Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
9 Nisan 2011 Cumartesi - 11:45

Mamak'ta dev projeler hayata geçiyor

Şafaktepe Tarihi Tüneli ve mahalle konağı proje alanı, Mamak Kulesi proje alanı ve Misket Parkı proje alanını yerinde inceleyen Başkan Akgül, 2011 yılının yatırım yılı ve projelerin hayata geçirildiği yıl olacağını söyledi.

Mamak ta dev projeler hayata geçiyor

Mamak çehre değiştiriyor

Mamak’ın çekim gücünü artıracak projelerin startını verdiklerini kaydeden Akgül;” Bir yandan Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Projelerimiz hızla devam ederken diğer yandan da sosyal projeleri hayata geçiriyoruz. Mamak’ı cazibe merkezi haline getirmek için kolları sıvadık İlçemizde modern binalar, iş merkezleri hızla yükselmeye devam ediyor. Kentsel ve sosyal dönüşüm projelerimizin tamamlanmasıyla birlikte Mamak’a yeni bir çehre kazandıracağız. Mamak’ın ihtiyaç duyduğu tüm projelerin temelini atacağız. Elimizdeki imkânları vatandaşımızın lehine en iyi şekilde kullanacağız “dedi. 

Akgül, Şafaktepe tarihi tünelin son olarak 1991 yılında kısa süreliğine açılıp kapandığını, tarihi tünelin uygulanacak proje ile restore edilerek sanatsal faaliyetler içeren bir merkez haline geleceğini söyledi. Mahalle konakları ile de insanların sosyal ve kültürel alanlardan faydalanabileceğini belirten Başkan Akgül, alt kısmı restaurant üst kısmı seyir terası olacak Mamak Kulesinin de Mamak’a ayrı bir hava katacağını belirtti. Mamak genelinde yürütülen kentsel dönüşüm projeleriyle çarpık yapılaşmanın önüne geçildiğini ve sosyal donatıları içinde barındıran, alt ve üst yapısı düzgün, sağlıklı kentsel mekânlar oluşturulacağını ifade eden Başkan Akgül “Bölgemizde kentsel gelişim ve dönüşüm projelerimiz hızla ilerliyor buna paralel olarak da gecekondular hızla azalıyor. Mamak gözle görülür bir şekilde çehre değiştiriyor. Amacımız modern şehircilik anlayışı içerisinde vatandaşımıza en iyisini sunmak içersinde sosyal donatıları olan modern bir kenti inşa etmek.” dedi. 

Yıl içinde temelini atacağı projelerin alanlarını gezen ve yerinde bilgiler alan Başkan Akgül, önce Şafaktepe tarihi tünel alanı ardından da kule görünümü ile farklılık yaratacak Mamak Kule alanını ve Misket Parkı proje alanını gezdi. 

Tarihi Tünelde sanat konuşulacak 
Yıllarca kapalı tutulup, 1991 yılında kısa süreliğine açılıp geri kapanan Şafaktepe tarihi tünel alanı Mamak Belediyesince restore edilerek insanların kullanımına sunulacak.10 dönümlük alana sahip olan tünelin altı sanatsal faaliyetlerin sergileneceği alan, üst kısmı ise mahalle sakinlerinin faydalanabileceği şekilde tasarlanarak sosyal ve kültürel amaçlı kullanılacak mekânlar oluşturulacak. 

Mamaklılar Mamak Kulesi ile Seyre Çıkacak 
Proje Misket mahallesi’nde 40 dönümlük bir alan üzerinde Misket mahallesinde 40 dönümlük alan üzerinde uygulanacak. Proje de 65 metre yüksekliğe sahip bir kule inşa edilip, kulenin alt tarafı restaurant, üst kısmı ise seyir terası ve insanların gökyüzünü izleyebileceği platinum olacak. 

Misket Parkı 
Misket mahallesinde 20 dönümlük bir alan üzerinde uygulanacak projede halkın sosyal ve kültürel amaçla kullanabileceği mahalle konağı yapılacak. Projenin diğer kısmını ise rekreasyon alanı oluşturuyor. 

Başkan Akgül’e Mamak Belediyesi Meclis Başkanvekili Erdal Ak, Başkan Yardımcıları Erdoğan Karadağ ve Ahmet Müfit Yıldırım ve Başkan Danışmanı Aydın Demir de eşlik etti.

 
Düstur-u Zelil her çarşamba DTCF’de
 
Ankara'daki 'Beyaz isyan' işinden etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu laboratuarlarla rekabet gücü artacak
ORGANİZE Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) ve Anadolu OSB Başkanı Hüseyin ...
Esnaf bakanlık istiyor
TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi ...
Yavru ayıların isimleri Ankaralılar'dan
Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi’nde şubat ayında doğan ve 62 günlük ...
 
Polisler emniyet gecesinde buluştu
GÖLBAŞI Emniyet Müdürlüğü, Polis Teşkilatı’nın 166’ncı kuruluş yıldönümü ...
İki katlı yeraltı projesi
Güvenpark’taki trafik keşmekeşini bitirmek için proje hazırlığında olduklarını ...
8 yılda 127 uçak alındı
MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Hava Yolları’nın 2003’ten bugüne kadar ...
 
Öğrenci velilerinden çamur protestosu
Batıkent’te bulunan Prof. Dr. Mehmet Sağlam İlköğretim Okulu öğrencileri ...
Metronun devri bir imzaya kaldı
Yarım kalan metroların Büyükşehir Belediyesi’nden Ulaştırma Bakanlığı’na ...
Görme engelliye kazı darbesi
Altındağ’da bir gecekonduda yaşayan görme engelli Yusuf Sayyıdan, işten ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri