Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
3 Mayıs 2013 Cuma - 10:11

Polislere bozuk kumanya dağıtıldığı iddiası

ANKARA GAZETESİ / Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, Ankara’da 1 Mayıs kutlamalarında görevli polislere bozuk kumanya dağıtıldığını iddia etti.

Polislere bozuk kumanya dağıtıldığı iddiası

ANKARA / Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, sendika yöneticileriyle Ankara’da 1 Mayıs’ın kutlandığı meydanlarda görevli polisleri ziyaret ederek sorunlarını dinlediklerini belirtti. Polislerin görev yaptığı meydanlarda insani şartların sağlanmadığını gördüklerini dile getiren Sezer, “Meslektaşlarımızın şikayetleri var. 1 Mayıs’ta görevli polislere dağıtılan kumanyaların küflü, bozuk olduğunu gördük. Birkaç polis arkadaşımızın yediği kumanyadan etkilendiğini, bu nedenle kumanyaların acil toplatıldığını öğrendik. Bozuk kumanyanın birini örnek olarak aldık” diye konuştu.

“15.00’TE DEĞİŞTİRİLDİ”

Toplatılan kumanyaların yerine yenilerinin saat 15.00’te dağıtıldığını söyleyen Sezer, sabahın erken saatlerinden itibaren görev yapan polislerin o zamana kadar aç çalıştığını kaydetti. Bozuk kumanyayı Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne göndereceklerini söyleyen Sezer, kumanyayı temin edenler hakkında işlem yapılmadığı taktirde savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarına işaret etti.

“GÖREV ÇADIRI YAPILMALI”

Mitingde dönüşümlü görev alan polislerin dinlenme sürelerini kıyıda, köşede ve çimlerin üzerinde geçirdiğini dile getiren Sezer, şöyle konuştu:
“Yıllar önce 1 Mayıs’ta görevliyken, ben de o çimlerde oturuyordum. 2013’e geldik. Polisimiz, hala o çimlerin üzerinde. Artık polisimize bir görev çadırı yapılması lazım. Bu çadırların içinde arkadaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecekleri tuvalet ve mutfak bulunması lazım. Arkadaşlarımız ihtiyaçlarını gidermek için bina arıyorlar. Bunlar önemli detaylar. Neden hala arkadaşlarımız 1972 model bir belediye otobüsünün içinde tutuluyor? Arkadaşlarımız, bu otobüslerin içinde yanacaklar ya da çimde oturacaklar. Semt pazarlarında derneğin tahsis ettiği seyyar kabinler bulunuyor. Biz pazarcılar derneği kadarda mı olamıyoruz.”

“YANLIŞA YANLIŞ DİYORUZ”

1 Mayıs bayramının çalışan polisler için de insanca geçmesini istediklerini söyleyen Sezer, İstanbul’daki olaylara ilişkin, “Hak aramaya karşı sert tepki varsa bu yanlışa yanlış diyoruz ama meslektaşlarımıza karşı bir fiziki saldırı varsa bu saldırıyı yapanları da sert bir dille kınıyoruz” diye konuştu. Sezer, “Ülkemizde 1 Mayıs gerçek bir bayram havasında kutlandığı gün, en önde kutlayacak kişiler Emniyet-Sen’liler olacaktır. Ancak marjinal grupların esiri halinde bir kutlamaya hiçbir zaman biz katılmayacağız” görüşünü dile getirdi.

FİRMA HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından, sağlık açısından bazı şüpheler bulunan kumanyaların toplanarak yerine, başka firmadan sağlanan kumanyaların polislere dağıtıldığı bildirildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Ankara’da 1 Mayıs kutlamalarında görevli polislere bozuk kumanya dağıtıldığını iddiasıyla ilgili şu ifadeye verildi:
“Ankara Emniyet Müdürlüğümüzce 1 Mayıs tedbirleri kapsamında görevli personelimize hizmet satın alma yoluyla yüklenici firma tarafından dağıtılan az sayıda kumanyanın bir kısmı ile ilgili ilk aşamada sağlık açısından bazı şüphelerin tarafımızca fark edilmesi nedeniyle bahse konu kumanyalar vakit kaybedilmeden toplatılmıştır. Personelimiz mağdur edilmeden başka bir firmaya hazırlatılan kumanyaların dağıtımı vakit geçirmeden sağlanmıştır. Yüklenici firma hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır.”ANKARA /

 
 

 
Konya Yolu’ndan geçerken hayatını kaybetti
 
Ankara doğum sayısında ikinci
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dayanışma budur işte
Yenimahalle'de bir okul, bir cami ve Yenimahalle Belediyesi, sosyal sorumluluk ...
Ankara'da bazı araç sahiplerinin terbiyesizliği
Büyükşehir Belediyesi’nin cadde ve bulvarlara döşediği “sarı iz yolları”, ...
Ekmeği kağıt ve poşetle satana ceza yolda
ANKARA Gazetesi - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, açıkta satılan ...
 
2 bin 338 vatandaşa yardım eli uzatıldı
Ankara Gazetesi / CHP’li Levent Gök’ün Başkent sokaklarında yaşayan kimsesizlerle ...
Ankaralı süper kahramanlar lösemiye savaş açtı
LÖSEV, bir ay önce ‘lösemi’ tanısı konulan beş minik çocuk için masal ...
2014'te Ankara Hacettepe'de sigara içilemeyecek
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, bu yıl 5 bin 750 ...
 
İlaç deneyine yasal düzenleme
Sağlık Bakanlığı, ilaç klinik araştırmaları için yeni bir düzenleme yapıyor. ...
Diş hekimlerinden ağız kanseri uyarısı
Türk Dişhekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, her yıl 12 bin ...
Fırın denetimleri devam ediyor
Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, halk sağlığını korumak ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri