Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
12 Şubat 2010 Cuma - 15:56

SAĞLIK BAKANLIĞI NE İŞE YARAR?

Alifuatpaşa Belde Belediye Başkanı İzzeddin Akbaş'ın Yenikent Devlet Hastanesi'nde kaptığı enfeksiyon, hastane mikrobu ve yanlış tedavi sonucu öldüğü iddia edildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI NE İŞE YARAR?

Alifuatpaşa Belde Belediye Başkanı İzzeddin Akbaş'ın Yenikent Devlet Hastanesi'nde kaptığı enfeksiyon, hastane mikrobu ve yanlış tedavi sonucu öldüğü iddia edildi.
Sakarya'nın Geyve ve Kaynarca ilçelerinde kaymakam vekilliği, Karapürçek, Pamukova, Ortaköy ve Doğancay'da Bucak Müdürlüğü ve Alifuatpaşa Belediye Başkanlığı yapan 77 yaşındaki İzzeddin Akbaş, 13 Aralık 2009 tarihinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Akbaş'ın oğlu İbrahim Murad Akbaş, babasının ölümünden Yenikent Devlet Hastanesi'ni sorumlu tutarak, hastane yönetimi ve doktorlar hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Akbaş, 15 Kasım 2009 tarihinde babasını rahatsızlanması
sonucu ambulansla Yenikent Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırdığını ifade ederek, "Hastanede babamın beyin ve göğüs filmi çekildi. Beyin filmi ambulansla, F.O. isimli doktorun evine götürüldü. Daha sonra filmleri götüren ambulans geldi. Bir reçete yazıldığı ve bu reçeteyle haftaya kontrole gelinsin dendiği tarafıma ifade edildi. Biz orada 4 saat bekledik, o sırada babama sadece oksijen verildi. Daha sonra babamın oksijen ve nabzı düşmeye başladı, boş boş oturan personel birden panikledi ve babamı yoğun
bakıma aldılar. Babam yoğun bakım hastası değilken yanlış tedavi sonucu yoğun bakım hastası oldu. Babam yoğun bakımda 6 gün kaldı. Haftada bir ziyaret olduğu için içeriye girdiğimde değerlerine baktım, değerlerini bozmuşlar. Bir gün evvel Özel Adatıp Hastanesi'nde tahliller yaptırmıştım, hepsi normal değerlerindeydi. Bunun üzerine babamı Göztepe Medikal Park Hastanesi'ne götürmeye karar verdim" dedi.
21 Kasım 2009 tarihinde babasını Göztepe Medikal Park Hastanesi'ne nakil etmek üzere istekte bulunduklarını ifade eden Akbaş, "Yoğun bakım görevlileri doktor A. A.'nın onayı olmadan bunun olamayacağını ve doktora ulaşamadıklarını söylediler. Sonradan öğrendiğime göre kendisi görev mahallini terk etmiş. Daha sonra kendi çabamla Dr. A.A'nın eşine ulaşarak, doktorun hastaneyi aramasını istedik. Dr. A.A. hastaneyi aramış ve bizim gidemeyeceğimizi, kendisinin hastanın nakline izin vermediğini söylemiş. Ben de
sorumluluk alarak hastamı götürmek istedim. Ancak bu sefer ambulans vermediler. Sonra İstanbul'dan özel bir ambulans bularak babamı 21 Kasım 2009 tarihinde sabah saat 09.00 sıralarında İstanbul'a götürmek istedim, ama ancak gece saat 22.00 sıralarında hastaneden çıkış yapabildik ve saat 23.30 sıralarında İstanbul Göztepe Medikal Park Hastanesi'ne götürdüm. Orada yapılan tahlillerde babamın Yenikent Devlet Hastanesi'nde enfeksiyon, hastane mikrobu kaptığı ve yanlış tedavi yapıldığı belirlendi. Babam
İstanbul Göztepe Medikal Park Hastanesi'nde 22 gün tedavi gördü ama kaptığı enfeksiyon nedeniyle 13 Aralık 2009 tarihinde vefat etti" diye konuştu.
Akbaş, babasının tedavisi ile gerektiği gibi ilgilenmeyip epikriz raporunu vermediğini ve hastayı sevk etmeyerek ambulans almalarını engellediğini iddia ettiği Dr. A.A'dan ve Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi'nde babasının geldiği gün 4 saat hiçbir işlem yapmayan acil servis personeli, babasının hastane mikrobu kapmasına neden olan yoğun bakım ünitesindeki görevlilerden ve hastane yetkililerinden şikayetçi olduğunu belirterek, "Bu kadar mülkiye amiri ve belediye başkanı olarak hizmet veren babama ahde
vefa örneği gösterdiler. Benim gibi bir sürü insan mağdur. İnsanları solunum makinesine bağlayıp zombiye çeviriyorlar. Hastane olmuş cenaze evi, her gün 2-3 kişi ölüyor" dedi.
Sakarya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Bektaş ise, konuyla ilgili idari soruşturma başlattıklarını belirterek, suçlanan doktor ve hastane personelinin ifadelerine başvurduklarını ve konunun en ince ayrıntısına kadar araştırıldığını kaydetti.

 
Vergi ve harçlarda kredi kartı dönemi
 
Faili meçhullerde neden ülkücüler yok!?
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
orkun 14 Şubat 2010 Pazar 14:29

Bizim de bir yakınımız böylesi bir hatadan dolayı 28 yaşında gitti. 3 yetim bıraktı. Ve yapanın yanına kar kaldı.

Yorumu oyla      0      0  
recepistan 14 Şubat 2010 Pazar 14:28

Rahmet niyaz ediyorum. Bu ülkede insanın ne önemi var. Önemsenmek için Haburdan mı gelmek lazım ne???

Yorumu oyla      0      0  
çetin konur 14 Şubat 2010 Pazar 14:28

Üniversite hastanelerinde de bu tür olaylar çok oluyor. Bunlarla ilgili bakanlığıa belki on binlerce şikayet gitmiştir ama hiç cevza alan doktor duymadık. Yazık. Bunların hesabını Allah katında nasıl verecekler.

Yorumu oyla      0      0  
cemil 14 Şubat 2010 Pazar 14:26

Ooo bunun gibi binlercesi oluyor ve üstü örtülüyor. Rahmet diliyorum.

Yorumu oyla      0      0  
MURAD AKBAŞ 14 Şubat 2010 Pazar 10:30

SAĞLIK BAKANLIĞI SEYRETMEYE DEVAM EDİYOR, DOKTORLAR HİÇ BİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ İŞİNDE.DEĞİŞEN BİRŞEY YOK AYNI TAS AYNI HAMAM.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nüfus cüzdanlarını değiştirin uyarısı
İçişleri Bakanlığı’nca, nüfus müdürlüklerine herhangi bir işlem için başvuran ...
İkinci elde alım satım kolaylaşıyor
Maliye Bakanlığı'nın, ikinci el araçların satış ve devir işlemlerinin ...
İşyerinde bunlar sevilmiyor
İngiliz Reuters ajansı, Opinium (Fikirler) araştırma kuruluşunun ankentinin ...
 
Türk Basın Bayramı
1908’in yaz ayları II.Abdülhamit için zor geçiyordu. Selanik’ten yayılan ...
Seda Diker İle Kuantum Aşkı Yakalama
Biz hayatımıza bir şey çekmek istiyorsak, yani çekim yasasını aktive etmek ...
Tezgah üstü ilaç yasası hemen çıksın
Ankara Üniversitesi (AÜ) Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat ...
 
Lahana ve limon kabuğundaki sır nedir?
Vücudun ihtiyaç duyduğu yağları içeren ama şişmanlatmayan yemiş hangisi? ...
İnsanı üşüten fotoğraflar
- 30 dereceye inen soğuk hava ve kar yağışına aldırmayan Ruslar buzlu suya giriyor.
Sağlıklı bir kalp için 7 şart
Uzun ve sağlıklı yaşamak isteyenlerde bulunması gereken 7 özellik şöyle:
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri