Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SPOR
20 Ağustos 2019 Salı - 10:29

Puanın mimarı savunma

Sarı-lacivertlilerin kısıtlı kadrosu, 90 dakika boyunca rakibine başarıyla direnç gösterdi. Korcan kurtarışları, Pazdan kritik hamleleri, Kulusiç de tecrübesi ile günün öne çıkan isimleri oldu.

Puanın mimarı savunma

Ankaragücü, Celim Usta Sezonunun ilk maçında Konyaspor ile deplasmanda 0-0 berabere kalıp, lige bir puanla başladı. Transfer yasağı nedeni ile kadrosuna yeni oyuncu katamayan sarı-lacivertliler, zor şartlardaki mücadelesinden puan çıkarmayı başardı. Ankaragücü’nün tecrübeli file bekçisi Korcan Çelikay, yaptığı kurtarışlar, Polonyalı savunmacısı Michal Pazdan kritik hamleleri, Hırvat Ante Kulusiç de tecrübesi ile takımın direncini yüksek tutan oyuncular olarak dikkati çekti.

 

MAÇ BİZİM İÇİN MORAL OLDU

 

MKE Ankaragücü Sportif Direktörü Adnan Erkan, geçen senenin ikinci yarısında kurdukları takımı bu sene de muhafaza etmeye çalıştıklarını söyledi. Takıma bazı oyuncuların geç katıldığını ve bu yüzden fiziksel eksikliklerinin bulunduğunu ifade eden Erkan, şöyle konuştu: “Bütün bunlara rağmen sporcularım inanılmaz bir gayret gösterdi. Bilhassa 70. dakikaya kadar oyunu tuttuk. Daha sonra belirli bölgelerde yorulmalar oldu. Sonradan oyuna giren arkadaşlarımız çok çabuk adaptasyon sağladı. İyi bir mücadele oldu. İlk amacımız bu zor şartlarda buradan puanla çıkmak, gelecek haftaya moralle hazırlanmaktı. Başardığımız için mutluyuz. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu maç bizim için moral oldu. Çünkü Konyaspor gibi oyunu kompakt ve sabırlı oynayan, yakaladığı hatayı çok iyi değerlendiren bir ekibe karşı oynadık. Bu açıdan da bizim için önemliydi.”

 

İYİ BİR SKOR GEREKİYORDU

Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, “Konya kamuoyunun kuvvetli bir galibiyete, iyi bir skora ihtiyacı vardı. Biz de bunun farkındaydık. Bunu bugün çok istiyorduk fakat başaramadık” dedi. Kocaman, maçla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi: “İlk dakikadan itibaren oyunun kontrolünü elimizde tuttuk. Ankaragücü’nü gösterdiği mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Ankaragücü maçı, özellikle seyircimizle olan bağı biraz daha yukarıya çıkarmak için güzel bir fırsat olarak görünüyordu. Çok fazla da pozisyona girdik. Bu anlamda ortam son derece uygundu. Oyuncular da bunun farkındaydı. Maçın büyük bölümünde kaleye geldik. Zaman zaman bizim beceri eksikliğimiz, zaman zaman da Korcan Çelikay ve savunmanın hamleleriyle istediğimizi elde edemedik. Puan kaybıyla başlamakbizi olumsuz etkiledi. Galibiyeti çok istiyorduk fakat başaramadık. Özellikle bize skor getirecek oyuncuların şu an hazır olmadıkları çok net görüldü. Riad Bajic, Ömer Ali Şahiner ve Deni Milosevic henüz tam performanslarını yansıtamadı. Bu da maç adına skora olumsuz yansıdı.”

FORMADA BŞB REKLAMI

Ankaragücü, Konyaspor ile oynadığı yeni sezonun ilk maçına, uzun süredir büyük bir problem olan sponsorluk sorununu çözüme kavuşturup çıktı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın verdiği talimatla, belediyeye bağlı şirketlerden olan ANFA ve Anket AŞ, Ankaragücü’ne forma sponsoru oldu. ANFA şirketi, formanın göğüs sponsoru olurken, Anket AŞ’nin ismi ise formanın kollarında yer aldı. Şorta ise Anfa güvenlik reklamı bulunuyor. Bu iki şirket, geçen yıllarda da Ankaragücü’ne destek sağlamıştı.

BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, Konyaspor ile 0-0 berabere kaldıkları maçtan sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Yiğiner açıklamasında, “Yeni sezona ilk karşılaşmamız olan Konyaspor deplasmanından 1 puan alarak başladık. Konya’ya kadar gelip takımımızı yalnız bırakmayan taraftarlarımıza teşekkür ediyor, teknik heyetimizi ve futbolcularımızı mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Pes etmek yok, biz birlikte güçlüyüz” ifadelerini kullandı. Ankaragücü’nü, Konya’da 2 bine yakın taraftar destekledi.

 

 
Sıcaktan bunalan havuza koşuyor
 
Çatıda gezinen güvercini belediyeye şikâyet etmiş
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocuklar için renkli festival
Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Spor Kulübü, çocukların spora olan ilgisini ...
Güçlüler santrada
Yaz dönemini, kongre sürecindeki tartışmalar ve transfer yasağı ile geçiren ...
İbrahim Emet Halkbank’ta
Voleybol Efeler Ligi ekiplerinden Halkbank, orta oyuncu İbrahim Emet’i transfer etti.
 
Spor okullarına törenli kapanış
Keçiören Belediyesi tarafından çocukları ve gençleri spora teşvik etmek ...
Uyarı atışı
Kırmızı-siyahlılar, yeni transferlerden Flavio Ramos’un kırmızı kart görmesi ...
Ankaragücü’nde Kafkas sesleri
Yeni sezon öncesinde transfer yasağını kaldırma yolunda Türkiye Bankalar ...
 
Mele Başkente döndü
Osmanlıspor’un kalecisi Santiago Mele, Pan Amerika Oyunları’nın tamamlanmasının ...
Judoda kamp dönemi
Judoda genç erkek ve kadınlar Avrupa Şampiyonası hazırlık kamp kadroları belirlendi.
Gençlik rüzgarı esecek
Gençlerbirliği’nin bu sezonki kadrosunda alt yapısından yetişen 13 futbolcu ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri