Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>SİYASET
6 Mayıs 2009 Çarşamba - 09:25

Milletvekili seçimi 2011 Köşk ise 2012’de

MHP ve CHP'den Anayasa değişikliğine destek yok Bahçeli: Anayasa değişikliği ile milletvekili seçim süresi 5 yıldan 4 yıla indirilmiş, Cumhurbaşkanı’nın görev süresi 5 yıl olarak belirlenmiştir. Değişiklikler 21 Ekim halk oylamasıyla kabul edilmiştir...

Milletvekili seçimi 2011 Köşk ise 2012’de

NKARA- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’nin anayasa değişikliği çalışmaları kapsamında gündeme gelen milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı’nın görev süresine ilişkin tartışmalara partisi açısından noktayı koydu. Bahçeli, dün partisinin grup konuşmasında, şöyle dedi:

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ: Anayasa değişikliği ile milletvekili seçim süresi 5 yıldan 4 yıla indirilmiş, Cumhurbaşkanı’nın görev süresi 5 yıl olarak belirlenmiştir. Değişiklikler 21 Ekim halkoylamasıyla kabul edilmiş ve bu tarihte yürürlüğe girmiştir. Bu arada milletvekili genel seçimleri ve 11. Cumhurbaşkanı seçimi, Anayasa değişikliklerinin yürürlüğe girmesinden önce yapılmıştır. Anayasa değişikliği kanununun yürürlülük ve halkoylamasına ilişkin 7. maddesinde yeni düzenlemenin uygulanması hakkında özel bir geçiş düzenlemesi yer almamıştır. Böyle bir geçiş düzenlemesinin bulunmaması, Anayasa koyucunun bu düzenlemelerin bundan bir sonraki seçimler için uygulanması gibi bir amacı olmadığını, Anayasada değişikliklerinin halkoylaması ile yürürlüğe girmesinden sonra hüküm ifade edeceğini göstermektedir. 
Bu durumda milletvekili seçimlerinin 2011 yılında, 12. Cumhurbaşkanı seçiminin de 2012 yılında yapılması gerekecektir. Görev sürelerinin uzatılması ancak Anayasa değişikliği yoluyla mümkün olacaktır. MHP’nin böyle bir zorlamanın içinde ve yanında yer almayacağını duyurmak isterim.

KABİNE REVİZYONU: Dikkatimizi çeken, iktidar partisinin, Dışişleri Bakanlığı görevi için 338’in içinden liyakatli bir ismi bulamamış olmasıdır. Sorun Erdoğan’ın kabine arkadaşlarını değil, asıl kendi zihniyetini ve siyaset üslubunu değiştirip değiştirmeyeceği konusuna düğümlenmektedir.

DURAK TEPKİSİ: Erdoğan’ın Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Aytaç Durak’ın şahsını hedef alan, seçim sonuçlarını eleştiren sözleri, millet iradesini içine sindiremediğini göstermesi açısından ibret vericidir. Başbakan’ı özür dilemeye çağırıyorum.

TERÖR: Gelişmeler, Türkiye’nin sözde Kürdistan’ı tanıma ile PKK terör örgütünün eylemlerine katlanma gibi iki kötüden birini tercih noktasına doğru gittiğini ortaya çıkarmaktadır. Adı konmamış olsa bile, AKP hükümetinin Barzani üzerinden yürüttüğü görüşme ve ilişki trafiğinin adı, PKK terör örgütü ile ‘örtülü veya dolaylı müzakere’dir.

MHP 2 kere destek verdi

MHP bugüne kadar Anayasa değişikliği konusunda AKP’ye iki kez destek verdi. Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından 5+5 formülüyle seçilmesine ilişkin değişikliğin de yer aldığı anayasa değişiklik paketinin kabul edildiği 22. dönem parlamentosunda yer almayan MHP, Cumhurbaşkanlığı seçiminin TBMM’deki oylamasına katılmasının ardından, referanduma sunulacak Anayasa paketinden, 11. Cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin geçici 2 maddenin çıkartılmasına ilişkin düzenlemeye destek verdi.

MHP daha sonra “üniversitelerde türban serbestisi” için AKP ile Anayasa konusunda işbirliği yaptı. Ancak türban değişikliği Anayasa Mahkemesi’nden döndü.

Kaç oy gerekiyor?

Değişikliğin kabulü için 367 oy gerekiyor. Oy sayısı 330 ile 366 arasında olursa referanduma gidiyor. 367’nin üstünde oyla kabul edilen anayasa değişikliği ise cumhurbaşkanının kararıyla referanduma gidiyor. AKP’nin 338 sandalyesi var.

 
Düğünde katliam: 44 ölü
 
Katliamcının kan donduran ifadesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gül'ün süresi 5 yıl
Yerel seçimlerde aldığı oy oranı ve kazandığı büyük illerle moral bulan ...
YENİ kabine AKP Grubu’nda hayal kırıklığı yarattı.
Bülent Arınç’ın Başbakan Yardımcılığı Milli Görüş çizgisinden gelenleri ...
Kurtulmuş'a göre Kabine SP korkusunun eseri
Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş, dün açıklanan kabine değişikliğindeki ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri