Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Türkiye'den UEFA'ya Demiral tepkisi
Türkiye'den UEFA'ya Demiral tepkisi
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Merih Demiral'a verilen cezaya tepki
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Merih Demiral'a verilen cezaya tepki
Erdoğan: Biz bölgemizde bir teröristan kurdurmadık, kurdurmuyoruz ve asla kurdurmayacağız
Erdoğan: Biz bölgemizde bir teröristan kurdurmadık, kurdurmuyoruz ve asla kurdurmayacağız
UEFA'dan Merih Demiral'a 2 maç ceza
UEFA'dan Merih Demiral'a 2 maç ceza
Bakan Şimşek: Borçlanma faiz oranlarımız düşüyor
Bakan Şimşek: Borçlanma faiz oranlarımız düşüyor
HABERLER>GÜNDEM
21 Mart 2013 Perşembe - 08:54

Köşkte yeni stat zirvesi

Ankara’ya yapılacak yeni stadyumun yeri, gündemin ilk sırasına oturdu.

Köşkte yeni stat zirvesi

Başkent’e yakışır modern bir stat yapılması ile ilgili çalışmalar hız kazanırken, yeni tesisin yeri konusu gündemin ilk sırasına oturdu. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, daha önce Eskişehir Yolu ile Etimesgut Zırhlı Birlikler Tümeni’nin kesiştiği yerde fizibilite çalışması yapmış ve bu bölgenin stat için uygun olduğu fikrini kamuoyu ile paylaşmıştı.
Stadın şehrin dışına yapılmasının futbola ilgiyi daha da azaltacağını savunan Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı’nın benzer bir durumda olduğunu hatırlatıp, aynı sıkıntının Ankara’da yaşanmasını istemediklerini söyledi.
Önceki gün, Gençlerbirliği’nin kuruluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla, beraberindeki yönetici arkadaşları ile birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Çankaya Köşkü’nde ziyaret eden İlhan Cavcav, konuyu anlattığı Cumhurbaşkanı’ndan destek istedi.

İSTANBUL’DAKİ OLİMPİYAT STADI GİBİ OLMASIN

Ziyarette Cumhurbaşkanı’na, Gençlerbirliği ve Ankara futbolu hakkında bilgi sunduklarını belirten Cavcav, yeni stadın AKM arazisi üzerine inşaa edilmesini istediklerini belirterek, şunları söyledi:
“Ankara’da 187 amatör futbol kulübü var. Tesis açısından sorunlar yaşanıyor ve kıt imkanlarla spor yapılmaya çalışılıyor. Bunun için, 357 dönüm araziye sahip AKM alanı çok uygun bir yer. Bu düşüncemizi Sayın Cumhurbaşkanımız ile paylaştık. Buraya, tüm branşları içinde barındıracak bir spor kompleksi yapılırsa, Ankara önemli bir tesise kavuşur. AKM, merkezi bir yerde. Ulaşımı çok kolay ve insanlar rahatlıkla buraya gelebiliyor. Şehrin dışına yapılması düşünülen stat, insanları spordan uzaklaştırır. İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı, seyirciye cazip gelmediği için maçlara ilgi çok az. Yaşanan bu sıkıntıları, Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettik.”

GÜL, STADIN MEVCUT YERİNE YAPILABİLECEĞİ DÜŞÜNCESİNDE

Abdullah Gül’ün kendilerini çok sıcak karşıladığını ve görüşlerine prensip olarak katıldığını dile getiren Cavcav, şöyle konuştu:
“Belediye Başkanımız Melih Gökçek, geçmiş yıllarda Sayın Cumhurbaşkan’ını Yenikent’te oynanan bir maça davet etmiş. Sayın Gül, o stadın uzaklığı konusunda kamuoyunda yükselen tepkilere kendisinin de hak verdiğini, bu ziyaretimizde bize anlattı. Ancak, Sayın Cumhurbaşkanı, AKM’nin prosedürünün çok detaylı olduğunu, bu alanla ilgili çalışma için Milli Komitenin onayının gerektiğini de özellikle vurguladı. Yeni stadın, 19 Mayıs Stadı’nın mevcut yerine yapılabileceği düşüncesinde olduğunu söyledi. Biz ise bunun olması halinde, hem profesyonel hem de amatör bir çok kulübün sıkıntı yaşayacağını hatırlattık. Kendileri, konunun üzerinde ciddiyetle duracağını söyledi. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterine talimat vereceğini ve ne yapılabileceği ile ilgili araştırma isteyeceğini söyledi. Basının bu işe önem vermesi gerektiğini, konunun kamuoyunda gündemde tutulması ile işlerin daha kolay yürütülebileceğini dile getirdi.”

ANKARA’YA ÇOK İYİ BİR MİRAS KALACAK

Stadın merkezde kalmasını sadece Gençlerbirliği için değil tüm Ankara sporu için istediklerini dile getiren Cavcav, şöyle devam etti:
“Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç ile de bir görüşmemiz oldu. Kendisi de stadın merkezde kalması konusuna sıcak baktığını söyledi. (Sayın Başbakan onay verirse bizim için daha iyi olur) ifadesini kullandı. Sporu çok seven ve büyük destek veren bir Başbakanımız var. Çok yoğun bir tempoda çalışıyor. Kuruluş yıl dönümümüz ile ilgili randevu talebimize cevap geldiğinde, bu konuyu kendisiyle de paylaşacağız. Başbakanımızın, bu konuyu çözüme kavuşturacağına yürekten inanıyorum. Şehrin merkezinde, futbolun yanı sıra bir çok branşa hizmet edecek modern bir tesis, Ankara için çok önemli bir miras olacaktır.”

OSTİM STADI’NA İZİN ÇIKMADI İSTİKAMET YENİKENT

Stadın, maçların bitimi ile birlikte yapımına başlanması planlanırken, gelecek sezon takımların karşılaşmalarını nerede oynayacağı da merak konusu oldu. Gençlerbirliği cephesi, yeni stat tamamlanmadan, 19 Mayıs Stadı’nın yıkılmaması gerektiği görüşünde. Spor Bakanlığı ve Futbol Federasyonu ise yeni stat tamamlanana kadar maçların Yenikent ASAŞ Stadı’nda oynatılmasını uygun görüyor. Bu konuda daha önce Yenikent tecrübesini acı bir şekilde yaşayan Gençlerbirliği’nin, Ostim Stadı’nda müsabakalarını yapma önerisi getirdiği ancak spor teşkilatından, seyirci kapasitesinin azlığı ve güvenlik gerekçesi ile onay alamadığı öğrenildi.

 
 

 
Altındağ’da intihar girişimi
 
Hacı Bayram’da yıkım gerginliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mahallelinin kanalizasyon çilesi
Etlik'teki kanal akıntısı, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.
Otoyol tüneli ışığı gördü
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kuzey Ankara Girişi Kentsel ...
Yine Altındağ yine gecekondu yangını
Altındağ Feridun Çelik Mahallesi'nde çıkan yangında bir gecekondu zarar ...
 
Doktorlardan renkli balo
Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim görevlileri, öğrencileri ve ...
Çanakkale Destanı’na özel saç modeli
Ankaralı berber Ercan Buyruk, 6 saat süren tıraşla Çanakkale destanını müşterisinin kafasına kazıdı.
18 Mart’ı andık
Başkent, canlarını feda ederek “Çanakkale Geçilmez” dedirten Çanakkale ...
 
Aç kurtlar sürüye saldırdı
Kırıkkale'de aç kurtların saldırısına uğrayan sürüdeki 109 koyundan 104’ü telef oldu.
Bisiklet yollarına 1 milyon lira
Kentsel dönüşümle ekolojik şehirleri artırmayı hedefleyen Çevre ve Şehircilik ...
İşin sırrı yaratıcılık
Kırmızı Basında En İyiler Reklam Ödülleri’nde, İstanbul dışından ilk kez ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri