Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
10 Nisan 2013 Çarşamba - 09:31

Mevzuat Ankaralının dişini ağrıttı

Ankara Üniversitesi’nin, ‘Diş Hekimliği Fakültesi’ yapmak üzere 2010’da boşalttığı Aziz Şevket Kansu binası, mevzuata takıldı. Binanın iki buçuk yıldır ruhsat alamamasını eleştiren öğretim üyesi Sadullah Üçtaşlı, “Öğrencilerin eğitim öğretim hakkı elinden alınıyor” dedi.

Mevzuat Ankaralının dişini ağrıttı

Sağlık bakanlığı ve Mimarlar Odası’nın binaya onay vermediğini kaydeden Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürkan Gür ise, “Mevcut fakülte binamızın yanında yer alan taşınmaz alan, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleri ile üniversitemizin kullanımına tahsis edildi” ifadesini kullandı.

Tandoğan’da bulunan Aziz Şevket Kansu binası, 2010 yılında Diş Hekimliği Fakültesi yapılmak üzere boşaltıldı.
Sağlık Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi’nden izin alınmadan yenilenen binaya 2012’de bitirilmesine rağmen yetkililer ruhsat vermeyince Ankara Üniversitesi’nde kriz çıktı. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sadullah Üçtaşlı, “Yaklaşık 15 milyon liralık yatırım yapıldı. Ancak bina ucube gibi ortada kaldı” dedi.

KİMSE ÇIT ÇIKARMIYOR

Başkent’in daha öncede mevzuat ve yanlış hamleler yüzünden yarım kalan binalarıyla ünlü olduğunu belirten Üçtaşlı sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bir kaç kişinin hatası yüzünden bir ‘ucube’ sahibi oldu. Burada milyonluk bir yatırım var ve kimse bize geleceği hakkında bir şey söylemiyor.

TABURE ÜZERİNDE DERS

Benim derdim üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. 2 milyon öğrenci arasından ilk 10 bine girenler iyi bir eğitim almak için buraya geldiler. Biz onlara hak ettikleri eğitimi sunmak zorundayız. Şu an halihazırda bulunan öğrencilere sınıflarda tabure üzerinde ders anlatıyor, sıkış tıkış uygulama gösteriyoruz.

YETERLİLİK SAĞLAYAMAYACAĞIZ

Ayrıca okullarda bir öğrencinin mezun olması için çeşitli gereklilikler var. Bunlar; örneğin yıl içinde 10 hastaya bakmak ya da belli alanlarda uygulama yapmış olmak. Biz eski bu seneyi bir şekilde puanları düşürerek hallettik, yeterlilik sağladık. Ancak gelecek dönemlerde ne yaparız bilmiyoruz. Çocukların eğitim-öğretim haklarını ellerinden alıyorlar.

RUHSAT VERİLMEMESİ NORMAL

Yeni yapılan binaya ruhsat verilmemesi çok normal. Çünkü yapılan dersliklerin arasından kolon geçiyor. Ayrıca gazla ve tehlikeli sıvılarla çalışma yapıyoruz. Bunun için yangın merdiveni bile yok. Yeni binaya izin alınmıyor ve alınan malzemelerin durduğu yerde garantileri geçiyor. En kısa zamanda bize uygun bir alan sağlanmalı. Yoksa iki-üç dönemlik öğrencileri kaybedebiliriz.”

BİNA BOŞ BEKLİYOR

Ankara Üniversitesi Aziz Şevket Kansu Binası eski Rektör Cemal Taluğ tarafından Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi yapılmak üzere boşaltıldı. Çalışmalara, Sağlık Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi’nden izin alınmadan başlandı. Bina bittikten sonra ruhsat vermek için gelen yetkililer, binanın Diş Hekimliği Fakültesi olma yeterliliği sağlamadığını belirterek, ruhsat vermedi. eski Rektör Cemal Taluğ’a açılan soruşturma halen devam ediyor. Bina ise boş bir şekilde bekliyor.

RAPORA GÖRE KULLANILAMAZ

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürkan Gür, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bir önceki üniversite yönetimi tarafından Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi binası olarak planlanan Ord. Prof. Dr. Şevket Aziz Kansu binasının tadilatı Haziran 2012’de tamamlandı. Ancak Sağlık Bakanlığı ve TMMOB Ankara Mimarlar Odası tarafından verilen raporda binanın Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi olamayacağı yönünde rapor verildi.

PROJE TAMAM

Mevcut fakülte binamızın yanında yer alan taşınmaz alan, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Erkan İbiş’in yoğun çabaları ve Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleri ile üniversitemizin kullanımına tahsis edilmiştir. Bu alana Ankara Üniversitesine yakışır, fakültemiz ihtiyaçlarını karşılayacak olan, daha kaliteli eğitim ve sağlık hizmeti sunabileceğimiz, çağdaş bir Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi inşa edilmesi planlanmakta olup, proje aşamasına gelinmiştir.”

 
 

 
İmdat çöküyoruz
 
Başkent geceleri aydınlanacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmdat çöküyoruz
Aşıkpaşa Mahallesi’ndeki Yüksel Apartmanı, yakınında devam eden bir inşaatın ...
Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi için kamulaştırma
Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi için yapılacak demiryolu hattının inşası ...
Ankara Eskişehir Yolu'nda 'ücretsiz oto yıkama'
Belediyelerin şelale merakına bir yenisi Eskişehir Yolu’nda eklendi.
 
Ankaralılar en mutlu anı ölümsüzleştiriyorlar
Baharın gelmesiyle birlikte haftasonu kendilerini dışarı atan Başkentliler, ...
Ankara Valiliği'nden ‘ekmek israfı’ genelgesi
Ekmek israfının önlemek ve tam buğday ekmeği tüketimini yaygınlaştırmayı ...
Ankaralı mühendisin soyadı zaferi
Başkentli yüksek mühendis Aslı Metin, Aile Mahkemesi’ne açtığı ‘soyadı ...
 
Ankara'nın bu yolundan geçmek cambazlık ister
Mamak Peyami Safa Mahallesi sakinleri, günde yaklaşık 600 öğrencinin sabah, ...
Tek kazada 10 yaralı
Çubuk’ta meydana gelen trafik kazasında iki otomobil çarpıştı. Kazada 10 kişi yaralandı.
837 araca 70 bin lira ceza
Ankara Valiliği’nce mart ayında yapılan servis denetimlerinde kurallara ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri