Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
11 Eylül 2013 Çarşamba - 14:04

Kırma ve yaşlı

ANKARA GAZETESİ /Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AOÇ Hayvanat Bahçesi hakkında daha önce bilinmeyen bir bilgi paylaştı. Temapark’ta yer alacak hayvanat bahçesi için Dünya Hayvanat Bahçeleri Birliği Başkanlığı’nı yapan bir kişiyle görüştüğünü anlatan Gökçek, AOÇ’deki hayvanların büyük bir bölümünün asil olmayan (kırma) ve yaşlı türler olduklarını öğrendiğini söyledi.

Kırma ve yaşlı

ANKARA / Büyükşehir Belediye Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısında, Temapark çalışmalarından etkilenmemeleri amacıyla kent dışına gönderilen hayvanlar konusu gündeme geldi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında gerçekleşen Meclis oturumuna “Başkanlık Yazısı” olarak gelen gündem maddesiyle ilgili Gökçek, AOÇ Hayvanat Bahçesi hakkında daha önce bilinmeyen bir bilgi paylaştı. Dünya Hayvanat Bahçeleri Birliği Başkanlığı’nı yapan kişiyle, Temapark projesi kapsamında danışman olması konusunda görüşme yaptıklarını anlatan Gökçek, AOÇ’deki hayvanların büyük bir bölümünün asil olmayan (kırma) türler olduklarını öğrendiğini belirterek, şunları söyledi:
ASİL OLMADIĞINI SÖYLEDİ

“Dünya Hayvanat Bahçeleri Birliği Başkanlığı’nı yapmış bir kişiyi danışman olarak bulduk, o kişi bizim hayvanat bahçesindeki hayvanların çok büyük kısmının hayvanat bahçesi literatüründe olmaması gereken kırma hayvanlar olduğunu, asil hayvanlar olmadığını ısrarla ifade etti. Biz, kaplanlarımızla iftihar ediyoruz, bu kaplanları katiyen tasvip etmiyor. Bu kaplanların kısırlaştırılıp neslinin çoğalmamasını istiyor.
HAYVANLARIMIZ YAŞLANDI

Bazı hayvanlar çok yaşlandı, ömürlerinin sonlarına gelmişler. Hayvanların tamamını yenileyeceğiz, yurt dışında hayvanları bulmak zor değil, eğer birliğin içinde olursak en kaliteli hayvanları bulabiliriz. O açıdan bu hayvanların bir kısmını veriyoruz, bir kısmını emanet olarak verip geri alacağız. Hayvanlarımızdan bir kısmını şu an Keçiören ve Sincan’daki hayvanat bahçelerimize naklettik. Şehir dışına nakledilecek olanlar için bu meclisimizin onayını bekliyoruz.” Gökçek’in, “onay bekliyoruz” dediği Başkanlık Yazısı, CHP’nin ret oyuna karşılık, oy çokluğuyla kabul edildi.

BULVARDA İSİM TARTIŞMASI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan ve ismi Ankara Bulvarı konulan yol, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmaya neden oldu.
CHP Grup Başkan Vekili Yaşar Çatak, bulvarın isminin Atatürk Orman Çiftliği Bulvarı olması gerektiğini kaydederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, CHP grubunun isim teklifinde bulunmaması gerektiğini belirterek “Çünkü CHP, bu yolun yapılmaması için iki tane yürütmeyi durdurma kararı aldırdı. Bu konuda sizin hukuken değil centilmenlik gereği söz hakkınızın olmaması gerekirdi. Buranın Ankara Bulvarı olarak tabelasını asacağız” diye konuştu. MHP Grup Başkan Vekili Hamit Yavuz ise önceki yıllarda yolun Zırhlı Birlikler kısmında “ölüm yolu” olarak adlandırıldığını ve bir çok kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak “Bu yol, artık huzur yolu olarak hizmet verecektir” dedi.

ODTÜ REKTÖRÜ’NE TEŞEKKÜR

Anadolu Bulvarı-Konya Yolu bağlantısını sağlayacak yol çalışmaları sırasında, ODTÜ’deki eylemlerle ilgili konuşan Başkan Gökçek, CHP’li vekillerin şov yaptığını söyledi. Gökçek, ODTÜ Rektörü Ahmet Acar’la ilgili ise, “Bir kere ODTÜ Rektörü’ne teşekkür ediyorum. Büyük bir samimiyetle kamuoyuna işin iç yüzünü anlattı. ‘Burasının kararı daha önce çıkmıştı, burada yapılabilecek herhangi bir değişiklik ve işlem yok, sadece Koruma Planı beklenmektedir’ dedi.”ANKARA /

 

 
Valilikten erken uyarı
 
Ankara'da Ukrayna Günleri başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Valilikten erken uyarı
ANKARA GAZETESİ / Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, meteorolojik bakımdan ...
Kolej’in başı suyla dertte
ANKARA GAZETESİ / Ankara Hürriyet’in, daha önce yaşanan “su sızıntısı” ...
Ankara’ya 2 yeni şehir hastanesi
ANKARA GAZETESİ / Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla 14 ilde kamu-özel işbirliğiyle ...
 
Hakiki Doktor Bu İşte
Rahatsızlığı nedeniyle Ordu’dan Ankara’ya gelen 2 çocuk annesi 29 yaşındaki ...
Gölbaşı Başladı Bile...
Başkent’in rantı yüksek ve kalabalık merkezlerinde ticari kaygılar nedeniyle ...
Bitsin şu görsel kirlilik
Kent merkezindeki birçok binanın dış cephesi, reklam tabelası istilasına ...
 
Ankara'ya dev yatırım
Ankara’ya 122 milyon liralık 16 tesis ile 219 milyon lira bütçesiyle 33 ...
Büyükşehir "Hoşgeldin" diyor
üyükşehir Belediyesi, Başkent’teki üniversitelere kayıt yaptırmak için ...
Gecekonduda Kaçak Yaşam
ANKARA GAZETESİ / MHP Genel Merkezi’ne 200 metre uzaklıktaki Yukarı Öveçler ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri