Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
15 Kasım 2009 Pazar - 18:13

ŞEYHİN DÜĞÜNÜNE BAK!

İslam Peygamberi kızını evlendirirken çeyizlik adına birkaç parça zecri eşya verirken; en önemlisi de israf İslam'da haramken Şeyhin Oğluna yaptığı düğüne bakıp, bunların islamla ne derli ilgileri var sorusunu açmak gerekiyor!

ŞEYHİN DÜĞÜNÜNE BAK!

Gelinin memleketi Samsun ve damadın memleketi Batman'ın Beşiri İlçesi'nde 7 gün 7 gece süren düğününde konuklara yer sofrasında yemek verildi. 3 ton et, 10 ton pirinç, 10 ton bulgur, 1 ton fasülye ve 25 bin ekmek tüketildiği düğünde, 5 aşçı ve 50 yardımcı görev yaptı.

Nakşibendi tarikatının önde gelenlerinden olan ve 2006 yılında silahlı saldırıda öldürülen Şeyh Süleyman Bağdu’nun yerine geçen büyük oğlu Şeyh Selman Bağdu dünya evine girdi. Dört günü Samsun'da olmak üzere bir hafta süren düğünün finali, Batman’ın Beşiri İlçesi'ne bağlı Örmegözü Köyü'ndeki Zilan Türbesi'nde yapıldı. Yıllar önce dedesi Şeyh Halit’in sürgüne gittiği Samsun’daki bir ailenin kızı olan inşaat mühendisi Emel Aksoy’la yamaşını birleştiren Şeyh Selman Bağdu’nun türbedeki düğününe Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Davul zurna olmayan ve silah atılmayan düğüne Beşiri Kaymakamı Arif Yalçın, Beşiri Belediye Başkanı Sait Karabulut, Bekirhan Belde Belediye Başkanı Selahattin Bulat, Batman’daki bazı il ve ilçe yöneticileri de katıldı.

Üniversite mezunu olan ve müteahhitlik yapan Şeyh Süleyman Bağdu'nun düğününü organize eden ve konuklarla yakından ilgilenen amcası İsmail Bağdu, “Düğünümüzü gelenek ve göreneklerimize uygun yaptık. Bölgede son yılların en kalabalığı olan düğünümüz ne salonlara, nede stada sığardı. En ideal yerlerden biri olan dedelerimiz ve büyük zatların türbesi yanında çalgısız ve silahsız bir düğün gerçekleştirdik” dedi. Bu düğünle doğu- batı kaynaşmasının da sağlandığını belirten İsmail Bağdu, “Samsun’da dört gün süren düğünün ardından son üç gün de Beşiri’de devam ettik. Kürtçe ilahi ve beyitlerle düğünümüzü gerçekleştirmenin sevinci içindeyiz” diye konuştu.

TÜRBEDE İZDİHAM

Düğünün yapıldığı Zilan Türbesi'nde üç gün üç gece süren düğünde jandarma güvenlik önlemi aldı. Damat Şeyh Selman Bağdu'nun türbeyi ziyareti sırasında binlerce mürit şeyhlerini ilahilerle karşılarken çıkan izdihamda birçok kişi ezilme tehlikesi geçirdi. Ziyaret sırasında Samsun’dan Beşiri’ye gelin gelen inşaat mühendisi Emel Aksoy ile eşi Şeyh Selman Bağdu’nun bulunduğu araca yüzlerce araç eşlik edince uzun konvoy oluştu.

Emel ve Selman Bağdu çifti türbeye kolkola girdi. Şeyh Selman Bağdu, babasının ve dedesinin mezarları başında dua etti. Türbe çıkışında da binlerce kişinin alkış ve zılgıtlarıyla karşılanan çift, tebrikleri kabul etti. Yer sofrasında düğüne gelen yaklaşık 15 bin kişiye kavurma, kuru fasulye ve pilav ikram edildi.

 
Ön ödemeli su sayacına iptal
 
Bir memleket gibidir ODTÜ
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
suna 17 Kasım 2009 Salı 13:01

şahane bir düğün oldu bizde ordaydık bütün dünyaya layık bir düğündü ALLAH MESUT BAHTİYAR ETSİN ALLAH BİZİ DE BÜYÜKLERİNİN HATIRINA VERSİN

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ön ödemeli su sayacına iptal
Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan çakar, Ankara Su ve Kanalizasyon ...
Belediye sürgününe 5 bin TL tazminat
Eski Başkan Ahmet Duyar döneminde Yenimahalle Belediyesi Başkanlığı Temizlik ...
İnterneti çocuk odasına koymayın
Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürü Doç. Dr. Ayşen Gürcan, bilgisayarın, ...
 
Bayramda trene ek seferler var
TCDD, Kurban Bayramı’nda artan yolcu talebini karşılamak üzere bazı hatlara ...
Savcılığa Deniz Feneri belgesi
CHP'li Kart "kara para aklama niteliğindeki bir takım delilleri savcılığa ...
8 PKK'lı örgütten kaçtı
"Demokratik açılım"a destek vermek için dağdan inip Türkiye'ye gelen 8 ...
 
Kaçmaz yeni arama istedi
Osman Kaçmaz, geniş inceleme ve TİB'deki bilgisayar disklerine el konulmasını istedi.
Albay Çiçek savcıyı şok etti
6 saat süren sorguya ilginç bir şekilde önlem alarak gelen Çiçek, savcıları şok etti.
HSYK'dan bakana sert tepki
HSYK Başkanvekili Kadir Özbek: Yargı şu an savunma durumundadır.
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri