Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
23 Haziran 2010 Çarşamba - 07:16

Ostim OSB'ye özel yasa mı?

Kuruçayırlı Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı, torba yasa içinde geçen OSB’lerle ilgili düzenlemenin Ostim OSB’ye özel olarak yapıldığını iddia etti. Başkan yasanın Ostim Osb’nin tek hakimi konumuna getireceğini söyledi.

Ostim OSB ye özel yasa mı?

Ostİm Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içinde bulunan Kuruçayırlı Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçındere, geçtiğimiz hafta torba yasa içinde geçen OSB’lerle ilgili düzenlemenin Ostim OSB’ye özel olarak yapıldığını savundu. Yalçındere, yasanın Ostim Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’ni, Ostim OSB’nin tek hakimi konumuna getireceğini ve bu durumda Ostim OSB içindeki diğer küçük sanayi sitelerinin zarar göreceğini, Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledi.

En az 50 parsel maliki ögütlenmeli

Çarşamba günü 30 bin polis ve 25 bin öğretmen alımını içeren torba yasanın içine Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu’nda bazı değişiklikler de konuldu. Yapılan değişiklikle diğer OSB’lerden farklı olarak küçük sanayi sitelerinden oluşan bölgelerin genel kurulları yeniden düzenlendi. Buna göre, OSB Genel Kurulu’nda temsil edilebilmek için, küçük sanayi sitesi yapı kooperatifleri, toplu işyeri kooperatifleri, işletme kooperatifleri, site yönetimleri, imar planında yer alan ve her birinde bir işletmenin yer alacağı en az 3 bin metrekare veya yönetmelikle belirlenecek müstakil sanayi parsel sahipleri ile 3 bin metrekareden küçük sanayi parseli şeklinde yer almış en az 50 parsel malikinin örgütlenmesi gerekiyor.

100 üye için bir kişi

Örgütlenemeyen küçük sanayi siteleri, OSB Genel Kurulu’nda temsil haklarından feragat etmiş sayılacak. Tek bir kooperatif alanının, içinde bulunduğu OSB alanının yüzde 60’ını geçmesi halinde, bu OSB’deki katılımcıların genel kurul temsilcileri her 100 üye için bir kişi olarak tespit edilecek. Temsilciler, kooperatiflerin yetkili organları ile site yönetimince seçilecek. Küçük sanayi sitelerinden oluşan OSB’ler, genel kurul toplantılarını her yılın ilk 6 ayı içinde yapacaklar. OSB, katılımcıların ödemesi gereken arsa ve altyapı katılım payları, elektrik, su, doğalgaz, arıtma tesisi gibi tüketim bedelleri, işletme ve yönetim aidatlarını kooperatif ya da site yönetimlerinden tahsil edecek.

Kanunda Ostim tarif ediliyor

YALÇINDERE, kanundakİ “Tek bir kooperatif alanı, içinde bulunduğu OSB alanının yüzde 60’ını geçmesi halinde; bu OSB’deki katılımcıların genel kurul temsilcileri, her 100 üyesi için bir kişi olarak tespit edilir” cümlesinin Ostim Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’ni tanımladığını savundu. Yasadaki “örgütlenmeyenler temsil haklarından feragat etmiş kabul edilir” cümlesinin ise Ostim OSB’nin kuruluşundan bugüne geçen 11 yıllık sorunları çözemeyeceğini, aksine kalıcılaştırdığını anlatan Yalçındere, Ostim OSB’nin kuruluşundan bugüne kadar Ostim Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yöneticilerinin OSB yönetimlerinde söz sahibi olduklarınıkaydetti.

Çözüm değil çözümsüzlük getirecek

Ostim Organize Sanayi Bölgesi içinde bulunan küçük sanayi sitelerinden Kuruçayırlı Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçındere, ANKA’ya yaptığı açıklamada kanunun Ostim OSB için özel olarak hazırlandığını ve yasanın, Ostim Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’ni Ostim OSB içinde hakim konuma getireceğini savundu. Ostim OSB sınırları içinde on küçük sanayi sitesi bulunuyor. Yalçındere, yasanın uygulamaya girmesiyle Ostim OSB içindeki on sanayi sitesinden Ostim Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin Ostim OSB Yönetim ve Denetim Kurulu’nda görev alacağını ifade etti.Yapılan değişikliğin Ostim OSB için çözüm değil, çözümsüzlük getireceğini ifade eden Yalçındere, kanundaki 3 bin metrekare sınırının çok geniş olduğunu, 50 kişiyi bir araya getirmenin de fiilen çok zor olduğunu dile getirdi.

 
Ankara'da gece temizliği
 
Dört yüz öğrenci aynı sahnedeydi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Yalçındere Kuruçayırlı S.S. Başkanı 28 Haziran 2010 Pazartesi 01:46

2010 Yılı OSB Genel Kurulu’nda önceki OSB Yönetim Kurulu, Bakanlık Temsilcisinin yasa değişikliği gerekçesi ile genel kurulu erteleme girişimi ve sonrasında da Bakanlığın önceki yönetim kurulu’na yetkilerinin 2011 yılına kadar geçerli olduğuna dair bir yazı verdiği duyurusu düşündürücüdür… Bakanlığımızın yazı vereceğini sanmıyoruz. Aksi halde yasa değişikliğinin amacının sorunları çözmek değil, önceki yönetimi kalıcılaştırma girişimi olarak tarihe geçecektir. Yasalarımız gereği seçimle işbaşına gelen yönetimlere bakanlığımızın ve ilgili kurumlarımızın sahip çıkmasını bekliyoruz. Aksi halde Anayasamıza ve ilgili yasalarımıza karşı yapılmış bir yaklaşım ve atama olmaması için tarafları uyarıyoruz. Seçimi kaybettiğini kabullenemeyen kişilerin girişimleri sonucu, hukuka aykırı işlemlerle bölgemizi zarara uğratmaması ve olumsuz düşüncelerin giderilmesi için sağduyuya, hukukun üstünlüğüne uymalarını bekliyoruz.

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet Yalçındere KSS Başkanı 25 Haziran 2010 Cuma 03:17

Ostim OSB 6. Olağan Genel Kurul toplantısı sonucu oluşan yeni yönetim kurulu da görev paylaşımını yapmıştır. Devir teslimin şüphe oluşturmadan yapılmasında yarar vardır. OSB Yasası'nda değişiklik yapan yasal düzenleme dolayısı ile sorunlar yaşanması ise üzücüdür. Koltuk derdine düşmeden birbirimizi üzmeden yıpratmadan çözebilirsek hizmet yarışı ve kamu görevi kutsallığı ile saygınlığını da koruruz. OSB'mize emeği geçen herkese teşekkürlerimizle...

Yorumu oyla      0      0  
Kasım Ters 24 Haziran 2010 Perşembe 00:02

Yav arkadaş şu haberi okuyunca vay türkiyenin haline vay diyorum. Hem 50 kişiyi bir araya getiremiyosun hem de küçük sanayi sitesiyim diye konuşuyosun. Ben bu işi anlayamıyorum. 50 kişiyi bir araya getirip de organize edemeyen adam sen kalk Ostim OSB'nin yönetimine talip ol... 3 gün önce mendil alırmısın abi diye milletin peşinden dolananlar bugün kalkmış dünyaya malolmuş bir organize sanayi bölgesini biz yönetelim diye ortaya çıkıyolar. Utanmaz mı insan. Televizyondan emiyolar emiyolar bilgileri kalkıyolar sonra kendilerini darı ambarında sanıyolar ya...

Yorumu oyla      0      0  
Mustafa SARIKAŞ 23 Haziran 2010 Çarşamba 19:18

BU YASA İLE OSTİM KOOPERATİFİ OSTİM ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE DEREBEYLİĞİNİ İLAN ETMİŞTİR. BU YASA TARİHE DEREBEYLİK YASASI OLARAK GEÇECEKTİR...DİĞER OSB LERİ DÜŞÜNEN YOKMU? SANAYİCİNİN DURUMUNU DA BİR DÜŞÜNSELER KANUNLARI ÇIKARIRKEN...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara'da gece temizliği
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ekipleri, kaldırım ve geçitleri ...
Atatürk'ün nasihatıyla hareket ediyoruz
Atatürk Orman Çiftliği Müdürü Ömer Bülent Arslan, temel amaçlarının başta ...
Oğlumu yaktılar!
Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde oturan 42 yaşındaki Fatma Ediz, diğeri ...
 
Site sakinleriyle toplantı
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Eryaman 5.Etap Sutek Sitesi ...
Akademisyenler buluştu
Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, 2009-2010 akademik ...
Kaya güven tazeledi
Türkiye Elektrik Elektronik ve Benzeri teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarı ...
 
Başkentte yine eylem!
Sorunlarını iletmek üzere Ankara'ya gelen ve aralarında silikozis hastalığına ...
Balık istilasına önlem
ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü araştırmacıları, Kızıldeniz’den gelen ve ...
Sokak köpeği bir ilke imza attı
Türkiye’de ilk kez bir sokak köpeği operasyonel arama kurtarma köpeği ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri