Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
26 Ocak 2012 Perşembe - 10:00

Kar yağdı kapalıyız

Yoğun kar yağışı Ankara’yı etkisi altına aldı. Ankaralılar özellikle ara sokaklarda zor anlar yaşarken, çok sayıda trafik kazası yaşandı. Öte yandan Başkan Gökçek’in günlerdir yıkacağını söylediği Dikmen Vadisi’ndeki gecekonduların yıkımı da kar engeline takıldı. Ankara ve Kırıkkale’de Valilik hamile, hasta ve engelli personele iki gün izin verdi.

Kar yağdı kapalıyız

BAŞKENT önceki sabah güne beyaz merhaba dedi. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, Ankara’yı beyaza bürüdü. Gece boyu süren yağış, sabah vatandaşlara zor anlar yaşattı. Büyükşehir Belediyesi ana caddeleri temizlerken, ara sokaklar ise kar yağışıyla kapandı. İlgili belediyelerin sokaklara girmemesi sebebiyle vatandaşlar kaldırımları kendileri temizlemek zorunda kaldı. 
Kürek operasyonu
Vatandaşlar ve esnaflar belediyeler tarafından temizlenmeyen kaldırımları kendi imkanlarıyla açmaya çalıştı. Ellerinde küreklerle kaldırımlarda kar küreyen vatandaşlar “Belediye sabah uyanamadı” tepkisini verdi. Esnaflar kendi dükkanlarının önündeki kaldırımları temizlerken, apartman görevlileri de bina önündeki kaldırımları küredi.
Karda yürümek marifet ister
Temizlenmeyen sokaklarda biriken kar sebebiyle vatandaşlar zorluklar yaşadı. Sabah saatlerinde işe gitmek için dışarı çıkan Ankaralılar, karda düşmemek için bir hayli zorlandı.
Öte yandan eriyen karlar Eskişehir yolunu gölete çevirdi. Eskişehir yolu Armada önünde biriken kar suları yolda birikirken araç trafiğini de yavaşlattı. Sürücüler yolu kaplayan kar suları sebebiyle araçlarını dikkatli sürerken, biriken kar suları ise görüntü kirliliğine de sebep oldu. 
/_np/2617/15612617.jpg
OSTİM’de dev kardan adam
ANKARA
’yı etkisi altına alan yoğun kar yağışını, eğlenceye dönüştürenler de var. OSTİM’de bulunan Forum Fuarcılığa ait deponun çalışanları, işyerlerinin önünde dev bir kardan adam yaptı. Yüksekliği yaklaşık 5 metreye ulaşan kardan adam, bölgede günün konusu oldu. Çevre işyerlerinden dev kardan adamı görmeye gelen OSTİM esnafı, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Üç insan boyunda ve 2 metre enindeki kardan adamın yapımında, Engin Kula, Berat Bölükbaşı, Mustafa Ellialtıoğlu, Serkan Ağsar, Doğan Yıldırım, Mustafa Gökköy, Ahmet Uzun, Emrullah Akbudak, Orhan Bekdemir, Cengiz Kula, Özhan Kalkan ve Yusuf Ekici’den oluşan kalabalık bir ekip çalıştı.
Vadi yıkımına KAR ENGELi
BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı 
Melih Gökçek, Dikmen Vadisi’nde hak sahibi olmadığı halde sözleşmeleri imzalamayanların gecekondularının yıkımlarının, yoğun kar yağışı ve sonucunda olası istismarları önlemek amacıyla havalar düzelinceye kadar ertelediklerini açıkladı. Başkent’i etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle böyle bir karar aldıklarını söyleyen Gökçek şunları söyledi: “Aslında hak sahibi olmadığı halde bizimle sözleşme imzalamayanlara tanıdığımız süre doldu. Ancak, yoğun kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle başta CHP
’liler olmak üzere bazı grupların istismarını önlemek için havalar düzelinceye kadar yıkımları erteledik.”
Valilik’ten kar izni
ANKARA Valiliği başkentte etkili olan kar yağışı nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanların, kalp ve böbrek yetmezliği, kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanlar ile engelli kamu personelinin bugün ve yarın izinli sayılmalarını kararlaştırdı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün hava tahmin raporlarından, soğuk ve kar yağışlı havanın etkili olduğu kentte buzlanma ve don olayı meydana gelebileceğinin anlaşıldığı belirtildi. Açıklamada, “İl Hıfzıssıhha Kurulunun 25.01.2012 tarih ve 2012/1 sayılı tavsiye kararı uyarınca İlimiz Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlar, kalp ve böbrek yetmezliği ile kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanlar ve engelli kamu personelinin 25-26 Ocak 2012 tarihlerinde idari izinli sayılmaları Ankara
 Valiliğince uygun görülmüştür” denildi.
Japonların kale keyfi
Geceden itibaren yağan yoğun kar işyerinin önüne biriken esnafın bir kısmı, birbirinden ilginç malzemeler kullanarak kardam adam yaptılar. 
Ankara’nın tarihi ve turistik mekanlarını görme amacıyla başkente gelen Japon turistler de, diz boyundaki kara aldırmadan büyük bir keyifle Ankara
 Kalesi’ni gezmeye devam ettiler. Sömestr tatilini fırsat bilen başkentteki öğrenciler, aralarında Kuğulu Park’ın da yer aldığı çeşitli alanlarda kar topu oynayarak, karın keyfini çıkardı.
Kırıkkale’de kar esareti
YOĞUN kar yağışı ile birlikte 42 köy yolunun kapalı olduğu belirtilen Kırıkkale’de kar kalınlığı 30 santimi geçerken, valilik tarafından alınan kararla kamu personeli engelli vatandaşlarla birlikte hamile kadınların bir gün izinli sayıldığı belirtildi.
Kırıkkale kent merkezinde Belediye ekipleri sabahın erken saatlerinde itibaren tuzlama çalışması yaparken, karla kaplı yolları açmaya çalışırken, esnaflar ise kendi işyerlerinin önünü temizledi. Özel İdare müdürlüğü ekipleri, yoğun kar yağışı ile birlikte belde ve köylerde kar kalınlığının 35-40 santimi bulması nedeniyle kapalı olan yolların açılması için çalışırken, acil vakalar için ekipler oluşturdu. Trafik ekipleri ise yollardaki buzlanmaya karşı mutlaka zincir takmalarını, araçlarında çekme halatı bulundurmalarını ve aşırı sürat yapmamalarını istedi.

 
Halk Eğitim’de dil sertifikası
 
1000 kişiye istihdam kapısı açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halk Eğitim’de dil sertifikası
MİLLİ Eğitim Bakanlığına bağlı ve akredite olan Halk Eğitim Merkezlerinde, ...
Ankaralı'ya yazılı uyarı
Beypazarı Emniyet Müdürlüğü, son zamanlarda ilçede artan telefonla dolandırıcılık ...
Twitter'da tatlı rekabet
Ankara’da yaşayan herkesin, kendine göre bir kent tanımlaması var. Twitter’da ...
 
Ilgaz’dan beyaz davet
Yılın yarısında karlarla kaplı, yazın ise yeşilin her tonunun görülebileceği ...
Ankara'da kaza: 4 ölü, 51 yaralı
Ankara kuzey çevreyolunda, yoğun kar yağışının kayganlaştırdığı yolda ...
Ankara'da yoğun kar yağışı hayatı felç etti
Ankara’da, dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı trafiği felç etti
 
Çocukken iki dişimi berber çekti
Geçmişte sağlık sisteminin şimdiki gibi olmadığını söylyen Sağlık Bakanı ...
Yıkımdan başka çare kalmadı
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Dikmen Vadisi’ndeki gecekondular ...
Eczacı ile aktar karşı karşıya
Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü’nün aktarlarda satılan ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri