Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
24 Haziran 2011 Cuma - 10:10

Radyo iLEF sınırı aştı

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin fm 91.0 frekansından yayın yapan yerel radyosu Radyo İlef, internet üzerinden Brezilya’dan Belarus’a, Güney Afrika’dan Çin’e kadar 84 ülkede ilgiyle dinlenmesiyle dikkati çekiyor.

Radyo iLEF sınırı aştı

ANKARA Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin fm 91.0 frekansından yayın yapan yerel radyosu Radyo İlef, internet üzerinden Brezilya’dan Belarus’a, Güney Afrika’dan Çin’e kadar 84 ülkede ilgiyle dinlenmesiyle dikkati çekiyor.

Radyodan Sorumlusu Öğretim Görevlisi Halil Güven, 
Ankara Üniversitesi radyosunun ilk olarak 7 Mayıs 1982’de yayına başladığını ama 2005 yılına kadar bazı dönemler frekans tahsisi nedeniyle yayınlarına ara verdiğini söyledi.

Ankara Üniversitesi radyosunun 7 Mayıs 2005’de Radyo İlef adıyla fm 91.0 frekansından yayınlarına tekrar başladığını belirten Güven, radyoyla ilgili şu bilgileri verdi:

Bir ayda 160 bin tık

“Önder Çağlar, Hatice Kurt ve İbrahim Önder hocalarımız ile öğrencilerimizin çalışmalarıyla yayın yapan radyomuz, internet üzerinden de dinlenebiliyor. Şimdilik Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Yunanca, Portekizce, Bosnakça ve Lazca’yla birlikte 12 dilde müzik yayını yapıyoruz. Abartısız dünyanın her yerinden dinleyicilerimiz var. Elimizdeki en son verilere göre, 
ABD’den Belarus’a, Güney Afrika’dan Çin’e, Brezilya’dan Katar’a kadar 85 ülkede dinleniyoruz. Hiç bir tanıtım olmadan bir ayda internetten 160 bin kez tıklanabilmek oldukça iyi bir oran. Radyo İlef olarak kimseye öykünmedik tarzımızı yarattık. Dünyanın dört bir yanından aldığımız e-postalar övgü dolu sözlerle dolu. Bundan dolayı gördüğümüz ilgi bazen bizi şaşırtıyor.”

Reklamsız yayın

Öğretim Görevlisi Güven, statü olarak şirketleşmediklerini yayınlarını üniversite bünyesinde sürdürdürdüklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Biz ‘easy listening’ tarzında yayın yapıyoruz. İnsanlar bizi çalışırken ya da başka bir şeyler yaparken rahatlıkla dinleyebiliyor. Yayınladığımız müzikler hep anı tonda olduğu için dinlendirici bir etkiye de sahip. Bu tarzda rakibimiz olmadığı gibi diğer radyolardan farklı olarak biz dj programına ve reklamlara da yer vermiyoruz. Sadece bazı saatlerde üniversitenin kültürel ve bilimsel etkinlikleri ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın duyurularını yayınlıyoruz. Çünkü diğer radyolardan oldukça farklı bir dinleyici kitlemiz var. Onlar yayın politikamızdan memnun oldukları sürece de bu böyle devam edecek.”

Tüm listeyi dinlemek 18 gün

RADYOLARINDA yayınladıkları bazı parçaların dinleyicilerin başka radyo kanallarından duymasının düşük bir ihtimal olduğunu vurgulayan Güven, 40 yıllık bir çabanın sonucu olan oldukça büyük bir arşivlerinin bulunduğunu söyledi. Güven, şunları kaydetti: “Playlistimizde yaklaşık olarak 7 bin parça dönüyor. Hiç bir radyonun playlistinde bu sayıda parça yayında dönmez. Bundan dolayı da bizim radyomuzda aynı şarkıyı tekrar dinleyebilmek çok zor. Bir kişinin playlistimizdeki tüm parçaların tamamını dinleyebilmesi için en aşağı 18 gün radyonun başından hiç kalkmaması gerekir.”

Ameliyathanede radyo dinliyor

KEMİKLEŞMİŞ bir dinleyici kitlelerinin bulunduğunu, bunlara her geçen gün yeni dinleyicilerin de eklendiğini aktaran Güven, dünyanın dört bir yanından aldıkları çok sayıda övgü dolu e-postanın kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Radyo İlef’in dinleyicilerinin hayatında önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Güven, “Dinleyicilerimizi büyük çoğunluğu orta yaşın üstünde. Onlardan bir tanesi bize gönderdiği e-postada işinin çok stresli olduğunu, bu nedenle öfke tedavisi gördüğünü ve sürekli Radyo İlef’i dinlediğini yazmış. Bir cerrah dinleyicimiz ise zamanının büyük bir kısmını geçirdiği ameliyathanede de radyomuzu dinlemek istediğini ama yayının net çekmediğini dile getirerek, bizden vericilerimizi güçlendirmemizi rica etti.”

 
Kazakistan'da Ankara günleri
 
Odabaşı’ndan Bahçeli’ye ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kazakistan'da Ankara günleri
Büyükşehir Belediyesi tarafından ilki Kazakistan’ın bağımsızlığının 10. ...
Ayı saldırdı
Kazan’da ilçesinde mantar toplamaya giden yaşlı adam ayı saldırısına uğradı.Örencik ...
Türk profesöre uluslararası ödül
Bayındır Hastaneleri Kulak Burun Boğaz Bölüm Başkanı ve Uluslararası Kulak ...
 
Kızılay- Çayyolu metrosu için 15 başvuru
Ankara'da Kızılay-Çayyolu metro hattında yarım kalan alt yapı işlerine ...
Sokak ortasında korkunç cinayet
Başkent'te bir emlakçıda çalışan 21 yaşındaki Rahime Yıldız Uçar, ayrı ...
Başkent Ankara'da yangın alarmı
Ankara'da bir yatak fabrikasına ait depoda çıkan yangın itfaiyeyi alarma geçirdi.
 
Gökçek'ten arsa uyarısı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Güneykent'in nerede olduğunu ...
Etimesgut çifte şölene hazırlanıyor
Etimesgut Belediyesi, sünnet ettirdiği 700 çocuk ile toplu nikah töreniyle ...
Ulucanlar'a ziyaretçi akını
Altındağ Belediyesi tarafından restore edilen ve müze yapılan Ulucanlar ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri