Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
25 Ağustos 2010 Çarşamba - 03:52

Müthiş sistem

513 noktaya yerleştirilen yüksek çözünürlüklü yaklaşık bin 400 kamera, önemli bölgeleri 24 saat kayıt altına alacak. Kameralar kişilerin hareketlerine karşı da duyarlı.

Müthiş sistem

ANKARA’ya kurulan ve “MOBESE” olarak adlandırılan “Kent Güvenlik Yönetimi” sayesinde 513 noktaya yerleştirilen 825 sistem içerisindeki yüksek çözünürlüklü yaklaşık 1400 kamera, önemli güzergah ve bölgeleri günün 24 saati gözetleyecek. Varlık Mahallesi’ndeki Ankara Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Merkezi’ne kurulan sistemin alt yapısı Türk Telekom tarafından sağlandı. Öncelikle Başkent’in ana güzergahları, protokol geçiş noktaları ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgeleri kameralarla donatan Ankara Emniyet Müdürlüğü, belirlenen yerlere üstün özelliklere sahip yüzlerce kamera yerleştirdi.

Hareketli kamera

Yetkililer, 513 noktaya yerleştirilen 825 sistemin içerisindeki kameralardan 298’inin 360 derece dönebilen hareketli kameralardan oluştuğunu, 652’sinin ise güvenlik amaçlı kullanılacağını belirterek, diğer kameraların da araç trafiğinin izlenmesinde etkili olacağını kaydetti. “Full High Definition (HD)” olarak adlandırılan yüksek çözünürlüklü kameraların 2 ila 4 megapixel görüntü kalitesine sahip olduğunu belirten yetkililer, 21 kavşak noktasına yerleştirilen 78 sistemle kırmızı ışık ve hız ihlallerini saptayacağını, 10 ayrı noktadaki 19 kameranın da sadece hız ihlallerini belirleyeceğini bildirdi.

68 ayrı bölgede plaka tanıma

Sisteme dahil edilen 68 ayrı bölgedeki 71 kameranın “plaka tanıma” sistemine bağlı olduğunu ifade eden yetkililer, bu sistem sayesinde kameraların çevre illerden il merkezine giriş yapan araçlar ile ana kavşaklarda hareket halindeki araçlara odaklanacağını belirterek, her birinin plakalarını özel bir yazılımla kayıt altına alacaklarını, kayıp, çalıntı veya aranan araçların da anında tespit edileceğini vurguladı.

Sistem 16 operatör tarafından izlenecek

KİŞİLERİN hareketlerine karşı da duyarlı olan kameraların, bir yere bırakılan şüpheli paketler karşısında da alarm vereceğini kaydeden yetkililer, şu bilgileri verdi: “İlk etapta 16 operatör tarafından izlenecek bu sistemde örneğin bir kişi, elindeki paketi bir yere bırakıp kameranın görüntü alanı içerisinden çıktıktan belli bir süre sonra sistem bu paketi şüpheli olarak algılayıp alarm verecek. Tabii bu uygulama kalabalık olan yerlerde değil hassas olan yerlerde uygulanacak. Aynı şekilde alan içerisindeki heykel, büst gibi mevcutta bulunan bir objenin kaybolması, objeye zarar verilmesi durumlarında sistem alarm verecek.” Üstün özelliklere sahip 5 portatif kameranın ise toplumsal olaylar ve eylemlerde alana yerleştirilerek, herhangi bir suç unsuruna karışan veya kalabalığı kırkıştan kişilere odaklanacağını bildirildi.

 
Sonu yok!
 
İllede yeniden yapılanma
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sonu yok!
Dikmen’de çaldıkları otomobil ile bir lokantadan para kasasını gizlice ...
Şentep şenlendi
Yenimahalle Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yeniden yapılanan ...
Referanduma gitmeden TC no uyarısı
Vilayetler Birliği’nin Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Vali Galip Demirel ...
 
Sen yeterki oku!
İstanbul Üniversitesi’ni kazanan ancak, maddi imkansızlıklar nedeniyle ...
Gazeteciler doğaya yürüdü
Kültür, Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği (Külturçev), Kızılcahamam ...
Kimse boşuna sevinmesin
TMMOB Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, ...
 
Köylü ayaklandı
Bala’nın Tol Köyü’nde köylünün kullandığı 880 dönümlük tarım arazisi, ...
Zafer Treni yola çıktı
Büyük Taarruz’un 88. yıl dönümünde Afyon Kocatepe Üniversitesince düzenlenen ...
13 yıldır bitmeyen çile!
Yaklaşık 15 bin kişinin yaşadığı Çayyolu Yaşamkent Mahallesi sakinleri ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri