Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>TÜRKİYE
9 Şubat 2010 Salı - 13:09

Sanal güvenlik ekibi büyük ihtiyaç

Ulaştırma Bakanı “Bilgiye sahip olan, bilgiyi kullanan ve üreten toplumlar öne geçiyor, bundan mahrum olan ülkeler üçüncü sınıf ülke olmaya mahkum oluyor” dedi.

Sanal güvenlik ekibi büyük ihtiyaç

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Ülkenin güvenliğini sağlamak için kolluk kuvvetlerimiz, yasalarımız var. Şimdi bir de sanal güvenlik ekibi kurmamız gerekiyor” dedi. Yıldırım, Milli Kütüphane’de düzenlenen “3. Ağ ve Bilgi Güvenliği Sempozyumu”nun açılışında yaptığı konuşmada, top, tüfek ve silahın yerini artık bilgiye bıraktığını belirterek, “Bilgiye sahip olan, bilgiyi kullanan ve üreten toplumlar öne geçiyor, bundan mahrum olan ülkeler üçüncü sınıf ülke olmaya mahkum oluyor” dedi. Bilgiye artık daha hızlı erişilebildiğini ve bilgiye anında erişmenin herkese daha fazla sorumluluk getirdiğini ifade eden Bakan Binali Yıldırım, “Siyasetçi olarak ağzınıza, aklınıza geleni konuşamayacağınız anlamına geliyor. Burada ortaya koyacağım sözler doğru mu, yanlış mı, bu salonda olanalar anında bunu kontrol edebilir. Hayatın bu anlamda ne kadar zorlaştığını, ne kadar fazla sorumlu davranmak gerektiğini, ortaya koyuyor” dedi.

Hızlı büyüyen ülke

Bilgi çağında dünyanın “küresel köy” haline geldiğini ifade eden Yıldırım, artık internet ve cep telefonları olmadan yaşamın düşünülemez haline geldiğini belirtti. Ulaştırma Bakanı Yıldırım, “İyi ki hızlı yaygınlaşıyor. Toplum bilinçleniyor, şeffaflık, hesap verilebilirlik artıyor. Demokrasimizin kalitesi artıyor” dedi. Yıldırım, şunları kaydetti: “Bilişim alanında ayrılacak AR-GE harcamaları genel bilişim alanı cirosunun yüzde 2,5’ine yaklaşacak. Bu hedefleri gerçekleştirirsek, Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen 10. ülkesi haline gelir.”

Bilgi Toplumu Bakanlığı kurulmalı

BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, günümüzde bilgi toplumu kavramının her geçen gün biraz daha önem kazandığını söyledi. Bilgi toplumu olma yönünde atılan adımlardan en önemlisinin Elektronik Haberleşme Kanunu’nun çıkartılması oyduğunu anlatan Acarer, böylece sektördeki dağınıklığın aşıldığını kaydetti. Acarer, standardizasyon ve sertifikasyona yönelik yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla sektördeki pek çok eksikliğin tamamlanacağını bildirdi. Başkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ziya Aktaş, “Bilgi Toplumu Bakanlığı”nın kurulması gerektiğini belirterek, insanoğlunun etkin karar almak için bilginin gerekli olduğunu 2000’li yılların başında anladığını söyledi. Aktaş, bilginin amaç değil araç olduğunun farkına yeni varıldığını ifade etti.

Yıldırım: Yatırıma ihtiyaç var

AVRUPA Birliği müktesebatına uygun olarak hazırlanan Elektronik Haberleşme Kanunu’nun geçen yıl yasalaştığını hatırlatan Yıldırım, kanun ile bilgi toplumu, bilgi-iletişim teknolojileri konularında muhatap arama ihtiyacının ortadan kalktığını, işin sahibinin Ulaştırma Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu olduğunu söyledi.

Siber Şerif
Düzenleme yapmanın tek başına yeterli olmadığına dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu: “Yasal düzenlemeleri yapacağız, yatırım da yapacağız. Ülkenin güvenliğini sağlamak için kolluk kuvvetlerimiz, yasalarımız var. Şimdi bir de sanal güvenlik ekibi kurmamız gerekiyor. Böyle bir sorunla karşı karşıyayız. Sanal savunmayı yapmamız gerekiyor. Kore, üçbin ‘siber şerif’ diye tanımladığı personel aldı, bunları eğitiyor. Bunlar yel değirmeni ile hayal ile mücadele edecekler. Bu alanda yatırım yapma ihtiyacımız var.”

 
Ankara eğitimin de başkenti
 
Açlık sınırı 893 TL
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara eğitimin de başkenti
Ankara’da yapımı tamamlanan 127 okulun toplu açılış dolayısıyla Anadolu ...
Sevgilinize dumansız hava hediyesi önerisi
Hacettepe Üniversitesi’nden Prevantif Onkoloji uzmanı Prof. Dr. İsmail ...
Ankaralı dolandırıcılar valinin adını kullandı
İki bankada kendi adına hesap açtıran dolandırıcılar, “Bursa Vali Yardımcısıyım, ...
 
Ağca koltuğuna kavuştu
Makamındaki eşyaları haczedilen Irmak Belediye Başkanı Bilal Ağca, koltuk ...
Vali'nin adını kullanan dolandırıcılar yakalandı
İki bankada kendi adına hesap açtıran dolandırıcılar, “Bursa Vali Yardımcısıyım, ...
Kömür bedava ama erken yakmak yasak
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır bedava kömür dağıtması eleştirilere ...
 
ASKİ: Ankaralı şebeke suyunu güvenle içebilir
Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, başkentin içme suyunun ...
Ankaralılar at-eşek etine dikkat
ADANA’da, bir at arabasından kanala tek tırnaklı hayvan kemikleri ve iç ...
CHP’den Gökçek borçları için yeni yasa iddiası
TBMM Genel Kurulu’ndan önceki gece geçen Torba Yasa’da son dakika gündeme ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri