Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Nexus Ace görevi icra edildi
Nexus Ace görevi icra edildi
Bakan Yerlikaya: Sel nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi tahliye edildi
Bakan Yerlikaya: Sel nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi tahliye edildi
DMM: Türksat 6A, bu gece Türkiye saatiyle 00.20’de uzaya fırlatılacak
DMM: Türksat 6A, bu gece Türkiye saatiyle 00.20’de uzaya fırlatılacak
Sağlık Bakanlığı: Sel bölgelerine 7 UMKE timi ve 22 adet ambulans görevlendirmesi yapıldı
Sağlık Bakanlığı: Sel bölgelerine 7 UMKE timi ve 22 adet ambulans görevlendirmesi yapıldı
Bakan Işıkhan: Ocak-Haziran ayları arasında 691 bin 55 vatandaş işe yerleştirildi
Bakan Işıkhan: Ocak-Haziran ayları arasında 691 bin 55 vatandaş işe yerleştirildi
HABERLER>GEZİ-MEKAN
2 Ağustos 2013 Cuma - 10:32

Ramazan Bayramı’nda kültür turu seçenekleri

ANKARA GAZETESİ / Tur acenteleri, Ramazan Bayram’ında tatile çıkacaklar için yurt içinde farklı güzergahları ve süreleri kapsayan seyahat seçenekleri sunuyor. Bu seçenekler içinde son yıllarda en çok kültür turlarıyla öne çıkan Konya Mevlana Müzesi, Kapadokya, Pamukkale, Safranbolu, Nemrut, Efes, Sümela Manastırı, Ihlara, Tuz Gölü, Birecik, Halfeti, Şanlıurfa, Hasankeyf, Mardin ve Gökova geliyor.

Ramazan Bayramı’nda kültür turu seçenekleri

ANKARA / Tatile gideceklere yakın ve uzak mesafelere göre alternatifler tavsiye eden firmalar, günübirlik ya da kısa süreli bir program isteyenlere yakın şehirlerdeki turistik alanları önerirken, bayramı tatilde geçirmek isteyenler için de doğudan batıya, kuzeyden güneye birbirinden özel yerleri görmeyi vaat ediyor. Aile büyükleriyle bayramlaştıktan sonra yola koyulmayı isteyenlerle bayram tatiline arife gününü de ekleyerek dolu dolu dinlencenin keyfini çıkarmak isteyenler için Galatya, Kilikya, Kapadokya, Bitinya, İyonya, Pamukkale, Likya, Karya, Misya ve Bodrum gibi destinasyonlara yönelik turlar düzenleniyor.

URFA’DA SIRA GECESİ

Bunun yanı sıra yemekleriyle damakta unutulmaz bir tat bırakan GAP turları da son dönemlerde oldukça ilgi çekiyor. 4 gece 5 gün süren Diyarbakır, Hasankeyf, Midyat, Mardin, Harran, Şanlıurfa, Adıyaman, Nemrut, Halfeti, Birecik, Gaziantep, Kilis, Antakya’dan oluşan rotayla tarihi ve büyüleyici Mardin sokaklarında adımlanabiliyor, Nemrut’ta güneşin batışı seyredilip, Şanlıurfa’nın ünlü sıra gecelerine eşlik edilip, Gaziantep ve Kilis mutfaklarının birbirinden leziz yemekleri tadılabiliyor. Baraj suları altında kalan Halfeti'nin Savaşan Köyü'ne tekne turları ile ulaşılabiliyor. Sudan yükselen minare bölgenin en ilgi çeken yapılarından biri.

ŞAHMERAN, KLEOPATRA VE DANYAL PEYGAMBER

2 gece 4 gün sürecek Klikya turu ile Adana St. Paul Kuyusu, Tarsus Şelalesi, efsanevi yılanların şahı Şahmeran’ın kesildiğine ve kanının duvarlarına sıçradığına inanılan Şahmeran Hamamı, tarihteki büyük aşklardan birisini simgeleyen Kleopatra Kapısı, Deniz Kapısı, Makam-ı Şerif Camisi ve Danyal Peygamber’in makamı görülebiliyor. Roma mimarisinin vazgeçilmez ögesi olan mozaiklerin sergilendiği Mozaik Müzesi de şehirde ziyaret edilebilecek mekanlardan birisi. Ayrıca, Zeus Tapınağı, Cennet Cehennem Obrukları, sarkıt ve dikitleriyle ünlü Dilek Mağarası gezilip görülebilecek diğer yerler arasında sayılabiliyor.

KAPADOKYA HERKESİN GÖZDESİ

Birkaç gün büyükşehirlerin stresinden kaçıp rahatlamak isteyenlere sıklıkla önerilen turların başında, İpek Yolu’nun önemli geçiş noktalarından biri olan, doğal güzelliklerini Erciyes Dağı ve Hasan Dağ’ına borçlu, Perslerin “Güzel Atlar Diyarı” diye adlandırdıkları Kapadokya geliyor. Genellikle sonbaharda büyük ilgi gören Kapadokya turları, deniz, kum, güneş algısının dışında tatil yapmak isteyenlere en uygun tatil şekli olarak belirtiliyor. Bu tura katılanlar Avanos, Ürgüp, Ihlara Vadisi, Göreme, Hacı Bektaş-ı Veli, Derinkuyu ve Tuz Gölü’nü görme imkanı bulabiliyor. Kapadokya gezileri genellikle 3 gece, 4 gün şeklinde planlanıyor. Gezi kapsamında Türk gecesine ve balon turuna katılma imkanı da bulunabiliyor.

KARADENİZ’İN SERİN YAYLALARI

Tur şirketlerinin farklı konaklama alternatifleri hazırladığı Karadeniz turu ile yeşilin tarihle iç içe geçtiği tüm güzellikler birarada seyredilebiliyor. Her mevsim ayrı bir güzellik sunan, sarının ve yeşilin binbir tonuyla bezenen ve Uzungöl, Karagöl gibi önemli göllerinin yanı sıra Sümela Manastırı gibi çok sayıda tarihi yapıya da ev sahipliği yapan Karadeniz, doğada sakin yürüyüşler yapmayı sevenlerle Çoruh’un azgın suları arasında eşsiz bir rafting tecrübesi yaşamak isteyenler için doğru bir adres olarak değerlendiriliyor.

İSİMLERİ GÜZELLİKLERİNİ ANLATMAYA YETMİYOR

Göz alabildiğine uzanan zeytinlikleri ve masmavi koylarıyla eşsiz güzellik barındıran Ege bölgesini kapsayan turlarda da “Kuşadası-Pamukkale” turunun yanı sıra, Kuzey Ege’yi görmek isteyenlere Çanakkale’den çıkıp Ayvalık, Çeşme ve İzmir’e kadar uzanan güzergahlar tavsiye ediliyor. Ayrıca, seçenekler arasında denizi ve yaz aylarındaki turist yoğunluğuyla bilinen Güney Ege turları da mevcut.

3 GECELİK SAFRANBOLU

Günlerce sürecek bir seyahate çıkmaya vakit bulamayanlar için tam da aradıkları alternatiflerden biri olan Unesco Dünya Miras Listesi’ndeki “Safranbolu turu”nda ise 3 gece konaklamalı farklı seyahat seçenekleri bulunuyor. Bu turda seyahatseverler Safranbolu’nun kendine has daracık Osmanlı’dan kalma sokaklarında kaybolup, Dibek Kahvesi’nin yanında yöreye özgü lokumların tadına bakabiliyor. Tur çerçevesinde Amasra, Bartın, Yedi Göller, Sapanca, Maşukiye, Kartepe güzergahı boyunca seyahat edilebilirken, Safranbolu’da Yörükköyü, Köprülü Camisi, Güneş Saati, Hıdırlık Tepesi, Kaymakamlar Evi, Demirciler ve Bakırcılar Çarşısı, Arasta; Fatih Sultan Mehmet’in gördüğü zaman “Lala Lala, Çeşm-i Cihan bu mu ola?” diyerek hayranlığını dile getirdiği Bakacak Tepesi’nden Amasra da görülebiliyor.ANKARA /

 
 

 
Otuz altı yıldır Dost
 
Çin askeri günü kutladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AŞTİ yüzde 90’ı gördü
ANKARA GAZETESİ / Ramazan Bayramı’na bir hafta kala AŞTİ’de hareketlilik, ...
Paraşüt açıldı atlayışa hazır
ANKARA GAZETESİ /Başkentin anıt eser statüsünde yer alan önemli yapılarından ...
Yeni buluşma adresi olacak
ANKARA GAZETESİ / Yenilenen yüzüyle Çankaya Belediyesi Hizmet Binası olarak ...
 
Amasra’ya Ramazan Bayramı ilgisi
ANKARA GAZETESİ / Doğal güzellikleri ve mutfak kültürüyle Ankaralılar ...
Ankara'da nasıl stres atılır
ANKARA GAZETESİ / Ankara’nın yakın çevresinde yer alan doğal mekanlar, ...
Bodrum’da Ankara havası
ANKARA GAZETESİ / Başkent eğlence hayatında önemli bir yer tutan Levent ...
 
Ilgaz Tüneli Ankara'yı denize açacak
ANKARA GAZETESİ / Çankırı ile Kastamonu arasındaki Ilgaz Dağı’nda yapımı ...
Suları çekildi, turizm canlandı
Bozkırın içinde gündüz buz mavisi, akşam üzeri ise eşsiz gün batımı manzarasıyla ...
Şemdinlili Öğrenciler İlk Defa TBMM'yi Gördüler
ANKARA GAZETESİ / Hakkari'nin Şemdinli Kaymakamlığı tarafından bir grup ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri