Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Teröristlere ait mağara, sığınak ve barınaklar imha edildi
Teröristlere ait mağara, sığınak ve barınaklar imha edildi
Bakan Şimşek: Yıllık cari açıkta 8 aydır devam eden düşüş, programımızın başarısı
Bakan Şimşek: Yıllık cari açıkta 8 aydır devam eden düşüş, programımızın başarısı
Cari işlemler açığı geriledi
Cari işlemler açığı geriledi
Kamuda tasarruf paketi açıklandı
Kamuda tasarruf paketi açıklandı
Kamuda tasarruf paketi açıklanıyor
Kamuda tasarruf paketi açıklanıyor
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
8 Temmuz 2017 Cumartesi - 11:57

Sütmatik’ler 13’e çıktı

Büyükşehir’in Başkentlilere kaliteli ve güvenilir çiğ süt sağlamak amacıyla kurduğu 13 çiğ süt satış noktası için açılış yapıldı. Başkan Melih Gökçek, “Türkiye’nin en pahalı sütünü alıyoruz ama en ucuz da sütünü satıyoruz” derken Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de “Burada da sokak sütü

Sütmatik’ler 13’e çıktı

Büyükşehir Belediyesi’nin, sütte tüketiciyi ve üreticiyi koruma altına almak amacıyla kurduğu Sütmatik’ler için açılış yapıldı. Oran’daki Çiğ süt satış noktası Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katılımıyla açıldı. Büyükşehir, geçen ay uygun fiyatlı çiğ süt satışı yapan ‘Sütmatik’ uygulamasını Kızılay’dan başlatmıştı. Ankara’da şu anda 13 noktada çiğ süt satışı yapıldığı bilgisini veren Başkan Melih Gökçek şunları söyledi: 

VATANDAŞ TAZE SÜT ARIYOR

“Halkımıza sağlıklı, ari sütün direkt olarak ulaştırılması için Ankara’nın değişik noktalarında Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve BELSO’nun işbirliğiyle süt dağıtımına başlıyoruz. Buradan alacağınız süt 24 saat boyunca hazır olacak. Ayrıca süt son derece kaliteli. Vatandaş özellikle taze süt arıyor, taze sütü burada bulacak.

PAHALI ALIP UCUZ SATIYORUZ

Onun haricinde Türkiye’nin en pahalı sütünü alıyoruz ama en ucuz da sütünü satıyoruz. 2 liradan süt alıyoruz, 2.5 liraya süt satıyoruz. Oysa üreticiden genel manada alınan süt 130 kuruş. Üreticiye yüzde 50’den daha fazla imkan temin etmiş oluyoruz. Aracıyı aradan çıkarmış oluyoruz. Ankara’da şu anda 13 noktamız oldu. Bunların sayılarını gün geçtikçe çoğaltacağız.”

AMAÇ SAĞLIKLI ULAŞMASI

AÇILIŞA katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de açıkta süt satışıyla ilgili yaptıkları düzenlemeyi hatırlatarak “‘Ayşe Teyze’nin sütüne dokunuluyor, Ayşe Teyze’nin sütü satılmayacak, sokak sütü, köyden gelen süte engel konuluyor’ gibi referandum öncesi anlamsız değerlendirmeler yapıldı. Amacımız bu yaptığımız düzenleme çerçevesinde vatandaşımıza en güvenilir noktalardan en sağlıklı bir şekilde çiğ sütü ulaştırmaktır” dedi. Diğer belediyelerin de aynı uygulamayı yapması gerektiğini ifade eden Bakan Çelik şöyle konuştu:

ANKARA İÇİN YETERLİ DEĞİL

“Türkiye’deki özellikle bütün Büyükşehir belediyelerimiz bütün işletmelerinin bulunduğu birimlerden çiğ sütün vatandaşa ulaştırılması konusunda kollarını sıvamasını istiyoruz. Ankara’da 13 birim var, tabii Ankara için bu yeterli değil. Kendi yoğurdunu yapmak isteyen, kendi eliyle yaptığı ayranını içmek isteyen, kendi peynirini yapıp yemek isteyen vatandaşlarımız var. Bunlara saygı duyuyoruz. O halde bu insanlara bu hizmeti ayaklarına götürmemiz gerekiyor. İşte yaptığımız işlem bu. Sütmatik diye bir cihaz var. Bu cihaza gelen süt hangi saatte, hangi işletmeden geldi, kaç saat burada durabilecek bunların tümünü Sütmatik üzerinde görebileceksiniz. 24 saati kesinlikle geçmeyecek. Biz tebliği çıkarır çıkarmaz birileri ‘eyvah sokak sütü engelleniyor’ dedi. Hayır bakın burası da sokak, burada da sokak sütü satılıyor. Ama güvenilir şartlarda satılıyor.”

GÜNLÜK 700 KİLO SATIŞ VAR

Ankara’daki 13 noktanın “Anafartalar Çarşısı, 100. Yıl Çarşısı, Sıhhiye Adliyesi, Ihlamur Parkı, Zafer Çarşısı, Sakarya Caddesi, Kızılay AVM, Güvenpark, Kumrular, Yüksel Caddesi, eski GİMA önü, Kızılay Meydanı ve Panora AVM yanı”nda bulunduğu bilgisini veren Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, “Panora 24 saat açık olacak. Bayramdan sonra günlük 600-700 kilo civarına düştü otplam çiğ süt satışımız. Bayramdan önce 1 tona kadar çıkmıştı. Vatandaş beğendikçe satış artıyor. Herkes sokak sütü alıyor ama aldıkları kişiye nereden, hangi koşullarda geldiğini sormaları gerekiyor. Biz bunu belgeli olarak sunuyoruz” dedi.

 
Kereviz operasyonu
 
Beyazlatayım derken dişinizden olmayın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engelllilerden Emniyet’e suç duyurusu
Başkent’teki görme ve ortopedik engelliler, Erişebilirlik Kanunu’nun yürürlüğe ...
Kraliçe 91 yaşında
İngiltere Kraliçesi 2’inci Elizabeth’in 91’inci yaş günü, İngiltere’nin ...
İkinci kez hayat verdi
Karaciğer sirozu rahatsızlığı bulunan 25 yaşındaki Cihad Polat, annesinden ...
 
Yavru sazanlar Mavi Göl'e indi
Başkent’teki göl ve göletlerde balık popülasyonunu artırmak amacıyla Mamak’taki ...
Yol yerine raylı sistem
Büyükşehir Belediyesi, Bilkent’te yapımı süren 3 bin 700 yataklı Şehir ...
'B12 vitamini ve ginkgo biloba ile dinç kalın'
Kimya Mühendisi Nigar Yıldırım, “B12 vitamini ve son dönemlerde adından ...
 
SMA hastalarına güzel haber
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalığının ...
Karagöl’e 290 ağaç dikildi
Büyükşehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan geçen yıl devraldığı ...
Gözlemeler başkandan
Kahramankazan’da Tekke Köyü sakinleri tarafından geleneksel olarak düzenlenen ...
 
OVA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri