Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>SPOR
24 Aralık 2015 Perşembe - 09:56

Rüzgar gibi geçti

Fuat Çapa’nın Beştepe’ye geliş-gidiş sürecinde yine ilginç gelişmeler yaşandı. Fenerbahçe maçı sonrası başlayan görüşme trafiğinde her şey olumlu gitti. Ancak, Salı günü eski defterler, başkanın önüne serilince imza aşamasına gelen teknik direktör işi bozuldu.

Rüzgar gibi geçti

Süper Ligin ilk yarısının bitimine bir hafta kala iki teknik direktörün görevine son veren Gençlerbirliği, üçüncü teknik direktör arayışında izlediği yol ile yine futbol gündemine otururken, Fuat Çapa’nın üçüncü Beştepe macerasının daha başlamadan bittiği kulüpte her zamanki gibi ilginç gelişmeler yaşandı. Kırmızı-siyahlıların 1-0 kaybettiği Fenerbahçe maçı sırası ve sonrasında başlayan temas trafiği, Salı sabahı yüz yüze yapılan görüşme ile son buldu.. İşte Ankara Hürriyet farkıyla, detaylar:

“Fenerbahçe maçı bitiminde, Başkan İlhan Cavcav ile Belçika’da bulunan Fuat Çapa telefonda konuşur. Çapa, takımı izlediğini, kadronun çok kötü olmadığını ve devre arası bir kaç takviye ile durumu düzelteceğine olan inancını dile getirir. Gençlerbirliği’ne olan gönül bağı nedeniyle de para konusunda bir sıkıntı yaşanmayacağını iletir. Cavcav da kendisine, eşyalarını topla, ekibini de ayarla gel der ve telefonu kapatır. Bu görüşmenin ardından da bazı yöneticiler bilgilendirilir. Bir isim Çapa’ya itiraz ederken, bilgi verilen diğer yöneticilerden Çapa konusunda onay çıkar. Oyuncular da yeni teknik direktör konusunda bilgilendirilir. Hatta, ertesi gün takımın yapacağı ilk antrenmanda Çapa’nın sahada olacağı iletilir. Çapa ve ekibi Ankara’ya inip, Beştepe’ye gelirken, görev yapacakları odalara yerleşmeye başlar ve kullanacakları antrenman malzemelerini bile temin eder.”

OYUNCULARI YANINDA GÖTÜRDÜ

“Ertesi gün işin rengi birden değişir. Başkan Cavcav, çok yakın kurmayları ile sabah bir toplantı yapar. Bu toplantıda, kritik bir dönemden geçerken Fuat Çapa’nın ağır yükü omuzlayıp omuzlayamayacağı tartışılır. Tecrübeli teknik adamın Gençlerbirliği’nde görev yaptığı ikinci dönemi sonunda Başkent’ten ayrılırken, futbolcular; Cem Can, Azofeifa ve Vleminckx gibi isimleri yanında götürdüğü hatırlatılır. Fuat Çapa isminin gündeme gelmesinden sonra camiadan yükselen tepkiler de başkan Cavcav’a iletilir. Devre arasına girmeye az bir zaman kalmışken, iyi düşünüp karar verilmesinin daha doğru olduğu masaya yatırılır. Bunun üzerine başkan fikrini değiştirir ve Fuat Çapa ile yaptığı yüz yüze görüşmede, kendisi ile çalışamayacaklarını söyler. Kulüp yetkililerine de Çapa ve ekibinin uçak dönüş biletlerini almaları talimatını verir. Böylece, Çapa, göreve başlamadan Beştepe’den ayrılmak zorunda kalır.
Cavcav’ın bu tavrı, Fuat Çapa ismine sıcak bakan iki yöneticiyi hayal kırıklığına uğratırken, yeni arayışlara başlanır. Önceki akşam, Cavcav ve yönetimdeki bazı isimler yemekte bir araya gelir. İçlerinden bir isim de Sergen Yalçın konusunda gerekli temasları sağlaması ile görevlendirilir. Mesut Bakkal, Cavcav’a yakın ve onu ikna edebilecek yöneticilerle temas trafiğini sürekli canlı tutarken; Tayfur Havutçu, Tayfun Korkut ve Yılmaz Vural gibi isimlerin yanına sürpriz olarak Uğur Tütüneker adı da eklenir.

‘Bazı konularda anlaşamadık’

Başkan İlhan Cavcav, teknik direktör arayışları kapsamında görüştükleri Fuat Çapa ile ilgili olarak şu bilgeleri verdi:
“Fuat Çapa’yı Ankara’ya davet ettik. Sabah kendisiyle görüştük. Görüşmemiz sırasında anlaşamadığımız bazı hususlar oldu. Bu nedenle ortak noktalarda anlaşma zemini olmayınca, kendisine bundan sonraki kariyerinde başarılar diledik. Gün içinde bazı haber kaynakları ve internet sitelerinde farklı haberler yer aldı. Bu arkadaşlarımıza göre biz, Fuat Çapa ile anlaşmışız, Çapa antrenmana çıkmış. Yok böyle bir şey. Sadece görüşme için çağırdık ve olumlu neticelenmedi. Bu açıklamayı da bir bakıma yanlış anlamayı düzeltmek ve camiamızı bilgilendirmek için yapma gereği duydum.”

‘Eşofmanı bir saatte çıkarmam’

Fuat Çapa, Başkan Cavcav ile yaptıkları görüşmede anlaşamadıklarını söyleyip, şöyle konuştu:
“Eşofmanlarımı giymedim. Ancak, kırmızı siyah eşofmanları giydiğimde öyle bir saate falan çıkarmam. Anlaşıp Gençlerbirliği ile idmana çıktığım, daha sonra anlaşmanın bozulduğu iddiaları doğru değil. Sabah İlhan Cavcav ile görüştük. Şartlarda anlaşamadık. Benim kulüple gönül bağım var. Dolayısıyla görüştük ve olmayacağına karar verdik. Herhangi bir sorun yok. Birlikte çalışamayacağımıza karar verdik. İkinci bir toplantı olmadı bile. Sözleşme yapmadığınız, anlaşmadığınız bir yerden nasıl kovulabilirsiniz. İlk dönemimde de Gençlerbirliği’nden kovulmadım, 2 yıllık sözleşmem doldu devam etmedik.”

 
Zabıta geldi işporta gitti
 
“Sokağa çıkamaz olduk”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım Dünya’nın zirvesinde
El Salvador’da düzenlenen Erkekler ve Kadınlar Dünya Vücut Geliştirme ...
Son hafta bereketi
İkinci Ligi Kırmızı gruptaki üç takım da devre arasına galibiyetle girdi.
Beştepe’de kriz
Daha önce iki kez Gençlerbirliği’ni çalıştıran Fuat Çapa, önceki gece ...
 
Buzda ODTÜ farkı
Buz Hokeyi Kadınlar Ligi’ne iki karşılaşmayla devam edildi.
Ankaragücü 3 puana şartlandı
Sarı-lacivertliler, Tuzlaspor’u yenip, devreyi galibiyetle kapatmayı hedefliyor.
Yenikent futbolla ısınacak
Ligin geride kalan bölümünde düşük iç saha performansı ile dikkat çeken ...
 
Filede vize çıkmadı
Ziraat Bankası Erkek Voleybol Takımı, DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi B ...
‘Biz kulübün askeriyiz’
Kulübün yapısını ve bu sezon ki oyuncuların bir çoğunu yakından tanıdığını ...
Potada derbi ateşi
Avrupa’da fırtına gibi esen ancak ligde dipten bir türlü uzaklaşamayan ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri