, Tunus, Pakistan, Ürdün’den ...
Esnaf çareyi kilit vurmakta buldu!
Borç yükü altında ezilen esnaf, çareyi ya kepenk kapatmada ya da borcu ...
Borçla geçim!
İşsizliğin de etkisiyle bir çok ailenin borçla geçinmeye başladığını belirten ...
 
Kazan’a Orta Ölçekli Küçük Sanayi Sitesi
Kazan’ın Saray Mahallesi’ne yapılan Ankara Sanayicileri Orta Ölçekli Küçük ...
37 milyon müşteri aldı
Bir zamanlar Başkantlilerin randevu yeri olarak belirledikleri YKM 60. ...
Yatırım ve yatırımcı desteklenmeli
İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Güngör Azim Tuna, Türkiye’de özel ...
 
İnşaat Sektörüne Dikkat!
Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkan Vekili Recep Kütük, Uluslararası ...
Ankara ekonomisine AVM darbesi
Barışkent Gayrimenkul Projeleri Yatırım Yönetimi Başkanı Barış Aydın, ...
Önemli olan outlet hizmeti verebilmek
Outlet AVM açmanın değil, outlet hizmet verebilmenin önemli olduğunu belirten ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri