Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Bakan Bolat: Otomotiv ve Emlak Sektöründe Ciddi Düşüşler Sağladık
Bakan Bolat: Otomotiv ve Emlak Sektöründe Ciddi Düşüşler Sağladık
İnşaat Sektöründe Çalışan Sayısında Rekor
İnşaat Sektöründe Çalışan Sayısında Rekor
1 Milyondan Fazla Bina Denetlendi
1 Milyondan Fazla Bina Denetlendi
Balıkesir Merkezli Uyuşturucu Operasyonunda 51 Gözaltı
Balıkesir Merkezli Uyuşturucu Operasyonunda 51 Gözaltı
Narkoçelik-39 Operasyonlarında 293 Gözaltı
Narkoçelik-39 Operasyonlarında 293 Gözaltı
HABERLER>GÜNDEM
18 Temmuz 2013 Perşembe - 10:16

İstanbul ile Ankara Arasındaki Şehrin Köyü Susuzluk Çekiyor

ANKARA GAZETESİ / İstanbul ve Ankara gibi iki metropolün arasında bulunan Bolu'da içme suyu sıkıntısı çeken köylüler çeşme başlarını mesken edindi.

İstanbul ile Ankara Arasındaki Şehrin Köyü Susuzluk Çekiyor

ANKARA / İstanbul ve Ankara gibi iki metropolün arasında bulunan Bolu'da içme suyu sıkıntısı çeken köylüler çeşme başlarını mesken edindi. Ellerindeki bidonlarla 2 kilometre uzaklıktaki çeşmeden su taşıyan köylülerin 3 aydır su sıkıntısı çektiği belirtildi.

Bolu merkeze bağlı Yeni Güney köyünün Kayı Mahallesi yaklaşık 3 aydır içme suyu sıkıntısı çekiyor. 17 haneli mahallede oturan vatandaşlar evlerine 2 kilometrelik uzaklıktan eşek yardımıyla içme suyu taşıyor. Su taşıdıkları çeşmenin içilemez raporu olduğunu belirten mahalle sakinleri ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Çeşme suyunu kaynatıp kullanıyorlar.

Köylüler durumun tek sorumlusu olarak Bolu İl Özel İdaresini görüyor. Kendi hakları olan suların komşu köye verildiği iddia ediliyor. Üç aydır evlerinde banyo yapamadıklarını, içme suyunu ise içilmez raporu bulunan çeşmeden alıp kaynatarak içmek zorunda kaldıklarını belirten mahalle sakini Dursun Eker, "İl Özel İdaresi yetkilileri Muratlar köyüne öz Yeni Güney Köyü halkına ise yoz gibi bakıyor. Köyümüz Bolu'nun yaklaşık 500 yıllık köylerindendir. Cenazemiz olsa ölümüzü yıkayacak suyumuz yok. Böyle vicdansızlık olur mu? Bizim köyümüzün sınırları içersindeki kaynak suyumuzu ne hakla Muratlar köyüne verirler. Yangın olsa yangını söndürecek suyumuz yok. Yemeklerimizi, çamaşırlarımızı 13 yıl önce içilmez raporu verilen mahalle ortasındaki çeşmeden su alıp kullanıyoruz. Suyun ne olduğunu unuttuk. 21. Yüzyılda biz mahalle halkı olarak 2 kilometre öteden eşekle su taşıyoruz." dedi.

Kayı Mahallesi Muhtarı Hamza Arslan, mart ayında su için İl Özel İdare'ye dilekçe verdiğini belirterek, "Köyümüzün suyunun 6/5'i Muratlar köyüne, 5/1'i ise bize veriliyor. Bu su bize yeterli olmadığından evlerimizin çeşmesinden içme suyu akmaz oldu. Dilekçe verdim, komisyon incelemiş, su basılmaz raporu verdiler. Aylardır susuzuz. Hakkımızı mahkemede arayacağız." dedi. 76 yaşında 4 çocuk babası 8 torun sahibi olan Bayram Ceylan, "Beni bu yaşta bu hale düşürenler utansın. Bir elimde baston bir elimde eşeğin yuları evime, çoluğuma çocuğuma su getirmek için bu sıcakta didiniyorum. Ben bu memlekete 4 yıl askerlik yaptım.Bizim suyumuzu ne halka alırlar. Eşeğimizle su taşıdığımızı görenler belki utanırlar ve hatalarından geri dönerler." diye konuştu.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman, şunları söyledi: "Köyün içme suyu ihtiyacı için Meşepınarı membaının 1996 yılında etüdü yapılarak 0,1 lt/ sn su Yenigüney Köyü Kayı Mahallesi'ne getirilmiştir. Mahalle halkı ayrıca mevcut çeşmelerin sularını da kullanmaktadır. Mahallenin mevcut içme suyu yeterlidir. Köy içme suyu tesisleri yapılarak bakımı ve işletmesi köy muhtarlığına devredilir. Her türlü arıza ve bakım muhtarlıkça gerçekleştirilir. Ancak yine 01 Temmuz 2013 tarihinde ve 08 Temmuz 2013 tarihinde Özel İdarenin su tesisat ustası ve bir kompresörle iki eleman yardımcı olmak maksadı ile görevlendirilerek tıkanan su boruları açılmıştır. Su sıkıntısı yaz aylarında düzensiz ve kontrolsüz su kullanımı ve bahçe sulamasından kaynaklanmaktadır. Köye muhtarlık tarafından su saati taktırılması ve işletmenin sağlıklı hale getirilmesi gerekmektedir."ANKARA /

 

 

 
Göksu Mahallesi'nde Vatandaşlar İftar Sofrasında Buluştu
 
Kılıçdaroğlu: Türkiye Fikri Hür Bir Aydınını Kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bin 500 metre rakımda, motorlu testere kullanıyor
ANKARA GAZETESİ / Ailesine destek olmak için 9 yıldır ormanda ağaç kesimi ...
İŞKUR işsizlik haritasını çıkardı
ANKARA GAZETESİ / İŞKUR, 2012 yılı rakamlarıyla Ankara’nın işsizlik haritasını ...
Sızıntı olsa bütün Ankara havaya uçar
ANKARA GAZETESİ / Başkentgaz’da çalışan güvenlik görevlileri, işlerine ...
 
Adı var kendi yok
ANKARA GAZETESİ / Tarihi kayıtlarda 2. yüzyıldan beri Yahudilerin yaşadığı ...
Başkent'te Yaz Ortasında Yağan Sağanak Çiftçiyi Vurdu
ANKARA GAZETESİ / Ankara'nın Pursaklar ilçesinde bulunan 100 dönümlük ...
Sorgun Şehit Önder Muratoğlu İlkokulu'nun AB Projesi Kabul Edildi
ANKARA GAZETESİ / Yozgat'ın Sorgun İlçesi Şehit Önder Muratoğlu İlkokulu'nun ...
 
Sofra Duasını Yayınlayanlardan Tek Ricası Var
ANKARA GAZETESİ / TRT Ankara Radyosu'nda uzun yıllar görev yapan ve hafızalarda ...
Kültür Merkezine İftarlı Açılış
ANKARA GAZETESİ /Gölbaşı Belediyesi'nin her mahalleye kültür merkezi ...
Ters Lale Bakanlık Korumasında
ANKARA GAZETESİ / Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dünyanın nadide ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri